Siemka,
mógłby ktoś podać jak najwięcej państw, gdzie gambling online jest legalny i opodatkowany 0%? Wiem, że na pewno UK i Gibraltar. Jakieś inne pomysły, gdzie można spier... z tej krainy?
Napisane przez SJS
UK?
Napisałem w pierwszym poście, że wiem na jak sprawa wygląda w UK
Napisane przez perfectto
Napisane przez SJS
UK?Napisałem w pierwszym poście, że wiem na jak sprawa wygląda w UK
![]()
Wybacz :), 24 stoły miałem otwarte i na szybko czytałam.
to chyba masz za mało stołów otwartych skoro masz jeszcze czas na czytanie forów internetowych
Co za oftopy robicie :D, jak odpisywałEM sprostowanie to ciągle te stoły były otwarte.
Wracając do tematu to coś mi się kiedyś o uszy obiło, że na Ukrainie poker jest legalny.
True z tą Ukrainą, poker jest tam legalny i praktycznie nieopodatkowany, plus tego jeszcze jest taki, że mając tam $$ jesteś kimś
A wódka wtedy jest za pół darmo ;p
Czyli mozna jechac na Ukraine wyplacic mln$ i przejachac z tym do Polski mowiac, ze wygralem na Ukrainie w pokera?
♠_ugly:
Napisane przez EndWgw
Czyli mozna jechac na Ukraine wyplacic mln$ i przejachac z tym do Polski mowiac, ze wygralem na Ukrainie w pokera?♠_ugly:
Nie można przewozić $$ przez granice powyzej pewnej kwoty.
Nie mamy z Ukrainą umowy o braku podwójnego opodatkowania i pewnie byś musiał zapłacić podatek dochodowy.
Napisane przez wafflecop
Napisane przez EndWgw
Czyli mozna jechac na Ukraine wyplacic mln$ i przejachac z tym do Polski mowiac, ze wygralem na Ukrainie w pokera?♠_ugly:
Nie można przewozić $$ przez granice powyzej pewnej kwoty.
Nie mamy z Ukrainą umowy o braku podwójnego opodatkowania i pewnie byś musiał zapłacić podatek dochodowy.
Ma umowe z Ukraina. W zasadzie nie mozesz zaplacic podwojnego podatku z zadnym krajem, bo reguluje to ustawa o podatku dochodowym od osob fizycznych, jezeli nawet nie ma zawartej umowy dwustronnej. Placisz jedynie podatek proporcjonalny ktory nie jest pelna suma jaka bys zaplacil normlanie.
Jeszcze wrzucam wykaz krajow z ktorymi mamy takowa umowe o zwolnieniu z podwojnego podatku podpisana http://www.mf.gov.pl/dokument.php?const=3&dzial=150&id=9741.
Aha, mógłbyś powiedzieć w takim razie na czym dokładniej ten podatek proporcjonalny polega?
To miejwiecej wyglada tak http://www.podatki.biz/artykuly/12_6006.htm , ale i tak ze wszystkimi cywilizowanymi krajami mamy podpisana umowe
W zasadzie to polega na zgloszeniu takiej zarobionej kwoty i odliczeniu podatku.
Napisane przez EndWgw
26% ♠_o:
"w zeznaniu PIT-36 odliczymy cały podatek zapłacony za granicą."
takze nie wiem o co chodzi, chyba o ulge abolicyjna