Przejdź do forum
Everest rigged upda...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Everest rigged updated to -> Korekta jednak przyszła :D

27 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,760 Wyświetlenia
Marg0z
Oldschool Grinder

Pytanie jak wyżej bo już nie mam siły... jak wg racjonalnego rozumowania oceniam rękę przeciwnika to ma kompletnie co innego ! więc po co mam myslec co ma przeciwnik skoro ich gra jest tak nie przewidywalna i bynajmniej nie jest to mixowanie gry tylko granie jak sie podoba w danej chwili ;/ na przykład przegrywałem pare razy całe stacki wchodząc All-in PF z KK to postanowiłem czasem pasować tą rękę na PF... na stole gracze w miarę normalni, dostaje KK i nagle jeden raise 1$ z UTG ja na UTG+2 daje reraise do 3$ koleś z middle reraise do 10$ a koles z buttona wchodzi allin 25$ a ten z UTG to sprawdza, to sobie myśle ok ... nie możliwe zeby nikt nie miał asów bo nie wyglądali na donków a już pare razy przegralem takie KK vs AA wiec dalem fold .... no i co pokazują?

77, 1010, AK ... a ja tylko mowie sobie w myślach ("*****")
Już nie wiem jak grać z takimi ludzmi :(

26 odpowiedzi
tezapl
Oldschool Grinder

widze ze grasz FR, skoro Ci nie wychodza to graj shorthanded,
masz wtedy wiecej szans na wygrana z KK :D

na mikrolimitach juz tak jest ze graja jak popadnie,
ja tam gram NL10 SH i nie wyobrazam sobie gry bez statow z poker trackera

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

tak samo zawsze po 22 siedzę i przy każdym stole mam przynajmniej jednego dużego donka co na Evereście jest poprostu normą ... i za chiny ludowe nie potrafie zrozumiec tego że kolesie wrzuacają swoją całą kase z niczym ... ale kiedy ja już mam coś konkretnego z czym mogę grać to nagle nieoczekiwany FOLD a wczesniej grał na przyklad all-in z 10 6o ... to jak grał wtedy all-in z 10 6o to jaka może miec karte ze teraz pasuje ? nie rozumiem tego ... przecież nie mam wizerunku ultra tight;/

damianpat
BlackMember

Witaj
Cierpliwości, Dobra gra zawsze się opłaca
Pozdrawiam ;)

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Jednak okazuje się że nie ! ja nie wiem czy coś z Everestem jest nie tak czy ocb... po 2 tygodniach ciągłych przegranych przychodzi teraz na wieczór ulubieniec wszystkich tak zwany "raise any two" Saint_Clair jego statystki opiewają na sume minus 1350$ w 1k rąk... i co ? koleś mnie goli do zera .... do zera ! jestem z nim łacznie -250$, zniszczył mój bankroll i odebrał mi paro miesięczną pracę w 7 dni... codziennie jak go spotykam to mysle ze statystyka w koncu zadziała ale niestety nie ... 10k rąk to za mało widocznie zeby los sie odwrócił :(

Rozpoczęcie gry 3868608577.

Whage jest na miejscu 0 z $44.
FotiPower jest na miejscu 1 z $1.25.
chris065 jest na miejscu 2 z $10.65.
Marg0z5 jest na miejscu 3 z $25.
Harimaaa jest na miejscu 4 z $8.75.
UncleHotte jest na miejscu 5 z $45.27.
Guiller84 jest na miejscu 6 z $28.72.
Saint_Clair jest na miejscu 7 z $29.70.
dubs33 jest na miejscu 8 z $20.20.
Frech-Dachs jest na miejscu 9 z $4.35.

Krupier jest usadzony 9.

Whage złożył stawkę w ciemno na sumę $.15.
FotiPower złożył stawkę w ciemno na sumę $.25.

(Marg0z5 jest rozdawane K:d A:h.)

Pre-flop:
chris065 pasuje.
Marg0z5 wchodzi za $.25.
Harimaaa pasuje.
UncleHotte pasuje.
Guiller84 pasuje.
Saint_Clair podbija $.90.
dubs33 pasuje.
Frech-Dachs pasuje.
Whage pasuje.
FotiPower pasuje.
Marg0z5 podbija $2.60.
Saint_Clair podbija $7.90.
Marg0z5 wchodzi za wszystko $21.25.
Saint_Clair wchodzi za wszystko $18.05.
$4.70 jest przesunięty z powrotem do Saint_Clair.

Wyłożenie Kart:

Marg0z5 pokazuje: K:d A:h

Saint_Clair pokazuje: 4:s 6:d

Przychodzi Flop
3:c 3:h 2:c.
Przychodzi Turn 5:h
Przychodzi River 6:c.

