Przejdź do forum
Filmik NL100

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Filmik NL100

24 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
1,568 Wyświetlenia
MoroP
Oldschool Grinder

Alicja mnie lekko ubiegła dzisiaj bo też miałem w planach wstawienie filmiku ale mi zajęła kompresja i upload trochę czasu :)

30 minut 4 stoły ze statystykami bez komentarza. Cześć dłuższej sesji, ale akurat ta część zawiera kilka rozdań które sprawiły, że straciłem troszku cashu :)

Tak więc zapraszam do ściągania i komentowania, proszę o cierpliwość bo jakośc jest dobra więc plik ma 90 mega

LINK

23 odpowiedzi
toony122
Oldschool Grinder

sciagam, jutro postaram się skrobnąć pare zdań na temat filmiku :)

ebdul18
Elite Grinder

Ściągnę i obejrzę może jeszcze dzisiaj. Szkoda, że bez komentarza...

MoroP Autor wątku
MoroP
Oldschool Grinder

nie miałem mikrofonu a naszło mnie akurat uczucie parcia na szkło więc nagrałem :)

Chciałem sobie zobaczyć, czy przy nagrywaniu filmiku i graniu tylko 4 stołów będę bardziej sie skupiał ale jakoś niepotrafiłem i nawet bardziej pasywnie gralem niż zazwyczaj :(

Bilson
Elite Grinder

Tak wszyscy nagrywają filmiki to i ja sobie dzisiaj nagrałem :) Powiem szczerze ze grało mi się dobrze, chyba bardziej się skupiłem niż zazwyczaj. Może to dlatego że pasek od camtasii zasłonił pasek z gg i przeglądarką =)

Co do mikrofonu to w moim wypadku chyba lepiej gdybym nie miał :D Nie oglądałem jeszcze bo się konwertuje ale komentator ze mnie beznadziejny :P

Jak mi się uda to gdzieś wrzucę do oceny :)

EDIT: Eh camtasia coś popaprała i filmik szlag trafił :(

sorki że się wtrącę ale jakiego programiku używacie do nagrywania? Bo chciałbym sam coś takiego nagrać i dać do oceny NL10 +4 stoły...kumpel polecił Camtasia Studio 5.0 ale podobno to strasznie lipne....a to co tutaj używacie w :kołczingu" jest świetne bo chciałbym od razu dawać uwagi co robię i dlaczego, z góry dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam

Petros86
Oldschool Grinder

Możesz użyć np AutoScreen Recorder- darmowy programik dzięki któremu nagramy filmik dobrej jakości.

Janosikgdy
Oldschool Grinder

Petros86 napisał
Możesz użyć np AutoScreen Recorder- darmowy programik dzięki któremu nagramy filmik dobrej jakości.

teraz jak patrzyłem, ten program ma wersje płatną i darmową, z tym, że w tej darmowej nie można nagrywać dźwięku;/

uuu to szkoda...bo wolałbym by był dźwięk ?( A nie znacie jakiś innych wartych przytoczenia?

MoroP Autor wątku
MoroP
Oldschool Grinder

Camtasia jest dobra i ma wersję trial

MoroP Autor wątku
MoroP
Oldschool Grinder

Czekam na obiecany komentarz :P

witam....zessałem tę Camtasia Studio 5.0 i jestem zadowolony...trialowa wersja 30 dni i można spokojnie z głosem wgrywać nagrywać itp :] no to zrobię sesję i jak co podeślę do oceny komu trzeba, pozdross:D

Janosikgdy
Oldschool Grinder

Mistrzowie, ściągnąłem cam 6.0.
Nagrałem filmik, 30 minut z głosem, i waży nota bene 530 mb!;o wiem, że jestem wygadany, ale bez przesady, mój głosy tyle nie waży;p

Jak go wyeksportować z tego Cam....? mam go wśrodku zgranego, ale nie wiem jak się go konwertuję do jakiegoś avi czy coś?

darek1987pl
PokerStrategist

Najlepiej zapisać chyba w formacie WMV ,zajmuje o wiele mniej miejsca .
W Camtasi 5 najpierw wybierasz Custom productions settings ,następnie WMV.

Walderam
Oldschool Grinder

Jeśli chodzi o nagrywanie filmików, to jednak camtasia jest najlepsza. Trial trwa 30 dni, ale jak się poszuka w internecie, to nawet można sobie SN i username znaleźć :P

Za to nie polecam ściągać wersji niby z crackami, bo siedzą w nich różnej maści trojany.

Ja nagrywam filmiki w avi. Do przechowywania na komputerze nie potrzebuję nic zmieniać, jeśli zaś chcę gdzieś je wysłać czy udostępnić, konwertuję do formatu rmvb. Wtedy bez istotnej utraty jakości zmniejszam rozmiar filmu mniej więcej dziesięciokrotnie. Do konwersji używam darmowego programu Easy RealMedia Producer.

Polecam.

sedum77
PokerStrategist

Hej, Powiedz szybko jak robiłes ten filmik, wersje programów, kompresje itd. Będę wdzięczny bo świetna jakość

MoroP Autor wątku
MoroP
Oldschool Grinder

Ja niechcący przy Camtasi wybrałem od razu avi i potem miałem problemy z edycją bo plik zajmował 600 mega.

Ale z pomocą przyszedł VirtualDub w którym skompresowałem do 100 mega

sedum77
PokerStrategist

Powiedz tylk ojaki kodek i jakie ustawienia :)

MoroP Autor wątku
MoroP
Oldschool Grinder

Po weekendzie napisze jak laptopa z serwisu odbiorę bo nie pamiętam ale któryś z ostatnich, XVID chyba.

sedum77
PokerStrategist

Będę próbował, chce poprostu wiedziec jak to się robi na przyszłoośc bo kombinowałem kiedyś i kiepsko t o"wagowo" wychdoziło ...