Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] --^---__/--^^*@#!%--------$!!!...

64 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,748 Wyświetlenia

Wstęp...

Poker to gra karciana, rozgrywana talią składającą się z 52 kart, której celem jest wygranie pieniędzy ( lub żetonów - CHIPS - w wersji sportowej) od pozostałych uczestników dzięki skompletowaniu najlepszego układu lub za pomocą tzw. blefu. Liczba graczy przy jednym stole ograniczona jest jedynie liczbą kart w talii, jednakże nie może być mniejsza niż dwóch. W praktyce nie gra się więcej niż w dziesięć osób.

Dobra koniec tego pier...!!! Jak chcecie ciąg dalszy to wypad na wikipedie ;]

No to tak na dobry początek naszej znajomości... BEKA!!! :D

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.25/$0.5 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]MP3$185.10:///////;CO$12.40:///////;BU (Hero)$181.35:///////;SB$54.00:///////;BB$58.85:///////;UTG1$54.25:///////;UTG2$56.45:///////;MP1$61.40:///////;MP2$30.50:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with K:s, J:d.
3 folds, MP2 raises to $5.00, 4 folds, BB calls $4.50.

Flop: ($10.25) 6:c, A:s, K:d (2 players)
BB checks, MP2 bets $11.10, BB raises to $53.85(All-In), MP2 calls $14.40(All-In).

Turn: ($89.6) 7:h (2 players)

River: ($89.6) T:d (2 players)

Final Pot: $89.6.
Results follow:

BB shows two pairs, aces and kings(A:c K:c).
MP2 shows a straight, ace high(Q:h J:c).

MP2 wins with a straight, ace high(Q:h J:c).

Tak sobie myślę skąd rybki mają czity do FTP :)
A więc jak już się pośmialiśmy to pamiętajcie NO TILT!!

-No to skąd liczba mnoga w tytule???

-Pragnę złożyć wam tutaj propozycję wspólnej nauki. Możemy razem analizować ciężkie rączki :P, rozmawiać na temat strategii, a także o życiu i śmierci :D i wiele, wiele innych ciekawych tematów jakie nam przyjdą do głowy.

Rozwinięcie...

No to czas na przedstawienie swojego życiorysu, między innymi pokerowego. :)

Może zacznę od mojego największego doświadczenia pokerowego, o którym można polukać tutaj(trochę pisałem tam głupoty, więc nie wczuwajcie się zbytnio :P):

Mega TilT :(

Sądzę, że to przyczyniło się dość do opanowania strefy tiltu. Lecz z tego co pamiętam miewałem jeszcze gorsze dni. Dzisiaj mogę śmiało stwierdzić walić TILT!!!, na co on komu potrzebny? :P
Chociaż w zeszłym tygodniu załapując się na DOWNA :D (downswing) i przegrywając spoty KK vs AA itd. zacząłem odczuwać nieraz zdenerwowanie i smutek... Ale, żeby nie tiltować moi drodzy trzeba zrobić chwilę przerwy, uśmiechnąć się i powiedzieć sobie IT'S POKER! ;]

Tutaj przykład mojego niedzielnego rozdania dla ludzi z naszej społeczności, którzy mają problem z tiltem:

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.25/$0.5 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]CO$15.75:///////;BU$50.00:///////;SB$41.30:///////;BB$28.50:///////;UTG1$293.90:///////;UTG2 (Hero)$245.45:///////;MP1$54.10:///////;MP2$58.25:///////;MP3$52.45:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG2 with A:h, A:s.
UTG1 folds, Hero raises to $1.75, 5 folds, SB raises to $5.75, BB folds, Hero raises to $13.75, SB calls $8.00.

Flop: ($28) K:s, 9:s, 9:h (2 players)
SB bets $27.55, Hero calls $27.55.

Turn: ($83.1) 5:d (2 players)

River: ($83.1) K:d (2 players)

Final Pot: $83.1.
Results follow:

Hero shows two pairs, aces and kings(A:h A:s).
SB shows a full-house, kings full of nines(Q:d K:c).

SB wins with a full-house, kings full of nines(Q:d K:c).

