Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

droga do mtt

691 Posty
95 Użytkownicy
1 Reakcje
26.5 K Wyświetlenia
koval1990
PokerStrategist

Witam.

Nie bede sie przedstawial bo wydaje mi sie to nudne :).

Od dlugiego czasu tylko sie ucze i w ogole nie gralem z braku talarow. Kazdego dnia od ponad 2 miesiecy siedze w icm trainerze oraz na forum z nadzieja, ze moze cos mi sie wbije do glowy :D.

Docelowo mam zamiar grac stt oraz dojsc do poziomu gdzie bede mogl spokojnie wyplacic miesiecznie z 1k$ by moc zamieszkac "na swoim", a nie byc na garnuszku matki :P. Zabieralem sie by wplacic pare groszy i zobaczyc czy to co sie nauczylem przez te 2 miesiace pozwoli mi zarobic pare $ ale ogralem jakiegos freerolla i zarobilem 2.2$ :D. Wynik jak dla mnie jest rewelacyjny bo po 20 sng turbo 45os. za 0.55$ jestem +19$.

Gdy juz dobije rolla bym mogl grac stt zamierzam ich rozegrac ~3k miesiecznie, a o to tak sie przedstawia moj brm : ( licze na sugestie poprawek. Do 60$ gram tylko i wylacznie sng turbo 45os. 0.55$)

Oczekiwane roi to jest cos bardziej na miare "tyle mnie bardzo zadowoli" :)).

Jak juz dojde do stt to sciagam potrzebne programy i bede podawal itm , roi i takie rozne ciekawe statystyki :D

Moj maly chalenge to dobic do 3min 3k$ do pazdziernika.

Kolejna sesje zagram wieczorem, a teraz ide dalej sie podlaczyc pod kroplowke bo sie odwadniam :).

Mam nadzieje, ze blog kogos zaciekawi :)

Elo 3 2 0 :)

Odpowiedz
Cytat
690 odpowiedzi
jociasija
Oldschool Grinder

na tych sitach za 1,5 nie roi 8 tylko 80 bedzie ;) a tak serio to 40 spokojnie mozna miec:)

Odpowiedz
Cytat
mirash84
BlackMember

Strasznie zaniżasz te ROI :)
No chyba, że grindujesz po 25+ stołów i grasz pod RB.
15$ SnG STT to RoI = 6-7% to dobre ROI i przy dobrej grze do utrzymania.
30$ to RoI = 5-6% to też spoko do utrzymania

Rozumiem, że będziesz grał 1-stołowe (STT), więc nie wiem po co 200-300BI na dany poziom, no chyba że to Twoja strefa komfortu i grasz 20-25+ stołów. Z własnego doświadczenia wiem, że 130-150 BI na 15-30$ spokojnie starcza jak grasz 8-14 stołów na raz.

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
koval1990 Autor wątku
koval1990
PokerStrategist

mirash pocieszyles mnie :D

Moze i zanizam te roi ale wole byc milo zaskoczony jak bedzie wiecej niz sie rozczarowac jakby mialo byc mniej :D

Jezeli chodzi o BI to problem lezy na psychice, przegralem pare razy BR i wole byc ostrozny :). Oczywiscie podejrzewam ze wszystko wyjdzie w praniu i dostosuje BR :). Bede gral jakies 9 do 12 stolow :)

Odpowiedz
Cytat
mirash84
BlackMember

prosiles o maila kilka dni temu to Ci puscilem, nie pisales czy go dostales.
pozdro

Odpowiedz
Cytat
koval1990 Autor wątku
koval1990
PokerStrategist

Tak tak doszedl :)

Ale szczerze mowiac myslalem ze masz wieksza probke na stt :D.

I jakim cudem jestes na minus na 6.50$ :D?

Odpowiedz
Cytat
mirash84
BlackMember

po prostu:)
to byly moje początki, pomagalem sobie 18-man sitkami, bo szly wtedy mi lepiej.
jak juz sie douczylem to juz nie wracam do 18-man.
do tej pory mam rozegrane zaledwie prawie 4k turnieji. Po prostu nie mam czasu na więcej. Najwiecej mam chyba rozegranych na 16$, bo tam troche sie zatrzymalem kilka miesiecy temu.

Odpowiedz
Cytat
koval1990 Autor wątku
koval1990
PokerStrategist

Mimo wszystko ROI na 16$ tylko pozazdroscic :D

Odpowiedz
Cytat
SeBiX7
PokerStrategist

.

Odpowiedz
Cytat
mirash84
BlackMember

Napisane przez koval1990
Mimo wszystko ROI na 16$ tylko pozazdroscic :D

wynikalo to z tego, ze rake tam był najnizszy ze wszystkich SnG, bo 6,67%, a normą jest ok. 8% więc prawie te 1,5% wchodziło w ROI, które uzyskałem.

Odpowiedz
Cytat
mirash84
BlackMember

Napisane przez koval1990

Moze i zanizam te roi ale wole byc milo zaskoczony jak bedzie wiecej niz sie rozczarowac jakby mialo byc mniej :D

Jezeli chodzi o BI to problem lezy na psychice, przegralem pare razy BR i wole byc ostrozny :). Oczywiscie podejrzewam ze wszystko wyjdzie w praniu i dostosuje BR :). Bede gral jakies 9 do 12 stolow :)

Do tego tekstu: "milo zaskoczony" - heh, to nie o to tu chodzi, albo umiesz grać na takie ROI albo na inne. Szczescie tu nie pomoze w long runie. Trzeba się nauczyć (albo inaczej: ciągle uczyc), aby mieć takie ROI lub lepsze:)

Odpowiedz
Cytat
Brun3k
Oldschool Grinder

Mirash wyslalem Ci invita bo mam pewna sprawe.

