Witam jako ze obrona bb jest jedna z najwazniejszych kwestii w FL postanowilem utworzyc ten temat.
Chcialbym zeby byl on cos warty takze prosze nie pisac jakis 2 zdan na ten temat w stylu ja z TAGami bronie tight a z fishami roznie itp.
Ja narazie korzystam z aproxa ,ale jak to w grze bywa niemam czasu sledzic jaki kto ma PFR jaki mu wyjdzie po pomnozeniu co i tak na stawkach micro jest blednym wynikiem itp. ,takze chcialbym zebyscie sie wypowidzieli co myslicie na temat obrony BB a potem zrobic ewentualnie jakas tabelke ktora mozna by podciagac pod roznych typow graczy . Moim zdanie na etapie gry do 1/2 powinno sie miec jaks okreslona obrone zeby jej sie trzymac i nie odchylac od niej co daje nam w analizie gry latwiejsze wylapanie bledow.
No ja w swoim czasie miałe z tym poważny problem, teraz jest już trochę lepiej, lecz wciąż nie idealnie. Generalnie na SH 0.1/0.2 przeciw SB bronię niemal ze wszystkim -Ax, Kx, QTo+, Qxs+, JT, 22+ suited connectors - wszystko idzie na 3bet, nie kwalifikujące się na 3 bet i na zrzut (27o, 35o, inne śmieci) idzie call. I jak na razie jestem z efektów zadowolony, wygrywam jakieś 60% blind war'ów. Strategia o tyle skuteczna, że zwykle mam po prawej jakiegoś ciekawego fishaka. Troszkę bardziej tight jak przebicie idzie z BU - wtedy u mnie przeważa call, na 3beta A8+, K9+, QJ, 88+, może też T9s, zależy od gracza.
A jeśli chodzi o śledzenie PRF to jak może zabraknąć czasu? Ściągnij sobie PokerTrackera 3 - ma darmowy 60 dniowy trial. Wszystko pięknie wyświetla koło gracza i nic nie trzeba liczyć.
Hmm nie ma czegoś takiego jak strategia na obronę blindów.
Wrzucaj po prostu ręce, które rozgrywałeś w blind warze i czekaj na feedback.
Każdy gracz kradnie z czymś innym, i obrona polega na dobraniu zakresu do tej kradzieży, bo czasem pójdzie 3bet z 65s, a czasem będzie z nią easy fold
dzieki za odp.
ale nie do konca o to mi chodzilo ale juz sam sie zaglebiam w ten temat, brommy powodzenia w grze jesli tak myslisz to fajnie ja uwazam inaczej. Uwazam ze nie jestem w bledzie poniewaz na forum konkurecnji ale masa postow min artow itp na ten temat tylko po ang.
a ja az tak go nie umiem.
PZdr powodzenia w grze temat mozna wyrzucic ;]
Napisane przez Mateuszz89
dzieki za odp.ale nie do konca o to mi chodzilo ale juz sam sie zaglebiam w ten temat, brommy powodzenia w grze jesli tak myslisz to fajnie ja uwazam inaczej. Uwazam ze nie jestem w bledzie poniewaz na forum konkurecnji ale masa postow min artow itp na ten temat tylko po ang.
a ja az tak go nie umiem.
PZdr powodzenia w grze temat mozna wyrzucic ;]
Jeśli to była jakaś ironia to sobie ją daruj, a naprawdę weź do serca słowa, że nie ma czegoś takiego jak jakaś strategia do obrony blindów, bo sama tabelka nic Ci nie da, bo gra się również post-flop i tutaj się wita gra pod przeciwnika.
A jeśli chodzi o moją grę to ja jestem w stanie zagrać nawet CAP z 45s, ale to już inna bajka, ale to tyle ode mnie.
Mamy inne zdanie na ten temat poprostu to nie byla zadna ironia ja tu pisze zeby poprawic swoja gre ,a nie kogos obrazac . Ogolnie temat nie wypal widze ze za malo zainteresowanie
. Dzieki za odpowiedzi i powodzenia w grze
Ja już dawno nie gram fixa ale ktoś rozsądny może się wypowie ewentualnie przetłumaczy te arty z angielskiego bo na początku jak w każdej odmianie ważne są dobre podstawy, które stosujemy na unka praktycznie automatycznie bez zbędnych ceregieli.
No i mi wlasnie dokladnie nie o to chodzi
zalozylem ten temat majac nadzieje ze lepsi gracze od nas z PS poprostu sami wlaczal sie w ta dyskucje i bedzie mozna cos z tego wylapac jeden art. to mamy od PS podstawy w nim sa ,a to bardzo rozlegly temat :).