Wstęp...
Poker to gra karciana, rozgrywana talią składającą się z 52 kart, której celem jest wygranie pieniędzy ( lub żetonów - CHIPS - w wersji sportowej) od pozostałych uczestników dzięki skompletowaniu najlepszego układu lub za pomocą tzw. blefu. Liczba graczy przy jednym stole ograniczona jest jedynie liczbą kart w talii, jednakże nie może być mniejsza niż dwóch. W praktyce nie gra się więcej niż w dziesięć osób.
Dobra koniec tego pier...!!! Jak chcecie ciąg dalszy to wypad na wikipedie ;]
No to tak na dobry początek naszej znajomości... BEKA!!!
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.25/$0.5 No-Limit Hold'em (9 handed)
Known players:
[tg]MP3$185.10:///////;CO$12.40:///////;BU (Hero)$181.35:///////;SB$54.00:///////;BB$58.85:///////;UTG1$54.25:///////;UTG2$56.45:///////;MP1$61.40:///////;MP2$30.50:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BU with K:s, J:d.
3 folds, MP2 raises to $5.00, 4 folds, BB calls $4.50.
Flop: ($10.25) 6:c, A:s, K:d (2 players)
BB checks, MP2 bets $11.10, BB raises to $53.85(All-In), MP2 calls $14.40(All-In).
Turn: ($89.6) 7:h (2 players)
River: ($89.6) T:d (2 players)
Final Pot: $89.6.
Results follow:
BB shows two pairs, aces and kings(A:c K:c).
MP2 shows a straight, ace high(Q:h J:c).
MP2 wins with a straight, ace high(Q:h J:c).
Tak sobie myślę skąd rybki mają czity do FTP
A więc jak już się pośmialiśmy to pamiętajcie NO TILT!!
-No to skąd liczba mnoga w tytule???
-Pragnę złożyć wam tutaj propozycję wspólnej nauki. Możemy razem analizować ciężkie rączki :P, rozmawiać na temat strategii, a także o życiu i śmierci
i wiele, wiele innych ciekawych tematów jakie nam przyjdą do głowy.
Rozwinięcie...
No to czas na przedstawienie swojego życiorysu, między innymi pokerowego.
Może zacznę od mojego największego doświadczenia pokerowego, o którym można polukać tutaj(trochę pisałem tam głupoty, więc nie wczuwajcie się zbytnio :P):
Sądzę, że to przyczyniło się dość do opanowania strefy tiltu. Lecz z tego co pamiętam miewałem jeszcze gorsze dni. Dzisiaj mogę śmiało stwierdzić walić TILT!!!, na co on komu potrzebny?
Chociaż w zeszłym tygodniu załapując się na DOWNA
(downswing) i przegrywając spoty KK vs AA itd. zacząłem odczuwać nieraz zdenerwowanie i smutek... Ale, żeby nie tiltować moi drodzy trzeba zrobić chwilę przerwy, uśmiechnąć się i powiedzieć sobie IT'S POKER! ;]
Tutaj przykład mojego niedzielnego rozdania dla ludzi z naszej społeczności, którzy mają problem z tiltem:
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.25/$0.5 No-Limit Hold'em (9 handed)
Known players:
[tg]CO$15.75:///////;BU$50.00:///////;SB$41.30:///////;BB$28.50:///////;UTG1$293.90:///////;UTG2 (Hero)$245.45:///////;MP1$54.10:///////;MP2$58.25:///////;MP3$52.45:///////;[/tg]
Preflop: Hero is UTG2 with A:h, A:s.
UTG1 folds, Hero raises to $1.75, 5 folds, SB raises to $5.75, BB folds, Hero raises to $13.75, SB calls $8.00.
Flop: ($28) K:s, 9:s, 9:h (2 players)
SB bets $27.55, Hero calls $27.55.
Turn: ($83.1) 5:d (2 players)
River: ($83.1) K:d (2 players)
Final Pot: $83.1.
Results follow:
Hero shows two pairs, aces and kings(A:h A:s).
SB shows a full-house, kings full of nines(Q:d K:c).
SB wins with a full-house, kings full of nines(Q:d K:c).
Pamiętajcie nie warto się przejmować takim czymś:
- po pierwsze to jest poker!
- po drugie śmiejemy się z zagrania przeciwnika
- musimy odżałować rybce, że raz mu się fartnęlo
- nie obrażamy naszego potencjalnego klienta!
- oczywiście zapisujemy reada i zaznaczamy go na magiczny kolor, określający FISH PARTY!
Pamiętajcie: PROBLEMY Z TILTEM? - możecie tutaj śmiało walić - chętnie przygotujemy jakąś kanapeczkę feedback-ową jakby to powiedział nasz trener Lechrumski (pozdrawiam ;))
[No to pierwsza lekcja za nami ;]]
Kontynuując chciałbym oznajmić, że jestem pokerzbokiem... - po prostu kocham pokera!
