Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

10 000 godzin do mistrzostwa

22 Posty
13 Użytkownicy
31 Reakcje
1,446 Wyświetlenia
acidkids
PokerStrategist

Cześć,

Nazywam się Michał (acidkids2306 - PartyPoker, michal2306s - PokerStars).

Pokera do tej pory traktowałem jako rozrywkę. Teraz postanowiłem zając się nim bardziej poważnie. Zamierzam więcej czasu poświęcić na grę i pracę poza stołami.
Postanowiłem też na własnej skórze sprawdzić czy teoria 10000 godzin jest prawdziwa. Zamierzam przez ten czas wspinać się po limitach, a celem głównym są stoły high-stakes. Chcę przez określony wyżej czas pracować nad grą, a efekty tej pracy będę publikował w tym miejscu.

Obecnie gram NL10 6-Max

Blog będzie spełniał funkcje mojego pokerowego pamiętnika, jednak jeśli kogoś on zainteresuje, zapraszam do śledzenia mojej drogi do high-stakes.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
21 odpowiedzi
HandSmither
Oldschool Grinder

Tylko nie strać motywacji. 10.000 godzin to bardzo dużo.

Odpowiedz
Cytat
alofo132
Poker Player

Żeby tylko poker się nie skończył w trakcie tych 10k godzin :)
GL

Odpowiedz
Cytat
klz03
BlackMember

20k godzin do mistrzostwa

Odpowiedz
Cytat
xSniFF
Oldschool Grinder

Tylko pamiętaj że z 10k godzin klikania mistrzostwa nie będzie.

Jak to moja babcia zawsze mówiła:
"uczył sie uczył ale nie nauczył"

Odpowiedz
Cytat
acidkids Autor wątku
acidkids
PokerStrategist

Oczywiście że tak. xSniFF w 100% sie z Tobą zgadzam. Chce do tego podejść możliwie jak najbardziej profesjonalnie. Dlatego mam kilka pomysłów na to, zeby doskonalić swoje umiejętności. Jednym z nich jest utworzenie malej grupki osób, które poważnie podchodzą do pokera i reguralna współpraca z nimi. Jestem wlasnie w trakcie tworzenia grupy treningowej i mam nadzieje, że bedzie ona miała duży wpływ na doskonalenie mojej gry.

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

Powodzenia, obserwuję ;)

Odpowiedz
Cytat
eslav92
PokerStrategist

Co do tych 10.000 godzin, to masz tutaj ciekawy filmik:

Odpowiedz
Cytat
niemambopoco
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
cashplayer19
Oldschool Grinder

Nieźle
Licząc średnio 3h dziennie,10k godzin to ponad 9 lat.

Życzę wytrwałości bo to chyba najlepszy cel jaki widziałem na tym forum.

Odpowiedz
Cytat
acidkids Autor wątku
acidkids
PokerStrategist

Cieszę się, że kilka osób zainteresowało się moim blogiem.
W niedzielę zrobię podsumowanie tygodnia.
Tymczasem wstawiam rozdanie z dzisiejszej sesji. Dawno nie miałem takiego farta.

Odpowiedz
Cytat
acidkids Autor wątku
acidkids
PokerStrategist

Pierwszy tydzień za mną!
Z pewnością mogę powiedzieć, że ten tydzień był dla mnie udany. Grałem dobrze i dawało to dobre wyniki finansowe. Myślę jednak, że przez te 6 dni, mogłem jeszcze kilka godzin przeznaczyć na pokera. W tygodniu na doskonalenie swoich umiejętności poświęciłem 31,5 godz.

Postawiłem sobie cel, aby w ciągu tygodnia na pokera poświęcać 40 godz. Będzie to dla mnie trudne, gdyż od poniedziałku do piątku, codziennie 8 godz. zabiera mi moja praca. Będzie to dla mnie duże wyzwanie i sprawdzian umiejętności organizacji czasu.

Podrzucam wykres z dzisiejszej sesji. Sesja na minus ale i tak jestem z niej bardzo zadowolony.

Odpowiedz
Cytat
HandSmither
Oldschool Grinder

8 godzin pracy 5 razy w tygodniu i 40h na pokera? Brzmi jak dobry plan zajechania organizmu. Ale nie oceniam, może jesteś tytanem pracy, czas pokaże.

