Przejdź do forum
„Marzenia sie nie s...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

„Marzenia sie nie spełniają, marzenia się spełnia!" więc czas ruszyć dupę.

50 Posty
7 Użytkownicy
6 Reakcje
2,323 Wyświetlenia

Cześć! Od dobrych kilku tygodni myślałem juz o założeniu bloga, ale jak na razie nie udało się z różnych powodów. Dziś to się zmienia. Zakładam że blog pomoże mi jeszcze bardziej nabrać systematyczności, moja mobilizacja się zwiększy, będę mógł się więcej/lepiej/skuteczniej uczyć dzięki waszym radom i będę mógł liczyć na wasze wsparcie przy downswingach ;D.
Będę sie dzielił tutaj moimi wynikami, przemyśleniami, planami, trudnymi rozdaniami i co tam jeszcze przyjdzie mi do głowy związanego z pokerem.

Napiszę jeszcze coś o sobie. Mieszkam w Bytomiu, mam 23 lata, studiuje na polibudzie w Katowicach. Na co dzień trenuje piłkę nożną, lubię pomachać sztangą czasem, jeździć na rowerze i ogólnie inne sporty. Interesuje sie samorozwojem ( lubię czytać książki z tej tematyki, chodzić na szkolenia). Często zdarza mi się wyskoczyć na imprezę, czy koncert. Ogólnie słowa „zabawa” i „rozrywka” nie są mi obce. Wiem że solidna gra na wysokich stawkach może zagwarantować mi takie życie jakie sobie wymarzyłem, więc będę do tego dążył z całych sił ;).
W pokera pierwszy raz zagrałem trochę ponad 2 lata temu, ale tak na poważnie uczę sie i gram od ok 5 miesięcy. Próbowałem różnych odmian z różnymi skutkami. Po długim namyśle i przetestowaniu prawie wszystkich rodzajów gierek pokerowych zdecydowałem sie na 6max HT 3,5$ + raz w tygodniu sesja MTT, z myślą o celu długoterminowym jakim jest zdobycie na P* statusu Supernova Elite. Cel odległy, ale moim zdaniem osiągalny jeśli włożę w swój rozwój pokerowy serce i mega dużo czasu.

Życzcie powodzenia ;)

EDIT!

Po dłuższych przemyśleniach uznałem że będzie to blog typowo pokerowy. Nie będzie tutaj opisywanych pozostałych celów. Te które opisywałem wcześniej usunąłem.

Odpowiedz
Cytat
49 odpowiedzi
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Jest połowa kwietnia, ale nawet na te kilkanaście dni wypadałoby wyznaczyć sobie cele na kwiecień:

- analiza gry 2 razy w tygodniu - przeanalizować wszystkie zaznaczone podczas gry ręce,
- rozegrać 1000 turniejów 6max,
- 2 sesje MTT,

Odpowiedz
Cytat
niemambopoco
Elite Grinder

Leci kropa bo fajny temat ;)

Odpowiedz
Cytat
Przemkooo
Oldschool Grinder

Mi także przydałby się wing do day dame i night game :P

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Przemkooo ze Śląska jestes?

Odpowiedz
Cytat
Przemkooo
Oldschool Grinder

Niestety z Dolnego śląska (Jelenia Góra). Swojego czasu bawiłem się w te klimaty we Wrocławiu. Ostatnio myślę nad przeprowadzką do dużego miasta i powrotem do pick up :) Próbowałeś Demonic Confidence ?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie, DC nie próbowałem.

Odpowiedz
Cytat
Maciekplll
PokerStrategist

Ciekawie się zapowiada!!

