Zaskoczę cię więc. Jakieś 2-3 dni temu wrzuciłem kilka tych 0.5$ do seta i byłem przekonany, że twój sn wygląda znajomo. Natknąłem się też na ten blog i dlatego postanowiłem się wpisać. Masz poważne leaki w grze na bbl. Polecam wrzucanie rąk do oceny bo twoja droga do 30$ będzie długa i bolesna.
Ja uczylem sie tylko i wylacznie z stt. Mimo to nie widze zebym popelniaj jakies wielkie bledy. Moze opisz jakas sytuacje ? Profit puki co mam bardzo dobry z tych 45 i dopuki nie zauwaze ze stoje w miejscu nie zamierzam nic zmieniac w swojej grze. Gram tu duzo luzniej niz jakbym mial grac na wyzszych limitach bo tu limp/call push na BU z Q5s jest standart .
Napisane przez koval1990
Ja uczylem sie tylko i wylacznie z stt. Mimo to nie widze zebym popelniaj jakies wielkie bledy. Moze opisz jakas sytuacje ? Profit puki co mam bardzo dobry z tych 45 i dopuki nie zauwaze ze stoje w miejscu nie zamierzam nic zmieniac w swojej grze. Gram tu duzo luzniej niz jakbym mial grac na wyzszych limitach bo tu limp/call push na BU z Q5s jest standart .
Na bbl takie zagrania wątpię żeby były standardem nawet w takim turnieju. Sytuacji dokładnie nie pamiętam, grzebać w hh też nie mam ochoty bo gram 150+ turniejów w sesji ale po twojej wypowiedzi już widać, że jesteś result oriented. Mówię ci więc jako osoba z jako takim doświadczeniem, że jeśli nie będziesz monitorował swojej gry i szukał leaków to sng dadzą ci po prostu kopa w dupę a wszystko zwalisz na downswing i wariancję. Nie wszystkie zagrania których rezultat jest pozytywny są dobre, to co ty postrzegasz jako właściwą decyzję wcale nią być nie musi. Widać, że masz tendencję do wrzucania graczy do jednego worka, niezwracania uwagi na to z kim grasz i w jakich sytuacjach, czy też usprawiedliwiania danego zagrania bo widziałeś wielu graczy grających źle. Uświadom sobie, że na każdym limicie znajdziesz graczy z wiedzą przynajmniej dorównującą twojej i nie możesz zakładać, że są to te same donki limp/callujące Q5. Na wyższych stawkach niż te miewałem te same osoby na kilku ft, których gra pozornie nie odbiegała standardem od gry regów a okazywało się, że to po prostu fishe na heaterze. W sng naprawdę niewiele trzeba żeby przegrywać a po próbce gier jaką ty rozegrałeś, wniosków wyciągnąć się nie da. Gdybyś spojrzał na wyniki z moich ostatnich 2500 gier pomyślałbyś, że prawdopodobnie jestem donkiem. Tyle, że to dla mnie max 3 tygodnie gry a prawdziwe downswingi w sng są naprawdę brutalne.
Nie piszę tego jako hejter więc nie zrozum mnie źle.