Odpowiedz
Cytat
niemambopoco
Elite Grinder

4h od pon-pt i po 10h w weekendy :P. Chyba za wysoki prog sobie postawiles.

Odpowiedz
Cytat
klz03
BlackMember

Bez jaj ziomek z tymi godzinami na naukę. Mózg musi odpocząć i przyswoić wiadomości. Obowiązkowo minimum 1 dzień w tygodniu w którym nawet nie pomyślisz słowa "poker". Poczytaj trochę o tym jak nasz umysł przyswaja wiadomości, bo takim trybem to nic się nie nauczysz tylko będzie jeden wielki szum informacyjny, bałagan i zagubienie podczas gry (za dużo konceptów na raz). W ogóle to polecam sobie dzielić naukę pokera na bloki tematyczne (na początku dobra opcja) i na pierwszy plan wziąć zmasterowanie preflopa, bo błędy na tym streecie determinują Ci resztę rozdania. No i nie nauczysz się nigdy dobrze grać jak nie będziesz po prostu grał. Przynajmniej 50% gry i 50% nauki. Najważniejsze w pokerze to umieć przełożyć zdobytą wiedzę na grę, a bez klikania nie dasz rady tego osiągnąć. I nie zapomnij tego co napisałem na początku - mózg koniecznie potrzebuje odpoczynku, żeby przyswajać nowe rzeczy!

Pozdro i powodzenia

Odpowiedz
Cytat
acidkids Autor wątku
acidkids
PokerStrategist

Napisane przez klz03
Bez jaj ziomek z tymi godzinami na naukę. Mózg musi odpocząć i przyswoić wiadomości. Obowiązkowo minimum 1 dzień w tygodniu w którym nawet nie pomyślisz słowa "poker". Poczytaj trochę o tym jak nasz umysł przyswaja wiadomości, bo takim trybem to nic się nie nauczysz tylko będzie jeden wielki szum informacyjny, bałagan i zagubienie podczas gry (za dużo konceptów na raz). W ogóle to polecam sobie dzielić naukę pokera na bloki tematyczne (na początku dobra opcja) i na pierwszy plan wziąć zmasterowanie preflopa, bo błędy na tym streecie determinują Ci resztę rozdania. No i nie nauczysz się nigdy dobrze grać jak nie będziesz po prostu grał. Przynajmniej 50% gry i 50% nauki. Najważniejsze w pokerze to umieć przełożyć zdobytą wiedzę na grę, a bez klikania nie dasz rady tego osiągnąć. I nie zapomnij tego co napisałem na początku - mózg koniecznie potrzebuje odpoczynku, żeby przyswajać nowe rzeczy!

Pozdro i powodzenia

Dokładnie tak dziele swoja naukę pokera. Na teorię i praktykę. ok. 65% gry do 35% teorii.
40 godz. to forma sprawdzenia swoich możliwości. Nie jest to sztywny plan, którego nie mogę modyfikować. Jeśli za jakiś czas będę czuł, że to za duże obciążenie to obniżę poprzeczkę np. do 35-30 godzin.
Dzięki za rady, na pewno będę o tym pamiętał i w razie potrzeby zmodyfikuję tryb pracy nad grą.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988
PokerStrategist

w jaki sposob spedzasz te 40h na nauce, ogldasz poprostu filmy po kolei jak leci, czy wszystkie artykuly po kolei, jak to wyglada?

Odpowiedz
Cytat
HandSmither
Oldschool Grinder

Patrząc po dacie ostatniego wpisu to na razie chyba nie wygląda

Odpowiedz
Cytat
bambucza1988
PokerStrategist

heh, trafilem tu z tego linku https://polska.pokerstrategy.com/news/content/10-000-godzin-do-mistrzostwa_103068/
data artykulu, ktory sie dzis pojawil na stronie glownej jest z dzisiaj, wiec zalozylem ze to swiezy blog skoro dopiero go polecili, w tych okolicznosciach to troche beka

Odpowiedz
Cytat
HandOnFire
BlackMember

xD

Odpowiedz
Cytat