Marg0z5 pokazuje: K:d A:h
3:c 3:h A:h K:d 6:c
Para Trójek

Saint_Clair pokazuje: 4:s 6:d
6:c 5:h 4:s 3:c 2:c
Strit, Szóstka wysoki

Saint_Clair wygrywa pulę ($47.90).

A potem nagle dwa razy fold jak miałem QQ ... no to pytam jak to mozliwe że wchodzi All-in z 4 6o , to co ma że folduje ?!?!

Ogólnie super uczucie jak kolejne osoby z bananem na mordzie odchodzą ze stołu mając 4 albo 5 stacków z czego spora część to moja kasa :(

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Dodam że gram już te 5-6 miesięcy i naprawdę uwierzcie że nie jeden downswing przeszedłem w SSS były one nawet częste i duże, ale to co wtedy się działo to było dla mnie normalne , to co się dzieje teraz jest chore ... niestety z everesta nie moge uciec bo dziękuje że będe płacił znowu 100 zł za przewalutowanie :x

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Błagam niech mi ktoś napisze że tak czasami jest bo już nie wytrzymuje nerwowo ... gram cały czas podstawy BSS i nie mówie że nie mam dobrych układów ale jak je mam to naprawde nie kłamię że od 3 tyg nie wygrałem ani raz całego stacka.... za to mam po 3-4 akcje na dzień typu mniejszy kolor vs wiekszy albo kolor vs full moj set vs czyjś kolor .... i moje stacki ciągle wędruja do innych... po tygodniu byłem spokojny bo myślalem że ok ... zdarza się ... bo 2 tyg juz sie zaniepokoiłem ... teraz w 3 tyg. już naprawdę nie wiem co robić ....

Pozdrawiam , zmiażdżony Margoz

Może jednak faktycznie czas pomyśleć nad zmianą platformy? Nie patrz na to ile zapłacisz za przewalutowanie, spójrz na to ile możesz wygrać, grając gdzie indziej, gdzie nie będzie takich akcji. Bo to już nie pierwsze sygnały, że na Evereście takie jaja sobie robią. Potraktuj te 100zł jako inwestycję, która się z pewnością zwróci, jeśli grasz dobrze, pozdrawiam.

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Ale czy to możliwe że oni oszukują;/ ? jak tak to jestem nieźle wku*****ny

Zresztą czekałem 11 dni zeby mi aktywowali to głupie konto na everest to ciekawe ile bede czekał na wypłate :O .... to prawda z tym co się mówi o Evereście że jest najwiekszym akwarium w sieci... haczyk w tym ze nie sposób wygrać z tymi wszystkimi fishami ....

p.s. ciekawe czy ten winrate 7bb/100 w pierwsze 15k rozdań to na zachęte czy co ... ;/

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

NO NIE MOGE !!! teraz to już naprawde nie wiem czy everest nie naciąga żeby nabijać niebotyczny rake!! z ostatniej chwili ... GWOZDZ DO MOJEJ TRUMNY!!!

Rozpoczęcie gry 3874802840.

House3275 jest na miejscu 0 z $6.40.
s-bat jest na miejscu 1 z $11.40.
BVB_Ultra jest na miejscu 2 z $10.55.
63CPO jest na miejscu 3 z $25.
Marg0z5 jest na miejscu 4 z $36.25.
carnaud15 jest na miejscu 5 z $4.75.
Helta-Skelta jest na miejscu 6 z $29.60.
morphsie jest na miejscu 7 z $28.10.
.carlito. jest na miejscu 8 z $28.95.
bilal63 jest na miejscu 9 z $28.75.

Krupier jest usadzony 7.

.carlito. złożył stawkę w ciemno na sumę $.15.
bilal63 złożył stawkę w ciemno na sumę $.25.

(Marg0z5 jest rozdawane J:c J:s.)

Pre-flop:
House3275 wchodzi za $.25.
s-bat pasuje.
BVB_Ultra pasuje.
63CPO pasuje.
Marg0z5 podbija $1.
carnaud15 pasuje.
Helta-Skelta pasuje.
morphsie pasuje.
.carlito. pasuje.
bilal63 wchodzi za $1.
House3275 wchodzi za $1.

Przychodzi Flop
9:s J:d 10:s.

bilal63stawia zakład na sumę $2.
House3275 wchodzi za $2.
Marg0z5 podbija $8.50.
bilal63 wchodzi za $8.50.
House3275 pasuje.

Przychodzi Turn 9:h

bilal63 sprawdza.
Marg0z5stawia zakład na sumę $10.
bilal63 wchodzi za wszystko $17.
Marg0z5 wchodzi za $7.