Pamiętajcie nie warto się przejmować takim czymś:
- po pierwsze to jest poker! :)
- po drugie śmiejemy się z zagrania przeciwnika
- musimy odżałować rybce, że raz mu się fartnęlo
- nie obrażamy naszego potencjalnego klienta!
- oczywiście zapisujemy reada i zaznaczamy go na magiczny kolor, określający FISH PARTY! :D

Pamiętajcie: PROBLEMY Z TILTEM? - możecie tutaj śmiało walić - chętnie przygotujemy jakąś kanapeczkę feedback-ową jakby to powiedział nasz trener Lechrumski (pozdrawiam ;))

[No to pierwsza lekcja za nami ;]]

Kontynuując chciałbym oznajmić, że jestem pokerzbokiem... - po prostu kocham pokera! :) ... Czy ktoś zechce też wyznać swoją zboks czute do poksa? :D

- Skąd w ogóle ten blog?!

- A no... RUSH WEEK! :)

Sądzę, że odmienił moje życie( o tym później)... Od początku mojej kariery gram na FTP! - kocham tą platformę... wiem, wiem... czarny piątek, soft rigged itp. - walić to! ;) Parę razy próbowałem u konkurencji, ale te softy itd... - nie bardzo mi to leży... Zresztą co ja pier... ta w ogóle lovkam RUSHA!!!( i to nie od dziś ;))

Jak już tak wyznaję swoje miłości no to muszę wspomnieć o POKERSTRATEGY i naszej społeczności, która daje nam tyle możliwości... daje nam nieograniczone zasoby nauki :) ...do moich doświadczeń nauki wrócę później.
{Proszę mnie nie wyzywać on pedałków jak Oloriona i Pyszalka :D (bez fochów szanowni trenerzy ;)}

No to ostatnie wyznanie miłosne! - Największą moją miłością jest MARTA - moja dziewczyna, z którą jestem ponad 4 i pół roku <wow> :P
[Do Martusi - pamiętaj jak będziesz to czytała - to ostatnie wyznanie miłosne - ale pamiętaj ostatni będą pierwszymi! ;) KC i dziękuję za wyrozumiałość i za wsparcie względem pokera :]]

Wracając do Rush Week i wcześniejszej kariery... W ostatnich dość sporych czasach grałem turki i sng mtt rush. Wychodziło mi to całkiem nieźle...przez około miesiąca, może trochę dłużej dostałem mega up 2000$. :)
Teraz wzmianka o życiu prywatnym... pojechałem razem z dziewczyną na tydzień do Łeby[nie polecam miasta( chociaż dowiedziałem się, że zwiedziłem tylko pół miasta po jednej stronie portu <żal> :P)], wyjazd średnio udany, zbytnio nie dało to wielkich rezultatów pod względem bliskości w związku... :( Dla tego dla zakochanych polecam ustronie morskie, byłem parę razy {zaznaczam dla zakochanych - jest to magic place :D - życie kończy się o 23, więc dance party do rana nie wchodzi w grę :P }
No to dalej pociskam o poksie :D ...wracam a tu niczym grom z jasnego nieba, niczym all in z dupy! - RUSH WEEK - głupi alfred patrzy 250$ za free :D - urlop mam jeszcze 2 tygodnie... no to co pociskamy 1000 FTP dziennie! :P... szkoda, że wcześniej tyle ugrywałem w około miecha :P Grałem NL50 BSS przeważnie na 2 stołach - dlaczego tylko 2? - bo na więcej nie mogłem ogarnąć spisywania readów, wnioskowania ze statów i generalnie gra była bardziej na minus. Najśmieszniejsze jest w tym wszystkim, że jakie ja kur... miałem pojęcie o cash games?!...a do tego rush?!... ale dałem radę, bonus 250$ wyrobiłem :)

W jaki sposób dostałem downa?... No bo brak doświadczenia, brak teoretycznej wiedzy i badbets(tym co prawda nie można się usprawiedliwiać bo to mało profesjonalne :P ) Ale tak czy siak bo bonusie i rakeback wyjdę na nie wielki plus. Czy opłacało się więc siedzieć po po chyba około 10h dziennie?... Mieć zaburzenia snu, wycieńczony organizm, brak czasu na analizę rozdań i brak nauki?... Mimo wszystko odpowiem TAK! Zauważyłem, że zdobyłem spore doświadczenie cashowe. Oprócz tego feedback! :D Zacząłem zwracać uwagę jak ważne w odnoszeniu sukcesów są następujące czynniki:
- nauka,
- staty,
- analiza rozdań.

