Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

TATA na etacie NL100SH i FR

803 Posty
201 Użytkownicy
0 Reakcje
57.8 K Wyświetlenia
szywester
Oldschool Grinder

Napisane przez wera1012
Moja żona wróciła do pracy więc stałem się pełnoprawną kurą domową;).

"Etat tata" dużo lepiej brzmi ;) Btw gratuluję wyników :sdrink

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Przeglądałem sobie dzisiaj zakładkę reports w HM2 i porównywałem na jakich pozycjach zarabiam najwiecej na ktorych mniej itd. Wszyscy wiemy że przegrywa się będąć na SB i na BB ale ciekawi mnie jak to wygląda u Was? Tzn jakie są u Was te wartości wyrażane w bb/100. Nie mam do czego się porównać więc fajnie by było gdyby gracze z podobnych stawek nakierowali mnie jak te wartości wyglądają u Was.

Tymczasem konczę grać i zmieniam pokój na ten z TV , pora na Ligę Mistrzów. :fdrink

Odpowiedz
Cytat
mko101
Oldschool Grinder

Ogolnie, z blidnow nie powinienes miec wiecej niz -60 razem wziete.

<-30bb to rewelacyjny wynik.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Właśnie wróciłem z wieczornego spacerku i popijając piwko stwierdziłem że pora podsumować kwiecień. Pokerowo chyba najlepszy miesiąc odkąd gram stoły casWh :sdrink. Wydaje mi się że już na dobre zadomowiłem się na NL100 . Nawet zwiekszyłem liczbę stołów do 12 ponieważ coraz szybciej jestem w stanie podejmować optymalne decyzję. Chyba najwyzsza pora zmienić monitor. Gram na 2 ale jedenz nich pamięta jeszcze rządy SLD;).

W połowie kwietnia zacząłem dorzucać stoły NL200 ale powiem szczerze żę w tygodniu naprawdę ciężko o bardzo dobre stoły + regowie są już naprawdę ogarnięci. Fajną sprawą jest to że jak zaczynałem grać stoły FR i oglądałem produkcję Yac i Ninjaia myślałem sobie wow to musi być coś grać na tych limitach a teraz sam siedze z tymi goścmi z ich filmów :fdrink. W maju prawdopodobnie rozejrze się za coachingiem aby lepiej przygotować sie do gry na MID stakes.

Poza pokerowo w zasadzie nic się nie zmienia . Cały czas opiekują się moja mała córeczka co sprawia mi naprawdę ogromną satysfakcję;) . Mam nadzieję że w weekend pogoda dopiszę bo wybieramy się cała rodzinką na majówkę. Myślę że pora aby trochę odświeżyć głowę bo w kwietniu grałem 30/30 dni.

Na koniec coś dla fanów statystyk:

Uploaded with ImageShack.us

P.S co do blindów według hm2 tracę łącznie dokładnie 58bb więc napewno jest tutaj miejsce na poprawę.

OK to by byłó na tyle , pora zasiąść przed TV i kibicować naszym w Madrycie. Pozdro

Edit: zapomnaiłbym o najśmieszniejszej ręce kwietnia, proszę:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/2947225_926C18C53E

Odpowiedz
Cytat
ppp1otrek
Oldschool Grinder

hehe dobry koleś, pewnie chciał puścić mega blefa a gdy dałeś all-in to się zirytował i sprawdził. Pozdro

Odpowiedz
Cytat

siema
fajny blog i nawet "problemy" podobne do moich _thumbsup:
będę zaglądał
pozdro

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki Durex, powodzenia w dzisiejszej sesji :fdrink. No i niestety majówkę szlak trafił... Pogoda dopisała jak to ostatnio ma w zwyczaju... W związku z tym nie pozostaje nic innego jak zasiąść do stołów. Mimo wszystko życzę wszystkim udanej majówki. Pozdro

Odpowiedz
Cytat
guciu87
Oldschool Grinder

przyjmij proszę zaproszenie :fdrink

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Done :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
ixinumber1
PokerStrategist

miazga. Kropka. Widać, że kładziesz mnóstwo pracy na rozwój i wyciskasz max z każdego rozdania, co przekłada się w ogromny wynik. Naprawde gratulacje, życzyłbym sobie takiej motywacji do nauki

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki ixi. Staram się cały czas rozwijać i pracować nad grą. Ponieważ z wyjazdu nic nie wypaliło postanowiliśmy dzisiaj z żoną pojechać na małą wycieczkę. Odwiedziliśmy Kraków, pogoda nawet dopisała tzn nie padało :f_biggrin:. Lubię to miasto , czuć w nim to coś czego nie ma u Nas na Sląsku. Klimat , ludzie , wszystko. W drodze powrotnej wstąpiliśmy do fajnej restauracji którą polecił mi kumpel. Astoria na rynku w Sławkowie ( między Olkuszem a Dąbrową Górniczą gdyby ktoś nie wiedział). Naprawdę dobre jedzenie w przyzwoitej cenie, polecam.

Teraz trochę pokerowo. POstanowiłem zdywersyfikować troche mojego rolla i założyłem konto na 24h sieć microgaming. Pogram tam do wyrobienia bonusa 1000e. Trochę problem bo praktycznie nie ma gierek FR na NL100 ale podobno dobry pokerzysta dostosuje sie do każdej gry :fdrink. A tak na poważnie to gram tylko na stoliku z dobrym fishem i o dziwo takowych nie brakuje :fdrink.
Oczywiście nie ma co cieszyc po 1300 rękach ale ... i tak jest banan na twarzy :fdrink.

