Witam
chciałem kupić sobię elektryczną golarke ale niestety nie wiem jak to jest z goleniem.. powie mi ktoś czy to normalnie można golic na suchy zarost? czy sa zaczerwienia albo zacięcia??
polecacie taki rodzaj golenia??
Można na sucho, ale później skóra jest podrażniona... najlepiej zwilżyć wcześniej.
Opcja idealna - golenie po wyjściu spod prysznica.
Ja od zawsze używam elektryczną i nie wyobrażam sobie konwencjonalnego golenia :P.
Napisane przez ozi
Można na sucho, ale później skóra jest podrażniona... najlepiej zwilżyć wcześniej.
Opcja idealna - golenie po wyjściu spod prysznica.
Ja od zawsze używam elektryczną i nie wyobrażam sobie konwencjonalnego golenia :P.
czyli normalnie zwilżyć zarost i jazda :P??
a powiedz mi co ile wymieniasz ostrza albo te głowice;p?
Haha
Mam z goła odwrotne doświadczenia.
Tez używam golarki elektrycznej i jestem bardzo zadowolony. Po normalnym goleniu często wyłaziły mi jakieś syfy i miałem zaczerwienienia, a po tym jest wszystko ok, choć prawda, że nie gole się na zero.
No i jak dla mnie właśnie NAJGORZEJ jest po prysznicu
Włoski są wtedy miękkie i wydaje mi się, że uciekają od golarki. Jak są bardziej sztywne to wszystko ładnie się przycina.
zależy jaka golarka.
Ja mam brauna ze stacją dokującą i musisz nią golić na sucho - jeśli zwilżysz twarz to jest 100x gorzej. Nawet w instrukcji jest napisane, żeby na sucho. Więc widocznie zależy od golarki.
Napisane przez Mooris
zależy jaka golarka.Ja mam brauna ze stacją dokującą i musisz nią golić na sucho - jeśli zwilżysz twarz to jest 100x gorzej. Nawet w instrukcji jest napisane, żeby na sucho. Więc widocznie zależy od golarki.
I od zarostu :P.
Napisane przez kozak567
a jakas maszynke dobra do golenia jajek, moze ktos polecic?
jednorazówką
Napisane przez kozak567

Napisane przez kozak567

i nowy watek do spamowania
polecam Philips 6990 mam model za ok 200 zeta na akumulator, trzy głowice + trymetr do "pekasów" , brauna miał ojciec i szybko zniszczyła ta siateczka osłaniająca, teraz on ma tez philipsa takiego za 100 zeta (zas. sieciowe bez trymetra) i tez jest zadowolony, swoje maszynki mamy jż ok. 2 lat
przedtem goliłem się maszynka ręczna Gillette Mach 3 i obecnie nieraz używam po wyjsciu z wanny. również miałem podrażnienia > na szyi (najdelikatniesza skóra) jak zacząłem golić się elektryczną. w tym wypadku polecam balsam (białe mleczko )po goleniu Nivea 100ml np. w Rossmanie ładny niedrażniacy zapach nie jak woda kolońska z kiosku wars lub brut :D. po kilku zastosowaniach podrażnienia przestały występować używam głównie profilaktycznie bo redukuje też efekt "palącej", pieczącej skóry po goleniu
są tez oczywiście golarki z nawilżaniem, ze stacją myjącą "dokującą" ale to już "rozmowa" od 400-500 do 1000-1500 zeta
Witaj. Gdy Mansion przechodziło z ongame do ipoker musiałem wykorzystać punkty i wziąłem taką golarkę
. Powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolony, niemniej jednak musisz pamiętać, że taką golarką nie ogolisz się super dokładnie. Ja stosuję ją codziennie i raz na 3-4 dni używam normalnie maszynki ręcznej.
Ja kupilem i wtedy sie przekonalem dopiero ze lubie sie golic normalna
Automatu uzywam jak mi sie spieszy bo w 60 sec sie ogolisz spokojnie
http://www.euro.com.pl/golarki/philips-hq-9070-16-.bhtml
Kupiłem dawno temu i jestem mega zadowolony. W moim przypadku do codziennego golenia zwykłe maszynki odpadają, wyglądam potem jakbym sobie podciął gardło
Jeśli brać philipsa, to właśnie z głowicą Smart touch XL. Pewnie lepsza była by wersja z 3 głowicami, ale nie jest źle:) Jest wodoszczelna i można się golić z pianką/po zwilżeniu wodą/na sucho. Potem wystarczy umyć pod bieżącą wodą ♠_thumbsup:
Napisane przez Chmielu89
kozak prostaku nie pisz jak masz robić jaja w tym temacie
ale ja pytalem na powaznie
Napisane przez kozak567
Napisane przez Chmielu89
kozak prostaku nie pisz jak masz robić jaja w tym temacieale ja pytalem na powaznie
![]()
imo spytaj na 4chanie