Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Rozgrywanie niskich pocketpair

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
696 Wyświetlenia
ajej87

Witam!
Mam do Was pytanie, mianowicie, jak rozgrywacie niskie pocketpair? Na PF otwieracie zgodnie z tabelka na micro limitach? Czy na 0.5/1 stosujecie open limp, przy luznych stolikach z wczesniej pozycji, albo już nawet wcześniej?

O wskazowki po flopie tez bylibysmy wdzieczni :) Zwlaszcza, kiedy mozna zadonkowac?

5 odpowiedzi
BroiSatse

Open limp! Boże uchowaj! Żeby dać się wyizolować silniejszej ręce bez pozycji? Jedyny przypadek to kiedy wszyscy gracze mają staty typu 80/5. Wtedy może bym się odważył. Jak już wiesz z filmiku zadanego przez McMoe niskie pockety są opłacalne tylko w multiwayach i w heads-upach. Grają bez pozycji nie masz żadnych informacji na temat jak będzie wyglądała dalsza gra - z pozycją można overlimpować dla multiway'a lub raisować aby stworzyć sytuację HU. Ale nigdy oL!

ajej87 Autor wątku
ajej87

W SHC3 z tego co pamiętam jest OL od stołow 0.5/1 loose ;)

brommy

Napisane przez ajej87
W SHC3 z tego co pamiętam jest OL od stołow 0.5/1 loose ;)

Jak miałbym już wybierać między open limp, a open raise to dla mnie easy jest nawet open raise z 22 zamiast open limp.

W ogóle co za bzdura OL?

Przecież wtedy jest easy gra na Ciebie, izolacja na flopie, a następnie raise/fold na flopie. Jak sądzisz kto częściej będzie zgarniał pulę i jaką pulę?

BroiSatse

Odświeżam temat, bo właśnie dostałem złoto i zacząłem przeglądać nowe arty. :D No i racja, jest mały paragraf poświęcony OL. I jak zwykle w takich sytuacjach okazuje się, że wszyscy mieli rację. OL może być zagrane z pozycji UTG i UTG+1 z niskimi parami i innymi spekulacyjnymi rękoma. I tylko w FR, w SH OL jest błędem. Limp taki ma sens ze wzgląd na charakter niskich limitów, gdzie fish jest gęsty, więc możemy liczyć na implied odds. Nie polecane zagranie, jeżeli przy stoliku siedzi ktoś, kto czai. Bo jak przyczai, to nie zczaisz, czaisz? Szybka izolacja, i musimy zrzucać.
Tak więc generalnie można. Ale jest to raczej bardzo rzadko opłacalne.

ajej87 Autor wątku
ajej87

Dzieki :) Wlasnie czekalem na takie potwierdzenie =)