A więc kolejna lekcja - zwłaszcza brąziki i sreberka jak ja dotychczas, gracze dość nie za mocni i nisko średnio zaawansowani jak ja pamiętajcie o radach wujka alfreda :D
Pokerstartegy otwiera wam drogę do sukcesu, nie marnujcie tego!

Może jeszcze coś osobie :P

Gdy zaczynałem na poważniej przygodę z pokerem miałem kłopoty w domu... Mieszkałem z samotną matką i siostrą. Moja mama nie mogła znieść, że gram po nocach, zawalam szkołę itd. W sumie z perspektywy czasu czy się dziwić?

Tutaj pragnę wtrącić kolejny morał - pamiętajcie aby poker nie oddziałowy wał źle na wasze życie! - nie zaniedbujcie przez to swojego życia prywatnego!, niech to nie nie wpływa negatywnie na relacje z bliskimi!, - za to czerpcie z pokera pozytywne aspekty - z psychologi pokera na pewno można to robić - a jak macie problemy to do naszego psychologa lechrumskiego ;) (sry, nie chce robić ci jeszcze więcej pracy, ale musiałem to napisać :P) - oczywiście możecie też śmiało walić tutaj na mojego bloga, mimo braku kompetencji też chętnie pomogę :)

Kontynuując moje wyznania, przez pokera... może przeze mnie i przez moją mamę, że nie umieliśmy się dogadać się jak normalni bliscy ludzie, były ciągłe mega awantury min. nawet wzywanie policji itd. ... szkoda o tym pisać.
Aktualnie mamy dość względnie dobre relacje bo żyjemy na odległość. Oczywiście wybaczam jej wszystko co złe zaszło w przeszłości. Teraz wzmianka o kochaniu :D :D:D kocham Cię Mamusiu :), no i ciebie Siostra też :D

To gdzie ja do cholery mieszkam?... Pod mostem? NIE! W jakimś przytułku [:(] ? NIE! Mieszkam w domku jednorodzinnym z moją wspaniałą dziewczyną i jej kochaną rodziną...
No to dalej alfred90!: kocham babcie, kocham dziadka, kocham "teściową", kocham "teścia". :) Wspaniali ludzie, którzy dają mi ciepło, dach nad głową, pożywienie i wiele, wiele innych rzeczy, których można się rzadko spodziewać od niby "obcych" ludzi.

I co myślicie, że koniec opkochiwania się? NIE! :P Kocham także babcię, z którą straciłem kontakt z powodu braku akceptacji mojego związku :( :( :(. Kocham resztę mojej rodziny, która nie jest za wielka. A czy kocham ojca, który ma mnie głęboko w dupie!!! - NIE!!! :( :( :(
Koniec smutku! Kocham jeszcze rzecz jasna rodzinę teściowej - także mogę czuć się u nich jak u siebie w domu! ;]

Zakończenie...

Jakie kur... zakończenie?!, mam nadzieję, że ten blog będzie trwał wiecznie :)

A więc przyłączajcie się do mnie, razem można osiągnąć więcej, zostańmy pro! ;)

Co rozumiem pod pojęciem pro player???

To dla mnie ta osoba, która potrafi utrzymywać się z poksa(nawet wchodzą w grę takie pieniądze jak średnia pensja w przeciętnej pracy po średnim wykształceniu).
Wyjątkami mogą być osoby, które robią to dla dochodowego hobby, a nie dla stałego dochodu.

...Ale tak na koniec - blogi piszę się w jakimś celu, czyż nie?...Przeważnie osoba zakładająca poszukuje pomocy, wsparcia, czyż nie?...A więc przedstawiam wam moje marzenie, chce zostać wyżej wymienionym pro playerem!