Odpowiedz
Cytat
RotakesMan
Elite Grinder

Wpadam regularnie gdy tylko pojawią się wpisy, a jeszcze nie zakropkowałem :rolleyes:

Fajnie widzieć świetne wyniki po masie włożonej pracy, powodzenia dalej! :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
ixinumber1
PokerStrategist

omg, tak niedawno czytałem twój blog i myslalem sobie ciekawe jak to jest miec rodzine i być już takim prawidzwym ojcem.........

.......... dzisiaj dowiedziałem się, że właśnie się nim stanę. Masz jakieś porady dla początkującego tatuśka ? :)

Odpowiedz
Cytat
szymon123
Oldschool Grinder

Zmieniłeś zooma na normalne stoły? Ostatnio dużo się o tym mówi że na zoomie gry są mniej dochodowe, co wywołało taką zmianę? Jak oceniasz poziom zoom/normalne stoły?

Odpowiedz
Cytat
joeyveb
PokerStrategist

. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dawno się już nie odzywałem... Jakoś ostatnio ciężko znaleźć czas na cokolwiek. Właśnie uśpiłem córkę, żona poszła na balety z koleżankami więc jest chwila żeby coś naskrobać :f_biggrin:.

Pokerowo miesiąc narazie trochę bezbarwny. Gram, gram , gram trochę $ wygrywam trochę przegrywam _biggrin:. Odświeżyłem ostatnio trochę zooma jak cieżko było znaleźć dobre stoły i narazie będe mieszał jedno z drugim. Moja gra na microgaming dobiegła końca wyrobiłem 200E z bonusu z gry byłem ok 400E cześć przewaliłem na MTT i suma sumarum wypłaciłem 1000E ( wpłacając 500E). Generalnie ciężko mi się było przyzwyczaić do innego sofru. Całą swoją pokerową "karierę" gram na ps i tak już chyba zostanie. Tutaj nie ma problemu z trafficiem ani z tym żeby znaleźć dobrą grę przez 24h na dobę.

W domu wszystko dobrze , mała zdrowa , rośnie w oczach jak serce Taty kiedy się do mnie śmieje :f_love:. Jedyne co to żonce już drugi raz nie udało się zdać egzaminu na prawko , mam nadzieję ze do 3 razy sztuka. W końcu nie od razu Rzym zbudowano.

Narazie to na tyle , postaram się o jakiś większy wpis na koniec miesiąca.

Dla tych którzy lubią Electro House , bardzo fajny secik, często przy nim gram:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Witam wszystkim czytelników :f_biggrin:. Mamy koniec miesiąca więc pora podsumowac Maj. Pokerowo przyszło kilka zmian. W ty miesiącu wróciłem trochę do Zoom pokera, pograłem jeden weekend na FR. Grało mi się bardzo dobrze tak dobrze że gdy w poniedziałek chciałem grać dalej okazało sie ze do południa gierki FR100 nie chodzą... Nie miałem zbyt wiele czasu na szukanie dobrych stołów więc postanowiłem odpalic Zoom NL100 ale w odmianie SH i co... I się spodobało;) od początku swojej kariery cashowej oglądałem większość produkcji SH . Sam też już trochę grałem SH na innym sofcie. O wynikach może narazie ciężko powiedzieć. Postanowiłem sobie że jak zagram 200k rąk to podejme kroki co dalej. Narazie w czerwcu będe grał dalej SH NL100. Poza grami cash pograłem kilka eventów SCOOP niestety poza małymi cashami nic nie udało się ugrać.

Po za pokerem w zasadzie nic się nie zmienia. Zbliżają się wakację , chciałbym zabrać żonę i mała na kilka dni nad morze. Problem jest taki że nie wiem jak będzie z urlopem mojej żony. W kwietniu wróciła po macierzyńskim i szefowa może trochę nie być zadowolona z kolejnej przerwy ale może uda się coś załatwić. Tydzień temu z okazji dnia Matki zabraliśmy nasze Mamy na wycieczkę do Ustronia. Byliśmy w Leśnym Parku Niespodzianek, polecam dla tych którzy mają małe dzieciaki. Fajnie jest poglaskać zwierzaki na żywo;). Nie wiem czy więcej radości nie miałem Ja niż moja córeczka.

To by chyba było na tyle. Na koniec wynik z maja:

Pozdawiam Wszystkich :sdrink

Odpowiedz
Cytat

Zaj*** wyniki :fdrink Jeśli to nie tajemnica to jak wyglądają Twoje podstawowe staty? Vpip,pfr,3bet,foldto3bet,foldtocbet

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie jest to żadma tajemnica. 22/18 3bet 8%, Fold to 3bet 53% fold to cbet 44% , to są statystyki z ostatnich 20k na zoomie

Odpowiedz
Cytat

Mowimy o FR? Wczesniej widzialem, ze grales 14/11 3bet 3,5. Moze powiesz cos wiecej o zmianie stylu gry, co jak dlaczego i czy faktycznie luzna gra jest dobra na FR zooma?

Odpowiedz
Cytat