Przejdź do forum
Elektryczna golarka...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Elektryczna golarka ??

34 Posty
22 Użytkownicy
0 Reakcje
2,956 Wyświetlenia
Chmielu89
PokerStrategist

Witam ;) chciałem kupić sobię elektryczną golarke ale niestety nie wiem jak to jest z goleniem.. powie mi ktoś czy to normalnie można golic na suchy zarost? czy sa zaczerwienia albo zacięcia??
polecacie taki rodzaj golenia??

33 odpowiedzi
ozi
ozi
PokerStrategist

Można na sucho, ale później skóra jest podrażniona... najlepiej zwilżyć wcześniej.
Opcja idealna - golenie po wyjściu spod prysznica.
Ja od zawsze używam elektryczną i nie wyobrażam sobie konwencjonalnego golenia :P.

Chmielu89 Autor wątku
Chmielu89
PokerStrategist

Napisane przez ozi
Można na sucho, ale później skóra jest podrażniona... najlepiej zwilżyć wcześniej.
Opcja idealna - golenie po wyjściu spod prysznica.
Ja od zawsze używam elektryczną i nie wyobrażam sobie konwencjonalnego golenia :P.

czyli normalnie zwilżyć zarost i jazda :P??
a powiedz mi co ile wymieniasz ostrza albo te głowice;p?

galer
Oldschool Grinder

Haha :)

Mam z goła odwrotne doświadczenia.

Tez używam golarki elektrycznej i jestem bardzo zadowolony. Po normalnym goleniu często wyłaziły mi jakieś syfy i miałem zaczerwienienia, a po tym jest wszystko ok, choć prawda, że nie gole się na zero.

No i jak dla mnie właśnie NAJGORZEJ jest po prysznicu :D

Włoski są wtedy miękkie i wydaje mi się, że uciekają od golarki. Jak są bardziej sztywne to wszystko ładnie się przycina. :)

Mooris
PokerStrategist

zależy jaka golarka.

Ja mam brauna ze stacją dokującą i musisz nią golić na sucho - jeśli zwilżysz twarz to jest 100x gorzej. Nawet w instrukcji jest napisane, żeby na sucho. Więc widocznie zależy od golarki.

Chmielu89 Autor wątku
Chmielu89
PokerStrategist

i tak i tak polecacie golarke niż maszynkę :P?

kozak567
Oldschool Grinder

a jakas maszynke dobra do golenia jajek, moze ktos polecic?

ozi
ozi
PokerStrategist

Napisane przez Mooris
zależy jaka golarka.

Ja mam brauna ze stacją dokującą i musisz nią golić na sucho - jeśli zwilżysz twarz to jest 100x gorzej. Nawet w instrukcji jest napisane, żeby na sucho. Więc widocznie zależy od golarki.

I od zarostu :P.

persii
PokerStrategist

Napisane przez kozak567

jednorazówką

Kaczmarol
BlackMember

Napisane przez kozak567

Chmielu89 Autor wątku
Chmielu89
PokerStrategist

kozak prostaku nie pisz jak masz robić jaja w tym temacie

persii
PokerStrategist

Napisane przez kozak567

i nowy watek do spamowania :D :D :facepalm: :facepalm:

napalm77
PokerStrategist

polecam Philips 6990 mam model za ok 200 zeta na akumulator, trzy głowice + trymetr do "pekasów" , brauna miał ojciec i szybko zniszczyła ta siateczka osłaniająca, teraz on ma tez philipsa takiego za 100 zeta (zas. sieciowe bez trymetra) i tez jest zadowolony, swoje maszynki mamy jż ok. 2 lat
przedtem goliłem się maszynka ręczna Gillette Mach 3 i obecnie nieraz używam po wyjsciu z wanny. również miałem podrażnienia > na szyi (najdelikatniesza skóra) jak zacząłem golić się elektryczną. w tym wypadku polecam balsam (białe mleczko )po goleniu Nivea 100ml np. w Rossmanie ładny niedrażniacy zapach nie jak woda kolońska z kiosku wars lub brut :D. po kilku zastosowaniach podrażnienia przestały występować używam głównie profilaktycznie bo redukuje też efekt "palącej", pieczącej skóry po goleniu
są tez oczywiście golarki z nawilżaniem, ze stacją myjącą "dokującą" ale to już "rozmowa" od 400-500 do 1000-1500 zeta

Thorek
Oldschool Grinder

Witaj. Gdy Mansion przechodziło z ongame do ipoker musiałem wykorzystać punkty i wziąłem taką golarkę . Powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolony, niemniej jednak musisz pamiętać, że taką golarką nie ogolisz się super dokładnie. Ja stosuję ją codziennie i raz na 3-4 dni używam normalnie maszynki ręcznej.

hellYeahEnT
Elite Grinder

Ja kupilem i wtedy sie przekonalem dopiero ze lubie sie golic normalna :facepalm:

Automatu uzywam jak mi sie spieszy bo w 60 sec sie ogolisz spokojnie

http://www.euro.com.pl/golarki/philips-hq-9070-16-.bhtml

Kupiłem dawno temu i jestem mega zadowolony. W moim przypadku do codziennego golenia zwykłe maszynki odpadają, wyglądam potem jakbym sobie podciął gardło :facepalm:

Jeśli brać philipsa, to właśnie z głowicą Smart touch XL. Pewnie lepsza była by wersja z 3 głowicami, ale nie jest źle:) Jest wodoszczelna i można się golić z pianką/po zwilżeniu wodą/na sucho. Potem wystarczy umyć pod bieżącą wodą _thumbsup:

kozak567
Oldschool Grinder

Napisane przez Chmielu89

ale ja pytalem na powaznie :f_confused:

Napisane przez kozak567

Napisane przez Chmielu89

ale ja pytalem na powaznie :f_confused:

imo spytaj na 4chanie :f_confused:

kozak567
Oldschool Grinder