... Czy ktoś zechce też wyznać swoją zboks czute do poksa?
- Skąd w ogóle ten blog?!
- A no... RUSH WEEK!
Sądzę, że odmienił moje życie( o tym później)... Od początku mojej kariery gram na FTP! - kocham tą platformę... wiem, wiem... czarny piątek, soft rigged itp. - walić to!
Parę razy próbowałem u konkurencji, ale te softy itd... - nie bardzo mi to leży... Zresztą co ja pier... ta w ogóle lovkam RUSHA!!!( i to nie od dziś ;))
Jak już tak wyznaję swoje miłości no to muszę wspomnieć o POKERSTRATEGY i naszej społeczności, która daje nam tyle możliwości... daje nam nieograniczone zasoby nauki
...do moich doświadczeń nauki wrócę później.
{Proszę mnie nie wyzywać on pedałków jak Oloriona i Pyszalka
(bez fochów szanowni trenerzy ;)}
No to ostatnie wyznanie miłosne! - Największą moją miłością jest MARTA - moja dziewczyna, z którą jestem ponad 4 i pół roku <wow>
[Do Martusi - pamiętaj jak będziesz to czytała - to ostatnie wyznanie miłosne - ale pamiętaj ostatni będą pierwszymi!
KC i dziękuję za wyrozumiałość i za wsparcie względem pokera :]]
Wracając do Rush Week i wcześniejszej kariery... W ostatnich dość sporych czasach grałem turki i sng mtt rush. Wychodziło mi to całkiem nieźle...przez około miesiąca, może trochę dłużej dostałem mega up 2000$.
Teraz wzmianka o życiu prywatnym... pojechałem razem z dziewczyną na tydzień do Łeby[nie polecam miasta( chociaż dowiedziałem się, że zwiedziłem tylko pół miasta po jednej stronie portu <żal> :P)], wyjazd średnio udany, zbytnio nie dało to wielkich rezultatów pod względem bliskości w związku...
Dla tego dla zakochanych polecam ustronie morskie, byłem parę razy {zaznaczam dla zakochanych - jest to magic place
- życie kończy się o 23, więc dance party do rana nie wchodzi w grę
}
No to dalej pociskam o poksie
...wracam a tu niczym grom z jasnego nieba, niczym all in z dupy! - RUSH WEEK - głupi alfred patrzy 250$ za free
- urlop mam jeszcze 2 tygodnie... no to co pociskamy 1000 FTP dziennie! :P... szkoda, że wcześniej tyle ugrywałem w około miecha
Grałem NL50 BSS przeważnie na 2 stołach - dlaczego tylko 2? - bo na więcej nie mogłem ogarnąć spisywania readów, wnioskowania ze statów i generalnie gra była bardziej na minus. Najśmieszniejsze jest w tym wszystkim, że jakie ja kur... miałem pojęcie o cash games?!...a do tego rush?!... ale dałem radę, bonus 250$ wyrobiłem
W jaki sposób dostałem downa?... No bo brak doświadczenia, brak teoretycznej wiedzy i badbets(tym co prawda nie można się usprawiedliwiać bo to mało profesjonalne
) Ale tak czy siak bo bonusie i rakeback wyjdę na nie wielki plus. Czy opłacało się więc siedzieć po po chyba około 10h dziennie?... Mieć zaburzenia snu, wycieńczony organizm, brak czasu na analizę rozdań i brak nauki?... Mimo wszystko odpowiem TAK! Zauważyłem, że zdobyłem spore doświadczenie cashowe. Oprócz tego feedback!
Zacząłem zwracać uwagę jak ważne w odnoszeniu sukcesów są następujące czynniki:
- nauka,
- staty,
- analiza rozdań.
A więc kolejna lekcja - zwłaszcza brąziki i sreberka jak ja dotychczas, gracze dość nie za mocni i nisko średnio zaawansowani jak ja pamiętajcie o radach wujka alfreda
Pokerstartegy otwiera wam drogę do sukcesu, nie marnujcie tego!
Może jeszcze coś osobie
Gdy zaczynałem na poważniej przygodę z pokerem miałem kłopoty w domu... Mieszkałem z samotną matką i siostrą. Moja mama nie mogła znieść, że gram po nocach, zawalam szkołę itd. W sumie z perspektywy czasu czy się dziwić?
Tutaj pragnę wtrącić kolejny morał - pamiętajcie aby poker nie oddziałowy wał źle na wasze życie! - nie zaniedbujcie przez to swojego życia prywatnego!, niech to nie nie wpływa negatywnie na relacje z bliskimi!, - za to czerpcie z pokera pozytywne aspekty - z psychologi pokera na pewno można to robić - a jak macie problemy to do naszego psychologa lechrumskiego
(sry, nie chce robić ci jeszcze więcej pracy, ale musiałem to napisać :P) - oczywiście możecie też śmiało walić tutaj na mojego bloga, mimo braku kompetencji też chętnie pomogę
Kontynuując moje wyznania, przez pokera... może przeze mnie i przez moją mamę, że nie umieliśmy się dogadać się jak normalni bliscy ludzie, były ciągłe mega awantury min. nawet wzywanie policji itd. ... szkoda o tym pisać.