Napisane przez muuuka
Napisane przez koval1990
Ja uczylem sie tylko i wylacznie z stt. Mimo to nie widze zebym popelniaj jakies wielkie bledy. Moze opisz jakas sytuacje ? Profit puki co mam bardzo dobry z tych 45 i dopuki nie zauwaze ze stoje w miejscu nie zamierzam nic zmieniac w swojej grze. Gram tu duzo luzniej niz jakbym mial grac na wyzszych limitach bo tu limp/call push na BU z Q5s jest standart .Na bbl takie zagrania wątpię żeby były standardem nawet w takim turnieju. Sytuacji dokładnie nie pamiętam, grzebać w hh też nie mam ochoty bo gram 150+ turniejów w sesji ale po twojej wypowiedzi już widać, że jesteś result oriented. Mówię ci więc jako osoba z jako takim doświadczeniem, że jeśli nie będziesz monitorował swojej gry i szukał leaków to sng dadzą ci po prostu kopa w dupę a wszystko zwalisz na downswing i wariancję. Nie wszystkie zagrania których rezultat jest pozytywny są dobre, to co ty postrzegasz jako właściwą decyzję wcale nią być nie musi. Widać, że masz tendencję do wrzucania graczy do jednego worka, niezwracania uwagi na to z kim grasz i w jakich sytuacjach, czy też usprawiedliwiania danego zagrania bo widziałeś wielu graczy grających źle. Uświadom sobie, że na każdym limicie znajdziesz graczy z wiedzą przynajmniej dorównującą twojej i nie możesz zakładać, że są to te same donki limp/callujące Q5. Na wyższych stawkach niż te miewałem te same osoby na kilku ft, których gra pozornie nie odbiegała standardem od gry regów a okazywało się, że to po prostu fishe na heaterze. W sng naprawdę niewiele trzeba żeby przegrywać a po próbce gier jaką ty rozegrałeś, wniosków wyciągnąć się nie da. Gdybyś spojrzał na wyniki z moich ostatnich 2500 gier pomyślałbyś, że prawdopodobnie jestem donkiem. Tyle, że to dla mnie max 3 tygodnie gry a prawdziwe downswingi w sng są naprawdę brutalne.
Nie piszę tego jako hejter więc nie zrozum mnie źle.
Dla mnie to stek bzdur. Widziales moja gre przez pare rozdan to co ty mozesz wiedziec ? Gram 6 stolow i wyobraz sobie ze patrze jak kto gra i odrazu sobie wale notatke na typa. Nie biore wszystkich do jednego worka tylko jak widze ze ktos gra bardzo bardzo luzno to ja tez na niego gram luzno. Moze to klopot jest z twoja gra skoro po 2,5k gier mozna pomyslec, ze jestes donkiem ? Moze to ty zwalasz na wariancje lub tez downswing ? Jak dojde do stt sciagne wizzarda i popatrze jak wyglada ta moja gra.
Co do dzisiejszych sesji to :
1 sesja + 5$ na 7sng
2 sesja -3.5$ na 7sng
Co do drugiej sesji to tylko sie upewniam, ze na tym limicie gra masa imbecyli
Przyklad.
BU 26BB
sb 12BB
BB Hero 13 BB KK
BU call 100 , sb call 100 , hero push bu call
AT4T9
HERO shows KK
BU shows AT
Nie ma to jak limp call push z AT za polowe stacka ... czy to moze byl z jego strony slow play ?
pozniej AK vs KT vs 33
77 push moj z CO na SB donk grajacy zalosnie sprawdzil mnie z 8T i oczywiscie trafia T.
No nic ide dalej rypac puki te donki sie gdzies tam jeszcze kreca .
"Dla mnie to stek bzdur. Widziales moja gre przez pare rozdan to co ty mozesz wiedziec ? Gram 6 stolow i wyobraz sobie ze patrze jak kto gra i odrazu sobie wale notatke na typa. Nie biore wszystkich do jednego worka tylko jak widze ze ktos gra bardzo bardzo luzno to ja tez na niego gram luzno. Moze to klopot jest z twoja gra skoro po 2,5k gier mozna pomyslec, ze jestes donkiem ? Moze to ty zwalasz na wariancje lub tez downswing ? Jak dojde do stt sciagne wizzarda i popatrze jak wyglada ta moja gra. "
Wyobrażam sobie, że musisz być teraz czerwony ze złości. Powodzenia w grze i uspokój się już, więcej nic nie napiszę.
Jakos nie bardzo .... Jezeli nie przejde tego limitu z wiedza, ktora juz zdobylem tzn , ze sie nie nadaje na sng. Wierze w siebie i w swoje umiejetnosci. Bede wrzucal rozdania ale to juz z stt .
