Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL100 KQs 17.01

5 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
133 Wyświetlenia

Full Tilt - $1 NL - Holdem - 7 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: $115.65
BTN: $74.40
Hero (SB): $118.25
BB: $100.00
UTG: $37.90
UTG+1: $133.90
MP: $100.00

Hero posts SB $0.50, BB posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) Hero has Q♥ K♥

fold, fold, fold, CO raises to $3.00, fold, Hero raises to $10.00, fold, CO calls $7.00

Flop: ($21.00, 2 players) 8♦ 5♣ 6♥
Hero bets $11.00, CO calls $11.00

Turn: ($43.00, 2 players) 4♣
Hero checks, CO bets $25.00, fold

vs ten sam reg 9t

Spoiler

właściwie sytuacja podobna...
c-betuje bo mam 2oc + back door to fd. Na każdym :heart: turnie będę mógł cisnąć. Nie chce grać check bo to oznaka słabości i gość mnie zje.

Turn spada tragiczny i zamykający akcje całkowicie dla mnie. Nic nie moge z tym zrobić.

Co powinienem zmienić?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
pozdroANDpocwicz

Moim zdaniem call na preflopie jest fajny. Villain za dużo cbetuje i lubie grać nawet OOP dominując range przeciwnika. W przypadku, gdy BB jest agresywny to callowania na SB raczej staram się unikać.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

jak decyduje się na 3-bet to te samo wytłuczenie jak w tym przykładzie..
NL100 AJs 17.01

easy checkfold flop.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Kurde nie ogarniam tych c-betów w 3-bet pocie. Mam taki mętlik w głowie, że aż szok. Fuck sakes!

Jak w tym przykładzie to fajnie wyjaśniłeś NL100 AJs 17.01
Jesteśmy IP więc możemy realizować equity i liczyć na nasze outy. Tylko jak w tym wszystki nie pokazać słabości? OK gramy check na takim wet boardzie to przecież chuja mamy. Kumaty reg betuje turna i shipuje rivera będąc OOP.

Wiesz... myślałem, że na SB nie powinno się callować. Lepszy jest albo fold albo 3-bet.
W tym przypadku nie chce foldować KQs bo uważam, że vs jego range i tak jesteśmy lepsi. Decyduje się na 3-bet. Wiadomo, że bardzo często będziemy grali w 3-bet pocie OOP no ale jakie wyjście.
Dalej co z flopem. Grając check zawsze się poddajemy będąc OOP. Check-raise przecież odpada w 3-bet pocie. Nie będziemy tak nigdy grać.
Mamy dwa wyjścia albo give up albo bet.
Dlatego, że mamy back doora i 2OC decyduje się na c-bet. Na każdym :heart: turnie shipuje i próbuje go zrzucić z jego floatów, sd, parek. No nie wiem. Taki miałem plan. Jakby nie było tego :heart: na flopie robie easy give up.

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz

3bet i x/f F w tym spocie mi się kompletnie nie podoba. Z tym AJ to różnica jest taka, że masz pozycje i możesz wziąć free card. Tutaj grasz OOP i nie dasz rady łatwo zobaczyć kolejnych kart, więc ja gram tutaj bardzo często 3 beczki, no chyba, że spadną fatalne dla nas karty. Ta 4c na T wcale nie jest złą kartą bo nie widze u niego za dużo 7x w range, a Ty możesz wciąz reprezentować AA/KK i wyrzucić TT-QQ u niego. Jeśli zauważysz, ze gra Ci calldown z tymi rękoma to notka i ograniczasz barelling.

To już kolejna ręka, gdzie villain Ci calluje 3beta, a w statystykach ma dość duży fold to 3bet, więc bardzo prawdopodobne jest to, że po prostu miał AA/KK

Odpowiedz
Cytat