Wyłożenie Kart:

bilal63 pokazuje: 9:c 9:d
9:s 9:h 9:c 9:d J:d
Cztery Dziewiątek

Marg0z5 pokazuje: Jc Js
J:d J:c J:s 9:s 9:h
Ful, Waletów nad Dziewiątek

Przychodzi River 8:s.

Marg0z5 pokazuje: J:c J:s
J:d J:c J:s 9:s 9:h
Ful, Waletów nad Dziewiątek

bilal63 pokazuje: 9:c 9:d
9:s 9:h 9:c 9:d J:d
Cztery Dziewiątek

bilal63 wygrywa pulę ($57.90).

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Przepraszam że wam tu truje dupe , ale to wszystko mnie przerosło .... 5 miesięcy dobrej gry... bankroll z 50$ do 1800$ ale to mnie poprostu przerosło .... przegrałem teraz KK vs KJ all-in preflop ... Jak bym nie był overrolled na Nl25 to bym przegrał chyba z 2/3 mojego rolla

No rzeczywiscie everek ostatnio nie rozpiszesza ja mam podobnie, przypomina mi sie gra na starsach. Jak ustalilem z kolega to wszystko jest przez kryzys swiatowy :D.

To nie jest taki sh... tylko na everescie.Cale szczescie juz tam nie gram,gram na PS chodz wcale nie ejst lepsza bo dzis przegralem set KKK z 93 bo zlapal backdora flusha a najbardziej mnie denerwuje ze ten cwiok napisze na czacie ze jestes noobem albo cos w tym stylu.Ja w takiej sytuacji zmieniam na sitgo albo limit holdema.

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

a może to wszystko jest proste jak drut i poprostu gram jak ciota ?

Aha a tak BTW wlasnie przegralem seta 444 flop 4710 przegralem z A7 bo zlapal kolor na turnie i riverze szkoda gadac

kesil
PokerStrategist

true true
wplacilem sobie przed wczoraj i po 3k rekach jestem - 10bi w all in lucku a collerow to tyle bylo ze hoho

edit: ja wczoraj AA vs AKo ola pf i Ako po flopie kk2 rainbow vs AQs :D

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

nigdy nie wierzylem że coś może być z softami pokerroomów, ale teraz rozum mi mówi "Nie możliwe że softy oszukują", natomiast serce mi mówi "Zdupcaj stamtąd jak najszybciej" ... Kierować się sercem czy rozumem ?:P

fessnic
Elite Grinder

Witaj!

Ja tez od dobrych 3 tygodni tylko trace na Everescie po porzedniej grze na extra plus. Mnostwo rozdan przegrywalem dziwnym fartem przeciwnika, ale ok - zdarza sie, ze nawet donk ma szczescie.
Lecz postanowilem sobie odpuscic Everesta po tym, jak sobie sprawdzilem, ile tak naprawde wygralem rak typu AA i KK grajac all-in preflop (rowniez gdy majac nutsa na flopie sprawdzalem all-ina przeciwnika) i sie okazalo, ze moje all-iny wygrywaja tylko w ok. 20%. Moje KK na 10 akcji all-in preflop przegralo 9 (tylko 3 razy z AA, 2 razy z wiecej niz jednym przeciwnikiem), a co najlepsze, ze mimo tego statystycznie ta reka wygrywa w ponad 80% - nie musze dodawac, ze mam ja na ogromny minus. Rozegralem juz ok 50k rozdan BSS.

Jestem daleki od snucia nowych teroii spisku, dlatego zmieniam platforme, bo po tych wszsytkim przestalem czuc sie komfortowo gracac na Everescie.

Pozdrawiam

Marg0z Autor wątku
Marg0z
Oldschool Grinder

Przeczytałem co napisałeś fessnic i zobaczyłem na moje KK w Pokertrackerze .... i dostałem jest 95 razy na 22k rozdań i jestem na nich marne +10$ !!

Wiech
Oldschool Grinder

Mam AA, flop nic nie mówiący. C-bet z mojej strony, gość wchodzi all-in. Obawiam się seta, ale gość jest totalnym donkiem. Sprawdzam, licząc że trafił parę. On pokazuje K7. Na stole ani K, ani 7. Miał uzbierane 150 BB więc już liczę te pieniądze a na stół spara 7 i 7. Na AA mam wygrane około 75% rozdań ale w październiku jestem z tą ręka na minusie, bo wiekszość tych wygranych to po prostu zebrane blidy a all-ina chyba żadnego, za to wtopiłem z 5 w tym 2 razy seta asów. Na szczęście wykres dla KQ to ostra jazda w górę. W październiku to dla mnie zdecydowanie najlepsza ręka, niewiarygodnie dochodowa :).