W związku z tym: Pomożecie?! :)

Kiedy to może się stać... no nie wiem... możliwe, że już mógłbym rzucić w cholerę moją pracę za 1400zł za miecha... no ale nie zrobię tego ze względu na rodzinę, która mogłaby nie zaakceptować takiego "łatwo-myślnego" zachowania... myślę, że na początku wystarczyłoby mi około 300$ miesięcznie(czyli w sumie sam rakeback? :P, wystarczy, że bym wychodził nawet z gry na zero, a pensje mam :D) + pół roczny zasiłek? ( w tym miejscu proszę osobę kumatą w tych sprawach czy po roku pracy należy mi się zasiłek i ile?; pracowałem 3 miesiące okres próbny, później umowa o pracę na rok; w lipcu mija 12 miesięcy razem z okresem próbnym; czy to jest moralne wykorzystywać nasze kochane państwo?... myślicie, że Panowie politycy nie będą mieli nic przeciwko?... a pan kapica???... Pier... to!!! :D :D:D; No to co?!, pomożecie?! :))

I o to tym akcentem kończę moje wypociny. Mam nadzieje, że was nie zanudziłem i docenicie to jak przed wami się otworzyłem, jesteście społecznością, którą mogę śmiało potraktować jako drugą rodzinę, a pokerstrategy to mój drugi dom! :)

PS: {{{lubicie ten skrót? :P}}} a więc PS:P przepraszam jeśli komuś podpier... coś z jakiegoś bloga :P - tak naprawdę nie uczestniczyłem zbyt aktywnie na forum i na blogowiskach więc to jest niemożliwe - mam nadzieję, że nie odwdzięczycie mi się tym samym :P

Pozdro chłopaki i dziewczyny! - We will be pro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS: Napisałem tego bloga przed dzisiejszą "czarną środą"... Mam nadzieje, że moje kochane FTP w końcu stanie na nogi... i że kurwa odzyskam moje niecałe jebane 3k $!!! ... :( Smutno :( ... czy moje marzenia padną razem z FTP?... brak mi słów... :( :( :(

PS: Nie wiem czy ten blog będzie miał sens jeśli FTP padnie... jeszcze raz pozdro... trzymajcie się ciepło i głowa do góry... musi być dobrze... wierze w to!!! :) [ciężko było tu wpier... tą uśmiechniętą minkę, więc doceńcie to moi drodzy] :rage: :f_mad:

63 odpowiedzi

Ciekawie się zapowiada :D ale rozpisałeś się strasznie :)

Danielw88

GL!!
i daj namiary na tego dillera :) :f_biggrin:

Napisane przez Danielw88
GL!!
i daj namiary na tego dillera :) :f_biggrin:

:f_biggrin: :f_biggrin:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięx za pozytywne komenty. :)

Chciałbym odnieść się do wczorajszych wydarzeń z FTP.

Przeżyłem to strasznie. Może nie przejąłem się tak czarnym piątkiem bo obudziłem się w niedzielę. :P

Lecz wczorajsza czarna środa dobiła mnie strasznie :(
Oczywiście starałem się zachowywać pozytywnie bo sam pisałem czerpcie pozytywne aspekty z poksa, a nie negatywne...

Chłopaki nie płaczą?!... Płaczą... <żal>

Wiecie co?... Nie chodzi o te pieniądze, o te pieprzone 3k $...

.....chodzi o marzenia, o moją pasję życiową, o to co tak kochałem......

...a teraz to jeden wielki znak zapytania z wykrzyknikiem?!?!?!?!?!?!...

Ale mam nadzieję, że odratują tą żyłę złota jaką było FTP... Tylko czy na pewno?... Nie wiem... Może stwierdzą, tu już nie ma co ratować!... Oby nie :(

Co do FTP jeśli padnie - najwyżej trudno się mówi :(

Ale co z moim kapitałem? Jeśli nikt mi nie odda moich pieniędzy to będzie dla mnie chyba koniec kochanego pokera. ;(
A więc jeśli padnie FTP mam nadzieję, że ktoś nam odda kasę... ftp?, Alderney Gambling Control Commission?, pokerstrategy?...

Jeśli się tak nie stanie poker online nie ma sensu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Po co wkładać tyle zaangażowania, tyle swojej pracy, żeby jakiś pokerroom cię okradł!!!

Pokerstrategy pamiętajcie w razie czego żebyście nie umyli rączek jak może to zrobić reszta... :( ... Wiem, że to nie wasza wina... Ale nie zapominajcie o swoich klientach... :( ... Powtarzam jeśli nie odzyskamy swoich pieniędzy poker online nie ma sensu!...

..................................................................................................................................................

Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze!!! :)

Głowy do góry chłopaki i dziewczyny z FTP!!! ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ej sry, że post pod postem ale mam pytanie z dupy. :P

Jak ktoś tu wpadnie to niech mi odpowie dlaczego hiperłącze mi nie działa w sygnaturze ?( :facepalm:

ozi
ozi

Napisane przez alfred90
Ej sry, że post pod postem ale mam pytanie z dupy. :P

Jak ktoś tu wpadnie to niech mi odpowie dlaczego hiperłącze mi nie działa w sygnaturze ?( :facepalm:

Tam, gdzie edytujesz sygnaturę naciśnij 'opcje' i ODZNACZ 'deaktywuj BBcode'.

ultraplazmator

kurde, dobrze sie zapowiadalo ,a FTP musialo spierdzielic takiego bloga :P

Cześć,

jakoś znalazłem Cię w blogach fixed limit i zauważyłem, że chyba masz problemy z sygnaturką.

Wejdź na Twój profil -> Edytuj sygnaturkę. Pod oknem do edycji masz przycisk Opcje. Kliknij go i odznacz wszystko, a będziesz miał w sygnaturce link do bloga :)

Powodzenia :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki ozi i dohpaZ za pomoc. :)
Już działa. :) Tylko zamiast mordek są dzwonki :D ale nie przeszkadza mi to aż tak :P

Mam nadzieję ultraplazmator, że FTP się podniesie bo tak to nie wiem po co ja się tu produkuję ?( :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam! ;)

Jak wiadomo pieniędzy z FTP nie widać... może kiedyś je odzyskamy. :)

Jak na razie może będę pogrywał na William Hill i Poker770.
Narazie czekam na kapitały.

Pozdrawiam :)

jak masz sygnaturkę to zamiast dzwonków zrób :D czyli d z dużej litery :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez dooger84
jak masz sygnaturkę to zamiast dzwonków zrób :D czyli d z dużej litery :)

Miałem duże d :P ": D" (bez spacji) :P

Ale odkryłem problem! _tongue:

Trzeba było w opcjach odznaczyć "Dezaktywuj buźki w sygnaturze". :facepalm: :D :D :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam! Witam! I o zdrowie pytam? :P

A więc małe zmiany, gram na everst poker, a nie na william hill(szkoda, że promocja była niby nie ograniczona:P).
A Poker770 no jak wiadomo szerszej grupie osób obiecywali dużo, a lecą w kulki.

Na everku zacząłem grać NL5 FR, ale do mojego rusha z FTP to w ogóle nie podobne! :P
Stwierdziłem, że dlaczego nie HU? :D
Zagrałem więc wczoraj jeden cash NL10(najniższy limit) - ograłem fishe na 10 grubych dolców i spitołił, chociasz hajsiwo miał! :P
Jak nie będzie szło to przerzucę się na sng hu i będę grał trochę bardziej z bankroll management. ;)

Gorące pozdrowienia!!! :D :D:D

PS: Aktualny roll - 110$.

ultraplazmator

Dawaj Hu SnG :D Przy okazji pocoachujesz mnie troche :P
Chociaz HU cash tez dobra opcja ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Spoko spoko ;) pocoachować się możemy :P ale narazie spróbuje cash. :P

ultraplazmator

wbij czasem na gg ;)

Thorek
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dziękuję za komenta Thorek ;) ... nie ukrywam troszkę się napisałem, ale co mam poradzić jak dostałem wenę :P

- Co z moim pokerem i życiem?
- Niestety nie mam tyle czasu na poksa ile bym chciał... obowiązki... praca, rodzina, znajomi...
Rodzina i znajomi spoko, ale wkur... mnie praca. Oczywiście w sensie, że nie mogę dalej dążyć do marzeń, zostaniem "pro playerem"(swoją pracę w miarę lubię, ale pokera kocham! ;(). :D A wszystko także przez aferę z FTP i brak rolla...

Na everescie rozegrałem jak dotąd chyba tylko pięć krótkich meczy...
Ale roll bodajże około 142$!!! _thumbsup: Miałem niezłe branie na rybki. :D

PS: może dzisiaj wbije na gy-gy ;)

Thorek

Ale roll bodajże około 142$!!! Miałem niezłe branie na rybki.

:f_love:

Cholerna praca :-/ karygodne ze koliduje z pokerem :D :D ;) hmm... może warto zrobić jakieś podsumowanie i wyciągnać wnioski które mogą Cię zbliżyć np. do decyzji o jej porzuceniu i zostaniu pro playerem :D :f_biggrin: :f_biggrin: :f_biggrin: