Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Fight against limits by FCDplayer. Currently: NL50 SH

77 Posty
16 Użytkownicy
0 Reakcje
3,872 Wyświetlenia
Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Dawno nie miałem takich wahań. :/ Na dodatek z pewnością moja zła gra wpłynęła po części na wynik.

Sesja #03

Czas gry: 69 minut
Hands: 404
Wynik: -76.69$

Największe wygrane pule:

- Takich nie było :)

Największe przegrane pule:

- AK, https://polska.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/71194 (Trafiam nutsa na turn, niestety przeciwnikowi wpada flush na river. Raczej nic się zrobić nie dało oprócz większego beta na turn, ale nie było podstaw obstawiać go na flush draw)

- TT, https://polska.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/71195 (Tutaj grałem przeciwko raczej słabemu graczu na tilcie, myślałem, że ładnie złapałem go na bluff, ale się ładnie przeliczyłem. Mój tok rozumowania TUTAJ)

Pozostałe:

- 99, https://polska.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/71196 (gościu wydaje się b. słaby skoro open limpuje z BU, mamy over parę, jest możliwość kradzieży puli, chyba rozegrane OK mimo przegranej. Nie można się było spodziewać co on open limpował :f_o: )

- AA, https://polska.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/71198 (trudna decyzja na river przeciwko murkowi, analiza ---> TUTAJ)

- J8s, https://polska.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/71202 (tutaj zgarnięta pula przeciwko słabemu przeciwnikowi według zasady: slow play u pay :) - niestety największa zgarnięta pula w tej sesji :f_eek: )

Cóż, na razie nie mogę być bardzo zadowolony z wyników, ale jakby na to spojrzeć z dystansem to nie jest tak źle bo po 13,7k rąk jest 10.01bb/100. :)

kozak567
Oldschool Grinder

z AK czemu bet na turnie za polowe pota??NA co go obstawiales??Jak na krola to mogles wogole nie betowac, bo wiadomo, ze tracisz tylko na reaku przy splitcie.

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

kozak567 napisał
z AK czemu bet na turnie za polowe pota??NA co go obstawiales??Jak na krola to mogles wogole nie betowac, bo wiadomo, ze tracisz tylko na reaku przy splitcie.

Ten gościu to słaby gracz i moim zdaniem więcej wygram betując tutaj i zgarniając stack od jakichś setów, 2 par itp. niż tracąc na rake'u. Zgadzam się z Tobą, że jeżeli zawodnik dobry to nie mają sensu takie zagrania bo nic nie sprawdzi, a lepiej wyindukować blef przez check, ale z tym kolesiem podtrzymuję swoją wersję. :)

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Sesja #04

Czas gry: 107 minut
Hands: 516
Wynik: +59.07$

Największe wygrane pule:

- TT, https://polska.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/71234 (ta ręka chyba źle rozegrana, ale chciałem maksymalizować zyski. Ważniejsza jednak ochrona ręki niż te 9bb, jak się okazało dużo więcej, ale tego przewidzieć się nie dało. Prawidłowe zagranie to zapewne rais all'ina tego shorta)

- QK, https://polska.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/71237 (trafiony trips, później full house i over bet na river przeciwko słabemu graczowi na stole z możliwością wielu b. dobrych układów, ale gorszych od mojego)

- 88, https://polska.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/71240 (trafiony i wypłacone set w HU przeciwko FD. Raczej standard. Jedynie all'in przeciwnika jest wątpliwy)

- AJs, https://polska.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/71241 (tutaj kwiatek! :D Na river pomyliła mi się ręka i myślałem, że mam AQ xD gościu sprawdził i sami zobaczcie jak pięknie rozegrał KK! :f_eek: )

- KK, https://polska.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/71242 (czemu nie limpować QQ pre-flop ;) )

- 22, https://polska.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/71243 (tutaj nie ma się czego doszukiwać. Set vs Set przeciwko słabemu przeciwnikowi)

- AA, https://polska.pokerstrategy.com/poker-hand-converter/71244 (piękny FAMILLY POKER :f_thumbsup: . Niestety z mojej strony raczej beznadziejne rozegranie. Ceck/call flop wydaje się lepsze, lub bet i fold do rais. Rozdanie w ANALIZIE)

Pozostałe:

- brak jakichś bardzo ciekawych

Tak ogólnie podsumowując dzisiejsze dwie sesje to duuuże wahania. Mam nadzieję, że będzie coraz więcej mojej dobrej gry i te wahania podążą tylko w górę. ;) :)

Pozdrawiam

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Sesja #05

Czas gry: 77 minut
Hands: 516
Wynik: +72.62$

Największe wygrane pule:

- JQs - Akcja przeciwko limpowanemu AA przeciwnika i wątpliwy call pre-flop.

- QQ - Tutaj nie ma co analizować. Value bet flop, vb turn i vb river :)

- 77 - Gościu flatował AQ po moim becie i flop A7Q był dla mnie całkiem sympatyczny ;)

- AKs - All'in w wojnie blindów za pół stacka i wygrany coin flip przeciwko QQ

- Na dobrą sprawę to nie było większych przegranych.

Pozostałe:

- AA - Średnio rozegrane AA na flopie. Dla maksymalizacji zysku powinienem był zagrać na flopie bet 1/2pot żeby go wciągnąć. Gościu wtedy zapewne dorzuci z JJ,QQ,KK, a i AK może pokusić się o push z nadzieją na jakieś fold equity. Tak czy siak na river wszedł by cały stack i nie byłoby różnicy.

Teraz tylko spokojnie grać swoje i myśleć wyłącznie o podejmowaniu dobrych decyzji. :) _thumbsup:

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Sesja #06

Czas gry: 113 minut
Hands: 590
Wynik: -26.2$

Największe wygrane pule:

- A5s - Slow play, u pay. Na river powinienem zabetować, a tak dałem gościowi do check behind. Wyszło na moje, ale błąd błędem.

- QJs - Szczęśliwie dla nas wpadła Q na river :)

- ATo - Akcja przeciwko słabemu przeciwnikowi. Szczęśliwie trafił na river.

- QQ - Rozdanie w którym nie wiedziałem na czym stoję. Na turn miałem szanse na flush + że przeciwnik z jakąś over parą, lub top parą się wycofa. Podbijał dalej i to nie wyglądało na blef, więc się wyfowałem.

Pozostałe:

- Bez ważniejszych rozdań

Sesja ta była o tyle interesująca, że grałem ją mówiąc co i jak dlaczego gram na Skype do Adriana. Grało się trudniej bo też skupienie gorsze. Ogólnie dosyć dużo błędów w średnich pulach. Pozdrawiam

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Sesja #07

Czas gry: 64 minuty
Hands: 316
Wynik: +14.87$

Największe wygrane pule:

- JKs - Gra przeciwko graczowi mocno tight. Na turnie chyba nie powinienem grać check, choć tak czy siak gorsza ręka mnie nie sprawdzi, a 4 pik na river po jego check behind wypadnie nawet nie 1/4.

- TT - Przeciwko mega rybie: 78/4 i open limp 70 AF:0.5 Sprawdzał praktycznie wszystko ze wszystkim :) Udało mu się dobrać zupełnie bez oddsów, w innym wypadku na turn leciał all'in...

Pozostałe:

- JJ - Kareta trafiona na flopie. Nie chciałem gościa przestraszyć bo to 3betowana pula. Na river spadła praktycznie idealna karta, ale o dziwo nie miał A...

Ogólnie całkiem sympatyczna sesja. :) Mało bardzo trudnych decyzji. Raczej małe poty.

Pozdrawiam i życzę wygranych! _biggrin:

P.S Dzisiaj zrobiłem sobie dzień pokerowy... Raczej nigdy nie miałem jeszcze z czystej gry 7,1h... _biggrin:

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Sesja #08 Pierwsza sesja NL50

Czas gry: 58minut
Hands: 262
Wynik: -49.32$

Największe wygrane pule:

- KQ, rozdanie dosyć typowe. Decyzja na river zależała od jego statystyk. :) Nie obstawiałem go jednak na to co pokazał...

- ATs, ciekawe rozdanie... Zresztą zobaczcie sami. Nie jestem pewien pre-flop, więc rozdanie do ANALIZY.

- A7, praktycznie to samo co wyżej :)

- AJ, trudna gra bo bez pozycji... Rozdanie do analizy: TUTAJ
Pozostałe:

- K9s, nic szczególnego. Bet pre-flop, CB flop, SB turn i c/f river :)

Ogólnie NL50 to nic strasznego. Myślałem, że będzie więcej 3betowania itp a na dobrą sprawę na na tych 3 stołach co grałem to ja najwięcej chyba 3betowałem. Zobaczymy po większej ilości rozdań. Trzymamy się założeń, $ nie istnieją :) Są tylko BB/100, jak przegram jeszcze 1BI to wracam na NL25. Pozdrawiam :)

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Sesja #09

Czas gry: 84 minuty
Hands: 405
Wynik: +52,73$

Największe wygrane pule:

- AK, zagrane typowo pod Donkichota :D

- QQ, bez pozycji i 3bet podbicia z UTG. Nie wiedziałem co zrobić na turn, rozdanie do ANALIZY!