Aktualnie mamy dość względnie dobre relacje bo żyjemy na odległość. Oczywiście wybaczam jej wszystko co złe zaszło w przeszłości. Teraz wzmianka o kochaniu
:D:D kocham Cię Mamusiu :), no i ciebie Siostra też
To gdzie ja do cholery mieszkam?... Pod mostem? NIE! W jakimś przytułku [:(] ? NIE! Mieszkam w domku jednorodzinnym z moją wspaniałą dziewczyną i jej kochaną rodziną...
No to dalej alfred90!: kocham babcie, kocham dziadka, kocham "teściową", kocham "teścia".
Wspaniali ludzie, którzy dają mi ciepło, dach nad głową, pożywienie i wiele, wiele innych rzeczy, których można się rzadko spodziewać od niby "obcych" ludzi.
I co myślicie, że koniec opkochiwania się? NIE!
Kocham także babcię, z którą straciłem kontakt z powodu braku akceptacji mojego związku
:(. Kocham resztę mojej rodziny, która nie jest za wielka. A czy kocham ojca, który ma mnie głęboko w dupie!!! - NIE!!!
Koniec smutku! Kocham jeszcze rzecz jasna rodzinę teściowej - także mogę czuć się u nich jak u siebie w domu! ;]
Zakończenie...
Jakie kur... zakończenie?!, mam nadzieję, że ten blog będzie trwał wiecznie
A więc przyłączajcie się do mnie, razem można osiągnąć więcej, zostańmy pro!
Co rozumiem pod pojęciem pro player???
To dla mnie ta osoba, która potrafi utrzymywać się z poksa(nawet wchodzą w grę takie pieniądze jak średnia pensja w przeciętnej pracy po średnim wykształceniu).
Wyjątkami mogą być osoby, które robią to dla dochodowego hobby, a nie dla stałego dochodu.
...Ale tak na koniec - blogi piszę się w jakimś celu, czyż nie?...Przeważnie osoba zakładająca poszukuje pomocy, wsparcia, czyż nie?...A więc przedstawiam wam moje marzenie, chce zostać wyżej wymienionym pro playerem!
W związku z tym: Pomożecie?!
Kiedy to może się stać... no nie wiem... możliwe, że już mógłbym rzucić w cholerę moją pracę za 1400zł za miecha... no ale nie zrobię tego ze względu na rodzinę, która mogłaby nie zaakceptować takiego "łatwo-myślnego" zachowania... myślę, że na początku wystarczyłoby mi około 300$ miesięcznie(czyli w sumie sam rakeback? :P, wystarczy, że bym wychodził nawet z gry na zero, a pensje mam :D) + pół roczny zasiłek? ( w tym miejscu proszę osobę kumatą w tych sprawach czy po roku pracy należy mi się zasiłek i ile?; pracowałem 3 miesiące okres próbny, później umowa o pracę na rok; w lipcu mija 12 miesięcy razem z okresem próbnym; czy to jest moralne wykorzystywać nasze kochane państwo?... myślicie, że Panowie politycy nie będą mieli nic przeciwko?... a pan kapica???... Pier... to!!!
:D:D; No to co?!, pomożecie?! :))
I o to tym akcentem kończę moje wypociny. Mam nadzieje, że was nie zanudziłem i docenicie to jak przed wami się otworzyłem, jesteście społecznością, którą mogę śmiało potraktować jako drugą rodzinę, a pokerstrategy to mój drugi dom!
PS: {{{lubicie ten skrót? :P}}} a więc PS:P przepraszam jeśli komuś podpier... coś z jakiegoś bloga
- tak naprawdę nie uczestniczyłem zbyt aktywnie na forum i na blogowiskach więc to jest niemożliwe - mam nadzieję, że nie odwdzięczycie mi się tym samym
Pozdro chłopaki i dziewczyny! - We will be pro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PS: Napisałem tego bloga przed dzisiejszą "czarną środą"... Mam nadzieje, że moje kochane FTP w końcu stanie na nogi... i że kurwa odzyskam moje niecałe jebane 3k $!!! ...
Smutno
... czy moje marzenia padną razem z FTP?... brak mi słów...
PS: Nie wiem czy ten blog będzie miał sens jeśli FTP padnie... jeszcze raz pozdro... trzymajcie się ciepło i głowa do góry... musi być dobrze... wierze w to!!!
[ciężko było tu wpier... tą uśmiechniętą minkę, więc doceńcie to moi drodzy]