Przejdź do forum
Podyskutujmy o zrzu...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Podyskutujmy o zrzucaniu kowbojów

52 Posty
30 Użytkownicy
0 Reakcje
3,954 Wyświetlenia
zendera
Oldschool Grinder

Gdy po raz piąty w ciągu dwóch dni moje KK przegrało z AA pomyślałem, że może warto coś z tym zrobić. Gram wprawdzie na NL10-25, ale nie chciałbym cały czas grać na pałę raise/reraise. Gdy widzę tagowate staty 14/10, to już w myślach wiem, co może mieć, jednak dalej raise'uje na preflopie. Jak radzicie sobie z tym problemem?

EDIT: Mowa o stolikach FR

OT: wklejam najlepiej rozegrane AA:

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$9,80:18/39/6/0,5/33/20/-/50;Hero$20,30:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Elephant 0.69 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with J♣, T♦
4 folds, SB calls $0,05, Hero checks.

Flop: ($0,20) 2♦, 2♣, J♥ (2 players)
SB checks, Hero bets $0,20, SB calls $0,20.

Turn: ($0,60) 7♦ (2 players)
SB checks, Hero bets $0,50, SB calls $0,50.

River: ($1,60) 5♠ (2 players)
SB bets $0,10, Hero calls $0,10.

Final Pot: $1,80

Results follow (highlight to see):
Hero shows dwie pary, walety i dwójki (Jc Td)
SB shows dwie pary, asy i dwójki (Ah Ad)

SB wins with dwie pary, asy i dwójki (Ah Ad)

51 odpowiedzi
TheNaturat
PokerStrategist

Było wałkowane wiele razy, co praktycznie i tak do niczego nie doprowadziło :D

szok38
Elite Grinder

To nie jestem temat do żartów Panie Trenerze.Wielokrotnie bywałem w takich sytuacjach jak pytający, miałem dość rozdawania pieniędzy.Rozwiązanie okazało się bardzo proste. Na stołach Sh KK podbijam z póznych pozycji, jest wtedy mniejsza szansa ,że ktoś będzie miał AA.Wtedy 3bet z blindów już niekoniecznie oznacza ,że jesteśmy z tyłu, przeciwnik często może mieć również AK, QQ.W tym wypadku gram 4bet i normalnie się stackuję.Z Utg i MP wolę zlimpować KK i sprawdzić ewentualne podbicie.Mając tylu przeciwników jest spora szansa ,że ktoś może mieć za Nami Rakiety.Pozdrawiam

misiowilk
Oldschool Grinder

Ja tam się na SH nie znam, bo dopiera zaczynam to grać. Ale dla mnie limp KK UTG albo MP = prowokowanie multiway niepodbitych potów = kłopoty na których można stracić dużo więcej niż w przypadku trafienia od czasu do czasu na AA.

szok litości
Limpowanie KK?

zendera Autor wątku
zendera
Oldschool Grinder

Mówiłem tu o stolikach FR, ale z checia dowiem sie tez, jak ewentualnie radzicie sobie na SH.

Na micro KK easy AI preflop. Idioci tutaj wrzucają stacki z KJ i każdą pp.

Jak dla mnie z KK zawsze powinno sie grac agresywnie, jezeli TY robisz 4b to juz moim zdaniem nie ma odwrotu, natomiast jeżeil przeciwnik robi 4b to tu mozna sie zastanowic nad poddaniem sie jezeli masz jakies ready lub sporo rak na przeciwnika i widzisz ze 4b robi tylko z AA KK.

Przecież nie ma się co bać za każdym razem gdy masz KK że akurat trafisz na Asy, bo taka sytuacja nie zdarza się często. Króle zawsze powinno się rozgrywać agresywnie, a limp i tak nic nie zmieni, a tylko pogorszy sytuacje.

co za rozkmina.... wczoraj moje AA zostało pobite przez QQ bo na riverze koleś dobrał do streighta - chyba powinienen założyć wątek o zrzucaniu AA preflop go ktoś w późniejszych fazach do czegoś dobierze. To tylko wariancja, panowie!

wariancja jest tym mniejsza im jestes lepszy od przeciwnikow......

TehGamer
PokerStrategist

limpowanie KK z UTG/MP ?
Szok: powiedz ze robisz sobie jaja
tutaj nie ma co sie patyczkowac: raise/4bet/broke pf

Zorander dobrze pisze. Jak my robimy 3-bet i dostajemy 4-bet od TAG'a, to możemy pomyśleć nad zrzuceniem, bo zakres do 4-bet na FR to tak naprawdę KK+ (albo i AA). A że sami trzymamy KK, to szansa, że przeciwnik też ma KK, jest właściwie zerowa.

Natomiast jeśli tylko dostaliśmy 3-beta, to ofc musimy zrobić 4-beta i wtedy już nie ma odwrotu - trzeba scallować shove, choć i tak grając przeciwko TAGowi z reguły na SD zobaczymy to, czego zobaczyć nie chcieliśmy.

Grając jeszcze NL25 na Bossie miałem chyba 4 all-iny pf z KK i 3x się nabiłem na AA - coś w tym jest. I nie ma tu głupiego gadania w stylu - sytuacja gdzie AA i KK są na raz w rozdaniu jest znikoma - bo właśnie to w tych sytuacjach przeciwnik będzie chciał się stackować, niestety ale taka jest prawda. Staty są bardzo przydatne.