- AKo, bet turn, or check behind turn? :) ------- ANAL ;) :D

Pozostałe:

- T5o, kolejne zagranie pod Donkichota. Być może na turn lepszy był rais, ale przyszła niebezpieczna karta i wolałem nie ryzykować dużych pul.

- J7o, kolejne rozdanie z tym śmiesznym gościem :)

- JKo, tutaj zdecydowałem się zagrać squiz, ale nie coś mi się wydaje, że nie było to opłacalne zagranie w long runie... Do OCENY!

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Co sądzicie o tych rozdaniach? Będę wdzięczny za sugestie!

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Sesja #10

Czas gry: 71 minut
Hands: 362
Wynik: +54.31$

Największe wygrane pule:

- 33, złapany set na flopie i przeciwnik pokarany za flatowanie KT :)

- AA, zagrane pod przeciwnika, który w swojej historii miał odkryte piękne blefy z air :)

- 77, set złapany na flopie i straciłem wiele bb patrząc w long runie w tym rozdaniu moim zdaniem... Prawidłowym zagraniem było call na turn. Pula była na tyle duża, że na river tak czy siak wpadał all'in, a obrona ręki praktycznie wcale niepotrzebna. Nauczka na przyszłość.

-

Pozostałe:

-

Resztę rąk wrzucę później, teraz zagram sobie MTT za 11$ z pulą gwarantowaną 3,5k. Gra 325 osób, więc 10,77$+0,23$ zrobił się to turniej ;) :D

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Sesja #11

Czas gry: 90 minut
Hands: 421
Wynik: +22.37$

Największe wygrane pule:

- AK, 3betowana pula pre-flop z pozycją. Resztą raczej standard, być może mogłem dać większy bet na river. Wiedziałem, że nie ma nic bardzo mocnego bo raisowałby taki flop for protecion. Chciałem wyciągnąć value.

- 99, jak widać słabych graczy nie brakuje... :f_confused: Gościu był całkowicie dead.

- KK, tutaj też gracz twardy... :D Zwróćcie uwagę na jego karty!

- większych nie było

Pozostałe:

- 33, 3bet podbicia ze SB, CB/fold flop. Tej ręki w ogóle nie jestem pewien. :) ANALIZA

- KJ, przeciwko graczowi calling station passive któremu wpada str8 na river.

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Analiza pojedynczej ręki. #01

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.25/$0.5 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BB(Hero)$59.42:///////;MP2$105.63:///////;MP3$10.75:///////;CO$51.25:///////;BU$59.53:///////;SB$48.11:///////;[/tg]
Preflop: Hero is BB with J:s, Q:h.
3 folds, BU raises to $1.5, SB folds, Hero calls $1.00.

Flop: ($3.25) 9:c, A:d, 3:h (2 players)
Hero checks, BU bets $2.00, Hero raises to $5, BU folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $5.25.

Villain: rais z BU: 40%

Przeciwko takiemu range jesteśmy do tyłu(45,5 : 54,5) Powinniśmy zatem spasować tę rękę przeciwko solidnemu graczowi(tutaj analiza mogłaby się zakończyć :f_biggrin: ). Czujemy jednak edge nad graczem i postanawiamy zagrać call (tak szeroki zasięg zwiększa dla niego możliwości popełnienia błędu). Flop dostajemy fatalny, Ahigh... Na pierwszy rzut oka nie pozostaje nic innego jak tylko zagrać check/fold. Po głębszym namyśle decydujemy się na linię check/rais!

Na tym flopie przeciwnik będzie grał continuation bet w 100%. Jest to dla nas idealna szansa do wykorzystania jego szerokiego zasięgu rąk! Sucha tekstura stołu sprawia, że może on wykluczyć nasze zagranie z drawem, przez co jego fold equity jeszcze bardziej się zwiększa. Spójrzmy teraz od strony matematycznej. By takie zagranie było opłacalne potrzebujemy fold equity >50%.

Jego range: 22+, A2s+, K2s+, Q5s+, J7s+, T8s+, A2o+, K5o+, Q8o+, J9o+ (40%). Teraz ręce z którymi sprawdzi bądź przebije nasz rais: A5s+, A8o+, 33, 99, AA (22%). Jego fold equity wynosi w tym wypadku aż 78%!!! Zagranie jest zatem mocno +EV.