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Update 1
Ilość rozegranych rąk/turniejów: P*: SNG=330 , MTT=22; WH: MTT=9,
Typ gier: SnG/MTT
Zysk/strata: -30$
Aktualny bankroll: 1050$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1tydzień

W tym tygodniu nie było dużo gierki. W niedziele MTT, reszta tygodnia 6max HT. Ogólnie nie był to udany tydzień, ale na 6max ht czuje sie coraz lepiej i z dnia na dzień poprawiam swoją gre. MTT niedzielne mega badbeatowe... Nie ma co sie przejmować, trzeba za tydzień złapać runa i cos shipnąć ;D
Poniżej wykresy (tylko z P*) mimo że turniejów za dużo nie było.
SNG:

MTT:

W kolejnym tygodniu mam zamiar zagrać jedynie w sobotę MTT bo jest sporo freeroli: gold miesięczny, silver tygodniowy, chrome tygodniowy, dorzuce sobie jeszcze kilka z P* i WH. Resztę tygodnia 6maxy. Mam nadzieje że teraz trochę podbuduje BR i od maja wejdę na 7$. a poki co do spania bo rano uczelnia.
Powodzenia tym ktorzy jeszcze klikają sunday storma!

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

mati91h kurs dolara i euro jest praktycznie taki sam. Do promocji MBC możesz więc traktować euro z William Hill jako dolary i razem to podliczać. W przyszłości pewnie będziesz zmieniać poker roomy i BR powinieneś liczyć całościowo. Nie tylko w kontekście promocji MBC, ale ogólnie gry.

Dlatego trochę zmieniłem Twój BR początkowy na 1080 $ i cel na 11500 $. Suma tego co podałeś na początku.

Bardzo dużo blogerów wspomina o chodzeniu na siłownię. Kiedyś nie było to takie popularne, albo ja tego nie zauważyłem.

Spróbuj zamienić słodycze na jakieś owocowe przekąski (np. banan+truskawki+jogurt).

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ok, zmieniłem wszędzie na forum tak jak piszesz, żeby potem się nie mieszało.
Myśle że to dobrze, że coraz więcej osób jednak zagląda na siłownie. Ja wczesniej miałem ciężko zmobilizować się żeby chodzić regularnie, teraz od kilku tygodni chodzę i dobrze byłoby z tego zrobić nawyk.
Te słodycze to mega wyzwanie... nic mi tak nie smakuje ;D ale ostatnio znowu udaje mi sie skutecznie ograniczać. U mnie częściej w domu pojawia się banan i jabłko więc na takie owoce zazwycaj zamieniam.
Dobre truskawki teraz kupić to jest cud, więc tego nawet nie tykam, zaczekam aż mi na ogródku urosną, takie sa najlepsze!

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Update 2
Ilość rozegranych rąk/turniejów: SNG=383 , MTT=25
Zysk/strata: -176$
Aktualny bankroll: 874$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2 tygodnie

Ten tydzień mimo dobrej gry w 6maxach mega downswing. Spoty z HRC praktycznie wszystkie w których się wahałem pokazują się jako dochodowe, ale niestety P* nie nagradzał mnie za to flopami, turnami i riverami ;)
Spadek BR duzy, ale nie jestem tym specjalnie załamany, bo widzę że decyzje które przynoszą zysk w longrunie podejmuje coraz lepsze.

Wiosna juz na dobre zawitała, a taka pora roku jak najbardziej sprzyja rozwojowi ;)
Z dnia na dzień mam coraz większe parcie na to aby poprawiać jakość mojego zycia, sprawiać żeby było ono coraz bardziej ekscytujące i szczęśliwe. Kiedy wykorzystać tą energię do działania jak nie teraz? Dzisiaj konczę czytać ksiązke „Obudź w sobie olbrzyma” Anthonego Robinnsa. Ksiązka rozpieprza mózg, wiele prostych ale mega przydatnych ćwiczeń, informacji jak poukładać sobie pewne sprawy, jak radzić sobie w życiu z wieloma sprawami. Dobrze byłoby gdyby w szkołach zamiast niektórych lektur zadawali do czytania tego typu książki. Kolejną którą przeczytam będzie „5 poziom” Volant albo „7 nawyków skutecznego działania” Covey.
Podsumowując. Po niezbyt udanym tygodniu trzeba zrobić tak że ten kolejny był mega udany!

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Podsumowanie miesięczne (od 14 kwietnia).

Większość założeń poszło ok, ale nie wszystko udało się zrealizować tak jak chciałem.