A na stolikach SH KK to jest nutz, tutaj wrzucamy stacka zawsze i wszędzie. Dopiero z AK/QQ można myśleć nad foldem, z AKs też właściwie zawsze się dąży do all-ina.

A limpowanie KK nie wchodzi nawet w grę - to jest najgorsze możliwe ich rozegranie.

Pozdrawiam

Aimboy
PokerStrategist

Ja się na bss nie znam, ale jak już macie zrzucać, to patrzycie po statach, jeśli ma naprawdę niski 4bet to wtedy, można ewentualnie zastanowić się nad zrzuceniem KK. Jednak, żeby móc coś powiedzieć o 4becie trzeba z 3k rąk na przeciwnika. Dodatkowo musi mieć oczywiście tagowate vp/pfr, przynajmniej tak mi sie wydaje.

SamRadziwill
Elite Grinder

KK - never fold (moja subiektywna opinia, nie będzie poparta żadnymi długimi wywodami _evil: )

Edit: Sorry, nie do końca tak. Mógłbym się zastanowić nad zrzuceniem króli w jakimś multiwayu, gdzie powiedzmy: ja raise z UTG, MP 3bet, BU call, BB 4bet - wtedy warto byłoby pewnie je zrzucić.

szok38
Elite Grinder

Limpowanie KK najgorszym rozwiązaniem? Co Ty Mati wypisujesz :rolleyes:??Ja myślę ,że to jest bardzo dobre dla mnie.No ale co człowiek, to opinia:
Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$9,79:61/36/7/1,2/29/0/100/40;Hero$5,00:///////;UTG2$29,90:15/40/20/2,0/20/0/-/100;MP2$9,40:25/40/0/0,8/50/0/-/0;BU$28,73:129/12/5/3,0/6/8/-/100;[/tg]
0,1/0,25 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with 2♠, 3♠
UTG1 folds, UTG2 calls $0,25, MP1 folds, MP2 calls $0,25, 2 folds, BU calls $0,25, SB calls $0,15, Hero checks.

Flop: ($1,25) 5♣, 3♥, 2♦ (5 players)
SB checks, Hero bets $1,25, UTG2 folds, MP2 calls $1,25, 2 folds.

Turn: ($3,75) 6♠ (2 players)
Hero bets $3,50 (All-In), MP2 calls $3,50.

River: ($10,75) T♣ (1 players)

Final Pot: $10,75

Hero shows dwie pary, trójki i dwójki (2s 3s)
MP2 shows para króle (Ks Kd)

Hero wins with dwie pary, trójki i dwójki (2s 3s)
Nawet limpowanie AA nie jest takie złe. Spokojnie można na takim zagraniu zarobić:
Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$5,00:///////;MP1$25,00:299/10/4/2,0/22/19/67/25;[/tg]
0,1/0,25 No-Limit Hold'em (8 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with 3♠, 7♦
UTG2 folds, MP1 calls $0,25, 5 folds, Hero checks.

Flop: ($0,60) 6♠, 3♣, 3♦ (2 players)
Hero bets $0,50, MP1 calls $0,50.

Turn: ($1,60) Q♠ (2 players)
Hero bets $1,00, MP1 calls $1,00.

River: ($3,60) 8♦ (2 players)
Hero bets $3,25 (All-In), MP1 calls $3,25.

Final Pot: $10,10

Hero shows trójka, trójki (3s 7d)
MP1 shows dwie pary, asy i trójki (Ah Ad)

Hero wins with trójka, trójki (3s 7d)
Pozdrawiam

AKiller89
PokerStrategist

Nigdy nie robimy open limpa! :f_mad:

Dobra już spokojnie :f_cool:

Zagranie open limp i to jeszcze bez pozycji przystworzy Ci w przyszłości wielu problemów i stracisz na tym sporo zielonych :f_smile: W końcu często widzi się fishków, którzy nie umiejętnie przyslowplayuja swoje Ace and Kings na pf i potem mimo wszystkiego co się dzieje w rozdaniu i mimo struktury boardu nigdy nie zrzucają swojej over pary i przegrywają. I love these people :f_love:

Z matematycznego punktu widzenia pasowanie KK to głupota, tak samo jak my wtapiamy KK vs AA, tak samo NIT 5/5 może wtopić KK vs nasze AA ;) On też tego nie zrzuci, więc dla mnie(Przynajmniej do NL100) KK - never fold.

TheNaturat
PokerStrategist

Napisane przez TheNaturat
Było wałkowane wiele razy, co praktycznie i tak do niczego nie doprowadziło :D

Pisałem to całkiem serio, były już takie tematy, jednak nie doprowadziły do żadnych spójnych wniosków.
Sam z KK gram dość ostrożnie, generalnie jeżeli dostaję 4beta od gościa z PFR<10 to z reguły zrzucam, chociaż może to kwestia tego że nie gram już NL10 :P

bili
PokerStrategist

Na 42k rozdań udało mi się 20 razy doprowadzić do all-ina na preflopie. 4 razy grałem vs AA. 1 raz vs KK. Reszta to AK, JQs, J9o, 88-QQ itp. NL10 SH na FTP