Zakładając nawet najgorszą wersję, że sprawdzi nas ze wszystkimi: A2o+, A2s+, AA, 99, 33(37% z jego range). Zatem fold equity: 63%, które również jest dla nas bardzo opłacalne!

W taki sposób zamiast tracić 3bb zamieniamy to rozdanie w dochodowe! Nie używałem equalitora podczas gry, miałem takie przeczucie i zagrałem bardziej na chybił trafił. Jak się okazało moim zdaniem słusznie. W takich rozdaniach wychodzi przewaga graczy grających 3-4 stoliki nad multitablerami.

Jakieś błędy?!

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Sesja #11

Czas gry: 58 minut
Hands: 283
Wynik: +151.98$

Największe wygrane pule:

- AA, gościu trafia second nutsa na flopie, ja trafiam seta AAA :D Turn i river szczęśliwy ;) Zresztą zobaczcie sami.

- QQ, czym się kończy light cold call... Był praktycznie drawing dead bo miał 3 outy. Zagrał beznadziejnie.

- K8o, zagrane typowo pod gracza który takie cuda robił w co drugim rozdaniu :)

- AK, kolejny maniak się wypłaca z third pair...

- AQ, na tej ręce przez omyłkowy miss click na river straciłem jakieś 40$ :) bo grałem przeciwko całkowitemu maniakowi.

- brak :f_biggrin:

Pozostałe:

- nothing special. Kilka błędów było, ale nie są one wielce ciekawe.

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Sesja #12

Czas gry: 121 minut
Hands: 635
Wynik: +9.16$

Największe wygrane pule:

- 88, gra przeciwko słabemu MiddleStackowi. Slow play, u pay! Na turn nie dałem SB bo to byłby praktycznie cały stack gościa, a chciałem kontrolować sytuację.

- ogólnie mało większych i ciekawszych rozdań

- tutaj również bez większych i ciekawszych

Pozostałe:

- To co wyżej :)

Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tej sesji. Za grę >15minuty zwłaszcza. Była ona na pewno duuużo lepsza niż ta w której wygrałem 3BI. I feel strong ;) Ogólnie grając 3 stoły z table selection nie da się nie czuć edge bo gra się ze słabszymi, albo się nie gra wcale, ale czuję że jest dobrze! Tak czy siak trzeba pamiętać, że to dopiero pierwszy shot i przy ewentualnym spadnięciu do 1150$ trzeba potulnie wrócić na NL25. Dobrze, że spotkał mnie upswing na początku bo teraz trochę mniej groźna jest dla mnie wariancja.

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Bym zapomniał!

Jutro wybieram się na turniej w siatkówkę plażową. Z pewnością będzie na co popatrzeć.

Miejmy też nadzieję, że nie zabraknie chęci walki i ugramy z kolegą jakiś wynik.

Wish me luck!!!!!!!!!!!

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Cóż...

Turniej to całkowita porażka. Przegraliśmy już pierwszy mecz przez co nie mogliśmy przegrać żadnego kolejnego (system brazylijski). Drugi mecz do przodu, a w trzecim z niżej notowanymi zawodnikami polegliśmy i pożegnaliśmy się z zawodami. Przegrzałem się na słońcu, zamiast schować się w cieniu i polać zimną wodą plasowaliśmy sobie z kolegą - jak się później okazało podczas następnego meczu przyszedł kryzys i praktycznie nie mogliśmy się ruszyć z miejsca. Wstyd bo przecież doświadczenia nam nie brakuje, a tak dziecinny błąd.

Pozdrawiam

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Sesja #13
Czas gry: 89 minut
Hands: 468
Wynik: -10.24$

Problematyczne rozdania:

Cóż, konwerter odmawia posłuszeństwa. Przeglądnę sobie rozdania bez wklejania ich na forum. :)

Tak czy siak wielki plus z tej sesji to, że postawiłem sobie kolejne żelazne postanowienie! :) Cóż... Sesja wyglądała bardzo przyzwoicie. Zostałem na końcu 1vs1 z graczem którego uważałem za słabego i przegrałem nie dużo bo 20$, ale jak później się nad tym na spokojnie zastanowiłem to z własnej głupoty. Grałem HU bez odpowiedniego bankroll'a, na dodatek w czasie, gdy dopiero aklimatyzuję się na tych stawkach. W takim razie:

Zawsze włączam sitout'a gdy przy stole zostanę z jednym graczem niezależnie od jego umiejętnośći.

Bielanek Autor wątku
Bielanek
BlackMember

Co do sqz z KQ; dlaczego grasz takie duże cbety w 3b pot? 1/2 pot wystarczy.