Odpowiedz
Cytat
muuuka
PokerStrategist

Napisane przez koval1990

Najpierw kolego naucz się grać a potem dodawaj stoły. Tak się składa, że miałem wątpliwą przyjemność gry z tobą w jakimś turnieju i błędy które popełniłeś były masakrycznie -EV.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez mirash84

dobry zart :) kolega gra na starsach

chyba ze mowisz o reg speed z ostra selekcja gier, na turbo mozesz pomarzyc, 3% to juz maly sukces

Odpowiedz
Cytat
herekPL
PokerStrategist

3 k gier na miesiąc przy 12 tablingu-powodzenia

Odpowiedz
Cytat
mirash84
BlackMember

Napisane przez dybboss

Napisane przez mirash84

dobry zart :) kolega gra na starsach

chyba ze mowisz o reg speed z ostra selekcja gier, na turbo mozesz pomarzyc, 3% to juz maly sukces

Nie wiem czy Ty grasz te 30$, bo Ciebie nie widziałem, pewnie masz większe doświadczenie, jednak ja grając widzę co można ugrać. Naprawdę sporo debili gra, zawsze jakieś 2-4 się znajdzie. ROI na poziomie 5-6% jest do utrzymania grając nie mass multitabling, tylko odpowiednio na danego typu gracza i do tego ilość stołów, która pozwala na przynajmniej pobieżną obserwację graczy.

Co do tego multitablowania kolegi, to na początku grania też polecam kilka stołów, ze względu na sporą ilość błędów, które trzeba eliminować, a nie powielać.

Odpowiedz
Cytat

ja sie wypowiadam na podstawie sharkscope leaderboard, przed zmianami buyinow byla jedna osoba ze starsow w top10 w tym roku, miala chyba 3% roi ale pozniej jej spadl ;)
moze niedawno tam zaczales i masz malego heatera i po tym wyciagnales wnioski o osiagalnym roi, popatrz sobie na leaderboardy z zeszlego roku, z tego roku, na 27$+ 0% roi bylo/jest uznawane za dobre przez kazdego multitablera, dlatego ludzie mieli wielkie nadzieje ze obnizke w rake wraz ze zmnianami struktury, liczyli na to ze cos zarobia z gry a nie tylko z rb, obnizka nie przyszla ;(

Odpowiedz
Cytat
mirash84
BlackMember

Jesli ktos mass multitabluje to robi roi w okolicach 0% i zyje z rb. Widzialem staty kolesi, ktorzy mieli ROI 5% i wiecej. I zdecydowanie nie zgodzę się ze ROI na poziomie 0% może być dobre przy normalnym multitablingu. Znam jednego Polaka, ktory gra po 50 stołów 30$+ i ma roi w okolicach 0%, ale robi SNE w 5 miesiecy i zyje z rb.
Wiem co to upswing i downswing i wiem jakie dostaje ręce i jakie mnie chamsko biją lub na odwrót. I często raczej dostaje suckouty. Narazie nie rozegrałem reprezentatywnej probki, ale ROI jest inne od tego co piszesz. BTW, na 16$ mialem 8,5% przy nieduzej probce ok. 1300 gier, tam rake sporo nizszy byl i gracze troszke mniej wymagajacy. No ale bez przesady, zeby na 30$ zjezdzac do 0% przy normalnym multitablingu.

Odpowiedz
Cytat
koval1990 Autor wątku
koval1990
PokerStrategist

Co do Roi na 30$ nie bede sie mieszal bo nie mam pojecia :) Wiem ze 2% w zupelnosci mnie zadowoli, a za ponad 4 bede zajebiscie zadowolony :D

Co tu gadac o 30$ jak ja jeszcze nie wskoczylem na 1.5$ :D W sumie to juz ponad polowe drogi przeszedlem. Poludniami grywam nl2 sh, a wieczorkami sng 45os. za 0.50$ i jakos pomalutku to wszystko idzie :>

Co do gier mysle ze dam rade ugrac 3k miesiecznie nawet na 9 stolach ale wiaze sie to z min 8h day, zobaczymy jak to bedzie lecialo. Mam bardzo dobra motywacje wiec moze da rade :).

mukka musiales mnie widziec bardzo dawno bo dlugo juz nie mialem kapitalu na gre, a od tamtego czasu sie wiele zmienilo. Kiedy przegralem ostatni raz BR gralem SSS lecz gdy na starsach zmienili stoly na cap i to od nl50 wszystko sie popsulo i wlasnie jak przegralem kaske to sie wzialem za sng wiec mysle, ze roznica jest. Oczywistym jest ze nie wskocze odrazu na 9 stolow , zaczne od 6 i zobaczymy jak bedzie szlo.

BR 33,33$
Gwiezdne wojny (50$) : 64%
Silver : 6%

Pzdr :)

Odpowiedz
Cytat
koval1990 Autor wątku
koval1990
PokerStrategist

Jestem juz po malej sesji i jestem milo zaskoczony co mnie spotkalo :)))

Zawsze cieszy, tym bardziej, ze poszlismy na stacki i pokazal mi na rece 99 :)

Mimo to sesja na lekki munusik bo jestem fish _ugly:

Odpowiedz
Cytat