Przejdź do forum
Kraje, w któych pok...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Kraje, w któych poker jest legalny

41 Posty
23 Użytkownicy
0 Reakcje
7,911 Wyświetlenia

Siemka,
mógłby ktoś podać jak najwięcej państw, gdzie gambling online jest legalny i opodatkowany 0%? Wiem, że na pewno UK i Gibraltar. Jakieś inne pomysły, gdzie można spier... z tej krainy?

40 odpowiedzi
Sterwor
Oldschool Grinder

Malta, Cypr

SJS
SJS
Elite Grinder
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez SJS
UK?

Napisałem w pierwszym poście, że wiem na jak sprawa wygląda w UK :D

SJS
SJS
Elite Grinder

Napisane przez perfectto

Napisane przez SJS
UK?

Napisałem w pierwszym poście, że wiem na jak sprawa wygląda w UK :D

Wybacz :), 24 stoły miałem otwarte i na szybko czytałam.

to chyba masz za mało stołów otwartych skoro masz jeszcze czas na czytanie forów internetowych

YogasPL
Oldschool Grinder

SJS to ty jestes mężczyzną "miałem" czy kobietą "czytałam"? :D

TheNaturat
PokerStrategist

SJS jest botem stworzonym przez PS, dlatego może używać obu form :D

SJS
SJS
Elite Grinder

Co za oftopy robicie :D, jak odpisywałEM sprostowanie to ciągle te stoły były otwarte.

Wracając do tematu to coś mi się kiedyś o uszy obiło, że na Ukrainie poker jest legalny.

Litwa chyba niedawno zalegalizowała. :f_wink:

jeśli to prawda z litwą i ukrainą, dla mojej wątroby to przykra wiadomość

True z tą Ukrainą, poker jest tam legalny i praktycznie nieopodatkowany, plus tego jeszcze jest taki, że mając tam $$ jesteś kimś :D A wódka wtedy jest za pół darmo ;p

Czyli mozna jechac na Ukraine wyplacic mln$ i przejachac z tym do Polski mowiac, ze wygralem na Ukrainie w pokera? :P _ugly:

Napisane przez EndWgw
Czyli mozna jechac na Ukraine wyplacic mln$ i przejachac z tym do Polski mowiac, ze wygralem na Ukrainie w pokera? :P _ugly:

Nie można przewozić $$ przez granice powyzej pewnej kwoty.
Nie mamy z Ukrainą umowy o braku podwójnego opodatkowania i pewnie byś musiał zapłacić podatek dochodowy.

Sterwor
Oldschool Grinder

Napisane przez wafflecop

Napisane przez EndWgw

Nie można przewozić $$ przez granice powyzej pewnej kwoty.
Nie mamy z Ukrainą umowy o braku podwójnego opodatkowania i pewnie byś musiał zapłacić podatek dochodowy.

Ma umowe z Ukraina. W zasadzie nie mozesz zaplacic podwojnego podatku z zadnym krajem, bo reguluje to ustawa o podatku dochodowym od osob fizycznych, jezeli nawet nie ma zawartej umowy dwustronnej. Placisz jedynie podatek proporcjonalny ktory nie jest pelna suma jaka bys zaplacil normlanie.

Jeszcze wrzucam wykaz krajow z ktorymi mamy takowa umowe o zwolnieniu z podwojnego podatku podpisana http://www.mf.gov.pl/dokument.php?const=3&dzial=150&id=9741.

Aha, mógłbyś powiedzieć w takim razie na czym dokładniej ten podatek proporcjonalny polega?

Sterwor
Oldschool Grinder

To miejwiecej wyglada tak http://www.podatki.biz/artykuly/12_6006.htm , ale i tak ze wszystkimi cywilizowanymi krajami mamy podpisana umowe :)

W zasadzie to polega na zgloszeniu takiej zarobionej kwoty i odliczeniu podatku.

26% _o:

Sterwor
Oldschool Grinder

Napisane przez EndWgw
26% _o:

"w zeznaniu PIT-36 odliczymy cały podatek zapłacony za granicą."

takze nie wiem o co chodzi, chyba o ulge abolicyjna :)

Countit
BlackMember