Napisane przez koval1990
Jakos nie bardzo .... Jezeli nie przejde tego limitu z wiedza, ktora juz zdobylem tzn , ze sie nie nadaje na sng. Wierze w siebie i w swoje umiejetnosci. Bede wrzucal rozdania ale to juz z stt .
Miałem nic nie pisać ale widzę, że spoważniałeś. Każdy kto chce do sng się nadaje i nigdzie nie napisałem, że nie umiesz grać. Chciałem ci tylko zwrócić uwagę na twoją grę na bbl (tak, te kilka rozdań mówi całkiem sporo). Mój przydługi opis w powyższym poście nie dotyczył konkretnie ciebie, chodziło mi o wariancję przede wszystkim i jak niewielkie i mało szkodliwe różnice w equity kumulują się w long runie na gracza przegrywającego, b/e, wygrywającego. Ściągnij trial wizarda i analizuj w nim hh a nie czekaj aż przejdziesz na stt. Dowiesz się wielu ciekawych rzeczy, między innymi jaka jest różnica w long runie między grą na czuja a statystyką. Lepiej po prostu od początku wyrabiać podejście do gry w tym drugim kontekście.
PS. 2k gier b/e to dla ciebie szok? Witamy w sng.
Jak tylko zrobie formata sciagne sng triala bo nie wiem czemu teraz cos mi nie dziala.
3 sesja i -3$ na 6 sng
W decydujacych momentach przegrywam Ax na 100% range przeciwnika.
A9vs 25s
ATsvs Q9
AJ vs J7s
itd.... Jestem dobrej mysli i ide grac dalej
Tak mysle, ze jutro rano zrobie formata i sciagne sobie triale hm, wizzarda i tournament sharka.
Ostatnia sesja dzis
10sng i +5,22
Moglo byc troszke lepiej ale jak zostalismy juz w 3 to z sb push z A2s sprawdzil BB, ktory mial podobny stack i pokazal mi 8Ts, oczywiscie zlapal flush'a
Na innym stole gdy zostalismy w 4 i bylem totalnym shortem sprawdzilem push w moja strone od innego shorta, ja majac KJ dostalem baty od 78s.
A w ostatnim sng to przegralem HU mimo, ze mialem przewage ~50k v ~17k
W ostatniej rece na boardzie 23445 moje 35s okazalo sie za slabe na jego Q6.
Dzis filmik i spac. No chyba , ze mnie jeszcze natchnie na sesje.
BR 35,15$
Gwiezdne nagrody (50$) 65%
SilverStar 9%
Dobre wiesci z frontu
Nie moglem zasnac i o 1 odpalilem sesje
Zagralem jakies 9 sng 45os 0.50$, 2sng 90os 0.50$ i 2sng 90os 1$
Jestem bardzo zadowolony, ze nie poszedlem spac i pogralem
Wygralem chyba ze 2x 45os. i raz 90os. za 1$
Te 90os. za 1$ to przypadek czysty
Mam blokade, ze nie moge grac za wiecej niz 1$ i tak odpalilem te 90os myslac, ze to sa wlasnie te za 0.50:D
profit z tej nocnej sesji : 31.05$
To jutro formacik i zaczynamy te stt ;D
BR 66,20$
Gwiezdne nagrody (50$) 65%
SilverStar 10%
Dobranoc :>
Stawiam kropę, bo muszę zmienić odmianę... nie wytrzymam już na starsach grając sh...
wezmę się z SnG...
więc będę śledził...
Powodzenia w grze!
Dzieki i wzajemnie powodzenia w grze ♠_thumbsup:
Mirash napisz do mnie na gadu bo nie mam nr po formacie.
STT pewnie juz dzis nie pogram bo do 03:30 mam limit na 1$
Mam juz wizzarda oraz HM to najwazniejsze
Tak dla ciekawostki, sprawdzilem na top shark pro swoj profil i w ostatnich 7 dniach po 94 sng profit wynosi 58,42$, co bardzo cieszy mnie ten wynik :))
To do jutra