Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL100 AJs 17.01

9 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
217 Wyświetlenia

Full Tilt - $1 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 4

MP+1: $118.35
CO: $39.90
Hero (BTN): $100.00
SB: $100.50
BB: $108.75
UTG: $82.15
UTG+1: $137.75
MP: $108.25

SB posts SB $0.50, BB posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) Hero has A♦ J♦

fold, fold, fold, MP+1 raises to $3.00, fold, Hero raises to $9.00, fold, fold, MP+1 calls $6.00

Flop: ($19.50, 2 players) 8♥ 2♦ 5♥
MP+1 checks, Hero bets $11.00, MP+1 raises to $24.00, fold

reg 9 t

Spoiler

Jak ekspoatować takiego przeciwnika? Nie należy do weak regów. Raczej stawia opór.
Jedyna notka call 3-bet oop w/44.
Zauważyłem, że gracze z wysokim w$sf zawsze coś wymyślają coś w 3-bet pocie.
Zdecydowałem się na 3-bet bo chce go wypróbować.
Flop spada taki dość. W weak rega to z 2OC+ back door fd jest to zawsze 100% czasu c-bet. Nawet sizing nie musi być duży bo dla graczy fit or fold nie ma znaczenia albo ma albo nie ma. No własnie to nie jest gracz fit or fold, będzie coś kombinował. Czy przypadkiem nie popełniam błędu betując lekko powyżej 1/2 psb. Może zauważy taki gość w tym słabość i będzie się odwijał. Może trzeba podciągnąć sizing do $15?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
pozdroANDpocwicz

Jeśli 3betujesz tego gracza na tych pozycjach z tą ręką to pamiętaj, ze jest to 3bet dla blefu i wrzucając kase do puli bez equity z +EV spota na preflopie robisz spota -EV betując F w tego gracza. Po jego statystykach widać, że on prawie nigdy nie sprawdzi Twojego cbeta i zagra albo fold, albo raise. Na takich flopach zbyt często narazisz się na raise, a stackoff z tą ręką jest overplayem, dlatego biore sobie xb na F i realizuje swoje equity.

Co do eksploatacji tego gracz to na pewno light 3bety IP, flatowanie mocnych rąk i dawanie mu strzelać, luźniejszy stackoff w blindwar, thin value bety - to wywnioskowałem z tej próbki jego statów, ale na niektóre zagrania przydałaby się większa próbka bo niecałe 2k rąk to może być spokojnie jakiś sick run.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez pozdroANDpocwicz
luźniejszy stackoff w blindwar

próbowałem 4-beta na gościa z KJo ale to jest był błąd. Jeżeli 4-betuje muszę się z gościem stackować bo tak mój 4-bet będzie ekspoatowany i przynosił straty.

Ustalając nasz 4-bet range a zarazem calling 5-bet range albo shoving range musimy się pobawic z equilabem... zgadza się.

Czyli TT+, AQ+ chcemy 4-betować i gramy na stacki... tak?
Jeszcze dorzuciłbyś cos?

jego c-bet w 3-bet pocie jest zbalansowany... czy planowałbyś na tego przeciwnika grać jakiś foating? calować sc albo 1-gappery IP na blind war?

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz

Grając 4beta nie musisz się stackować. Możesz spokojnie grać 4bet/fold z ręką posiadającą CRE, ale za słabą na stackoff jak np AJo, AQo (wszystko zalezy od przeciwnika). Na pewno nie możesz grać 4bet/fold z TT-JJ bo to palenie kasy.
Grając IP vs resteal możesz spokojnie callować sporo rąk i grać postflop vs zdominowany range. Fajnie jest też czasem sprawdzić z top range, żeby nie ograniczać się do 4betów z nutsami i call z sc, niskimi pp czy średnimi Ax.

Możesz grać na niego np call z AA, AKs, AQs i czasem sc/pp, a 4betować AKo, AQo, JJ-KK + blefy na początek.

Jeśli ten przeciwnik sprawia Ci szczególny problem to polecam wyfiltrować sobie ręce, kiedy gra on resteal i zobaczyć co pokazywał na SD i jak to rozgrywał.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

a jak zmienia się nasza decyzja o cbecie w zależności od board tzn wet/dry.
Tutaj był wet więc rozumie czemu chcemy grać checkback...
A powiedzmy że flop wygląda 8♥ 2♦ 5♠ c-betujesz czy też nie?

Odpowiedz
Cytat
r4mz3s

Napisane przez BGawli
-- cut --
-- cut

to powinno dać Ci pogląd na jego 3b calling range i to które boardy cbetować, a które - nie.

Odpowiedz
Cytat
r4mz3s

Napisane przez pozdroANDpocwicz
Jeśli 3betujesz tego gracza na tych pozycjach z tą ręką to pamiętaj, ze jest to 3bet dla blefu
-- cut --

chyba nie rozumiem, dlaczego jest to 3bet dla blefu, skoro villain nie robi żadnych niepoprawnych foldów. sprawdza nawet, jak wynika z notatki BG, te ręce, które tylko nieznacznie biją nas EV-wise (PP). 4betuje (tak, próbka jest "mehhh") tylko tight, bijący nas range. za to może wykonać niepoprawne calle -- JTs, QJs, KJs, KQs, KQo[?] i split.

AQ nas masakruje, ale z pozycją i inicjatywą powinniśmy ograć go częściej, niż on nas.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez r4mz3s

Napisane przez BGawli
-- cut --
-- cut

to powinno dać Ci pogląd na jego 3b calling range i to które boardy cbetować, a które - nie.

wiem, że próbujesz mnie naprowadzić na poprawną odpowiedz ale trochę mi to nie wychodzi.

Piszesz, że na bazie tej notki powinienem wywnioskować które boardy c-betować a które nie. Według mnie tu nie chodzi o calling 3bet range bo jeżeli calluje pockety to ten board 8:h 2:d 5:s jak i ten 8:h 2:d 5:h powinienem c-betować a tak wcale nie jest.
P&P uzasadnił dlaczego nie betować wet boardów, a jego calling 3 bet range jest ten sam...

czasami jest tak, że czuje się flow... w tym przypadku nie czuje.

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz

OR MP: 22+,ATs+,KTs+,QTs+,JTs,T9s,98s,87s,76s,AJo+,KJo+,QJo,JTo
ft3bet 75%, więc zostaje 4% range z czego część gra 4bet. AJs nie bije calling range, więc 3bet traktuje jako blef. Notka o callu z pp może nam dać info, że calluje on pockety a AK/AQ 4betuje. Nie spodziewam się u niego calla z suited broadways.

Co do postflopu to na niskich, suchych boardach bardzo często barelluje z tego względu, że moge spokojnie reprezentować AA/KK a jemu ciężko będzie dojść do SD z pocket parą. Jeśli zobacze calldown z JJ na 8 high boardzie to robie notke i ograniczam nieco barelling, ale zaczynam troche bardziej thin value betować.

AJs jest tutaj dośc problematyczną ręką i ogólnie na taki range wole ją callować i rozgrywać postflop. 3betowanie nie jest błędem i na pewno gram 3bet z AJo.

Odpowiedz
Cytat