Analizowałem dość sporo, ale nie przeanalizowałem wszystkich rąk (sporo ich zaznaczałem, nawet jak miałem jakieś minimalne wątpliwości co do opłacalności) zaznaczonych podczas gry, mimo że nie grałem dużo. Nie rozegrałem 1000 turniejów sng, a 772. To było spowodowane kilkudniowym odpoczynkiem od gry kiedy przyszedł downswing i postanowiłem troche psychicznie odpocząć niz robić jakieś głupoty. 2 sesje MTT rozegrałem, bez większych sukcesów, choć nie duzo brakowało ;) troche szczęścia zabrakło kiedy turnieje zbliżały się ku końcowi. Także pokerowo te pół miesiąca nie wyglądało dobrze jeśli chodzi o rezultaty. Muszę przemyśleć te ostatnie dwa tygodnie wyciągnąć wnioski i lecieć dalej. Może zmienię moje zasady BRM na bardziej bezpieczne, może przez kolejne dni będę mniej stołów grał, żeby na maksa poświęcać się nauce.

To takie podsumowanie w skrócie moich ostatnich 2 tygodni. Mysle że mega fajna sprawa jest słuchanie nagrań/filmików z rozwoju osobistego podczas np. ubierania sie, mycia zębów itp.
Ostatnio słucham sobie Jacka Walkiewicza, Pawła Rawskiego czy Michała Wawrzyniaka, mają mega duzą wiedzę i niesamowity pogląd na świat.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

1 maj - święto pracy ;) wolne (w większości przypadków) od pracy, ale najlepszy czas na to aby pracowac nad samym sobą. przypomniała mi sie aż taka piosenka, tekst ponadczasowy.

Warto było by sobie wyznaczyć nowe cele na ten miesiąc i z większym zaangażowaniem podchodzić do ich realizacji ;)
Zatem zaczynamy!.

- analiza gry 2 razy w tygodniu, przeanalizować możliwie najwięcej zaznaczonych rąk (co najmniej połowę),
- rozegrać 1200 turków sng + 4 sesji MTT, (wiem że ten misiąc będzie ubogi w grę, bo spędze wiele czasu w plenerze - juwenalia, awuefalia, igry itp do tego dojdzie zaliczanie semestru pod koniec maja - więc nie chcę zakładać sobie takiej ilości której nie będę w stanie rozegrać),

Maj zapowiada się co najmniej zachęcająco i juz nie umiem doczekać się aż będę pisał podsumowanie i przypominał sobie wszystko co przeżyłem przez ostatni miesiąc ;D
Udanej majówki wszystkim, Do dzieła!

Odpowiedz
Cytat
Vidoter
Poker Player

Przyjemnie się czyta takie przemyślenia. Wychodzi na to że muszę znaleźć czas na książkę Robbinsa, bo patrzy na mnie z półki:f_biggrin:
Powodzenia w realizacji celów i dużych wygranych :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Mi 5 lat leżała na półce zanim przeczytałem. Nie wiem dlaczego wcześniej tego nie zrobiłem... :f_cry:
przydałoby się coś shipnąć bo dawno nic nie wpadło większego ;p

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Update 3

Ilość rozegranych rąk/turniejów: SNG=202 , MTT=25
Zysk/strata: -161$
Aktualny bankroll: 713$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3 tygodnie

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Update 4 (wiem że update powinien być do poniedziałku, ale miałem kompa niesprawnego i nie byłem w stanie tego zrobić)

Ilość rozegranych rąk/turniejów: SNG=144 , MTT=17
Zysk/strata: -70$
Aktualny bankroll: 643$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4 tygodnie

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

A ja wiem, że zdarzają się różne sytuacje i zbieram także raporty z wtorku ;) Czasem jak mogę/jestem przy komputerze to i raporty wstawione do 20 sprawdzam.

Szkoda, że przy tych 70$ nie ma plusa :(

Odpowiedz
Cytat
Vidoter
Poker Player

Widzę że downswing pełną parą. Czyli trzeba grać więcej :f_thumbsup:
I pamiętaj:

Trzymam kciuki :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat