Przejdź do forum
Gracie z kalkulator...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Gracie z kalkulatorem w rece?

17 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
1,318 Wyświetlenia
evog
Elite Grinder

Czy podczas gry używacie kalkulatora do liczenia pot odds? Czy podczas gry macie przy sobie kalkulator?

Ja jak zaczynałem grać to często sięgałem po kalkulator aby sprawdzić opłacalność zagrania. Po jakimś czasie pot odds dla większości kombinacji drawów zapamiętałem, i przestałem korzystać z kalkulatora. Jednak zauważyłem ostatnio że trochę naciągam statystykę i sprawdzam zakład wtedy gdy przypuszczam że może to być lekko -EV. Jak narazie wracam do kalkulatora żeby trochę naprostować moją grę. Jak to wygląda u was?

16 odpowiedzi

Ja jeszcze nie gram z kalkulatorem w ręce ale mam zamiar, albo jakiś program co by to robił za mnie :D.

P.S. Może zbierzemy programistów z PS i coś pokombinujemy - przydało by się to naszym nowym użytkownikom :>

diaczek
Oldschool Grinder

niby studiuje matematyke, ale kalkulator sie przydaje ;P

Olorion
BlackMember

Ja licze szybko w pamieci :P

JanuszEfectW3
Oldschool Grinder

ja tak z grubsza okreslam pot oddsy. Mam wydrukowana strone z PS z outami i oddsami wiec spoko :)

kfas
Elite Grinder

Pamietam, ze kiedys podczas grania SSS kalkulator zawsze na biurku czuwal i sie przydawal ;)

hellYeahEnT
Elite Grinder

Majac AA na rece jako overpare tez liczysz ?

Jezeli nie to stajesz sie czytelny dla przeciwnikow :)

Pozdrawiam

JanuszEfectW3 napisał
ja tak z grubsza okreslam pot oddsy. Mam wydrukowana strone z PS z outami i oddsami wiec spoko :)

+1
Nie liczę pot odds az tak dokladnie. Lubię mysleć, że mam postflop edge i nie muszę:D

Wlasnie przymierzam sie do napisania czegos co wstepnie mialoby liczyc pot odds, jednak na chwile obecna jedyny znany mi program, ktory sciaga aktualna sytuacje ze stolu to FreePHG pod PartyPoker.

Znacie moze podobny do FreePHG soft pod inne platformy, albo jakies gotowe algorytmy, ktore bylyby pomocne przy pisaniu softu?

btw FreePHG jest zakazany czy nie?

thefoe
Oldschool Grinder

Zryty napisał
Wlasnie przymierzam sie do napisania czegos co wstepnie mialoby liczyc pot odds, jednak na chwile obecna jedyny znany mi program, ktory sciaga aktualna sytuacje ze stolu to FreePHG pod PartyPoker.

Znacie moze podobny do FreePHG soft pod inne platformy, albo jakies gotowe algorytmy, ktore bylyby pomocne przy pisaniu softu?

btw FreePHG jest zakazany czy nie?

http://www.codingthewheel.com/archives/how-i-built-a-working-poker-bot

w kolejnych czesciach Autor uczy jak wziac dane ze stolu i nawet daje pelny kod zrodlowy na PS.

Ja używam tabelki z outami i oddsami, tam też są przykłady jaki to może być draw - polecam.

TheNaturat
PokerStrategist

W PokerOffice jest bodajże funkcja wyświetlania oddsów...

@thefoe dzieki za linka

Nie uzywam kalkulatora bo nie ma takiej potrzeby, nie musisz miec wyliczen do trzeciej liczby po przecinku tylko liczbe ogolna.

VictorM
Oldschool Grinder

Ja wszystko liczę w głowie. Kalkulator służy tylko do sumowania bankrolli z różnych pokerroomów.

diablik7
PokerStrategist

Nie, licze w przyblizeniu.

mrozny
PokerStrategist

ja uzywam kalkulatora, powiem nawet ze gram SnG gdzie pot odds to jest ciut inna kwestia niz w fl czy nl..
nieuzywam go zawsze, ale majac go przy sobie duzo pewniej sie czuje..
mam od razu klarowna sytuacje - jakie dokladnie mam pot odds - na podstawie tego wyniku i wlasnych przemyslen na temat jak koles gra itp. itd. latwiej podjac mi decyzje z takim dokladnym wynikiem