Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Bankroll Challenge

4 Posty
1 Użytkownicy
0 Reakcje
123 Wyświetlenia
greegor1
PokerStrategist

Cześć wszystkim

Jako, że od niedawna jestem w UK i po za pracą nie bardzo mam co robić z wolnym czasem zacząłem uczyć się pokera od nowa. Przeczytałem dostępne mi artykuły, posiedziałem trochę z hrc, zrobiłem sobie własne tabelki z zakresami które mi najbardziej odpowiadają, powiesiłem je nad biurkiem i startuje z BR Challenge. Choć na tą chwilę celem gry raczej nie są dla mnie pieniądze to challenge potraktuje jako dodatkową motywacje. Celem na tą chwilę jest raczej systematyczność, analiza i praca nad swoją grą.

Roll początkowy: 100$ (w najgorszym przypadku liczę się z reloadem)
Stawki początkowe: sng 1,5$ 45os
Cel challenge'u: 4000$

Systematyczność moich wpisów na blogu będzie zależna od tego czy komuś w ogóle chce się to czytać ;) jakby nie było 2-3 razy w tygodniu wrzucę jakieś wykresy i coś naskrobie.

Pije kawe i biorę sie do pierwszej sesji, pozdro ;)

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
greegor1 Autor wątku
greegor1
PokerStrategist

Relacja po pierwszej sesji.

BR: 107.20$

Wszedłem w nią troszke gorzej niż się spodziewałem, po dłuższej przerwie brakowało trochę obycia w grze przede wszystkim w początkowych fazach turnieju, jednak po kilku pierwszych w miare zacząłem czuć gre. Sesja dość długa jak na sng, ale mniej sitów zagranych niż się spodziewałem. Troche się sprawdzają moje obawy, że w godzinach w których mam czas na gre nie będzie łatwo mieć zapełnione 10 stolików non przez całą sesje. W trakcie musiałem dorzucić kilka 1,50$ 18stek i 1$ 90tek. Udało się zrobić profit, kreska twierdzi, że mógł być większy, może się kiedyś wyrówna. Na razie nie to jest najważniejsze. Fajnie się czuje po w miare dobrze zagranej sesji, rano odpale hrc i będe musiał przejrzeć kilka rozdań.
Wrzuam jakieś wyresy.

Odpowiedz
Cytat
greegor1 Autor wątku
greegor1
PokerStrategist

Cześć rekiny ;)

Dziś z racji tego, że miałem dzień wolny zagrałem dwie sesje. Poranną mimo minimalnego minusa zniosłem całkiem dobrze, o dziwo wieczorną mimo, że na profitową skończyłem dwie godziny wcześniej niż planowałem bo zaczynam odczuwać początki tiltu/wkurwienia, miałem kilka nieprzyjemnych riverów. Na szczęście zainwestowałem dziś w dobre słuchaweczki bo ostatnio przed pracą przy porannych obowiązkach i w drodze do pracy lubię sobie posłuchać treningi Leszka Rumskiego ze względu na to, że nie wymagają specjalnej uwagi wzrokowej i przede wszystkim dlatego, że mindset nigdy nie był moją najmocniejszą stroną.

Wczoraj trochę narzekałem, że długo trzeba czekać na kolejne stoliki w późnych godzinach i będę musiał dokładać 18stki i 90tki. Dziś jednak zauważyłem, że ma to swoje duże plusy. Dziś podczas wieczornej sesji w "godzinach szczytu" dało się zauważyć kilkukrotnie większy procent regów. Wczorajsza nocna i dzisiejsza poranna sesja okazały się o wiele łatwiejsze mimo, że bez rezultatów w bankrollu. Trzeba będzie zwyczajnie mixować sity i powinno być dobrze.

Od jutra niestety praca więc volume spadnie, ale będe je nadrabiał w dni wolne.

BR : 122.75 $

wykresy po dzisiejszych sesjach:

Piona !

Odpowiedz
Cytat
greegor1 Autor wątku
greegor1
PokerStrategist

BR : 139.60

Był challenge na streamie z pca żeby wygrać na cashu rozdanie z KK, więc się podjąłem :P zagrałem na czterech zoomach 265 rozdań na nl5 zanim dostałem te KK do ręki. Po tej małej próbce mam wrażenie, że poziom tam nie powala :P

Odpowiedz
Cytat