Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zmiana serwerów DNS w PLAY.

11 Posty
6 Użytkownicy
3 Reakcje
8,797 Wyświetlenia
Dand0o

Witam

Chcę zmienić serwery DNS od play na serwery DNS od google. Robię coś takiego:

Po zatwierdzeniu serwery chodzą. Natomiast gdy rozłączam internet i podłączam się to ustawienia ze screena poniżej wracają samoistnie.

Znajomy mając Internet od PLAY ma ten sam problem. Jestem w tym zielony, jak coś robię źle to wyprowadźcie mnie proszę z błędu.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
DaBreaks

Ustawienia powinny pozostac , ale dlaczego tak sie dzieje, to ciezko ocenic bez dodatkowych info.

Zaproponuje natomiast inne rozwiazanie:

Dodaj adress "strony hazardowej :) " do pliku hosts.

Odpowiedz
Cytat
ErHB01

play ci blokuje jakies domeny pokerowe? tez mam i poki co jest ok

Odpowiedz
Cytat
Dand0o Autor wątku
Dand0o

Napisane przez ErHB01
play ci blokuje jakies domeny pokerowe? tez mam i poki co jest ok

Betson i Unibet nie hula. U znajomego to samo.

Napisane przez DaBreaks
Ustawienia powinny pozostac , ale dlaczego tak sie dzieje, to ciezko ocenic bez dodatkowych info.

No nie jestem w stanie w sumie żadnego info dodatkowego podać, ta apka play jakby w ogóle nie zmieniała tych ustawień sama, mimo że DNS-y google ustawiłem jako domyślne. I sam muszę je wklepywać w tych ustawieniach sieci. No ale niestety po rozłączeniu neta wszystko wraca do starych ustawień. Co do twojego rozwiązania to przetestuje potem i dam znać. Pzdr ;)

Odpowiedz
Cytat

nie wiem jak rozwiazac ten problem ale jako alternatywe dla dns'ów google mozesz zainstalowac 'comodo internet seciurity' przy istalacji pojawia sie opcja zmiany serwerow dns na te od comodo. wszystko bedzie dzialac

Odpowiedz
Cytat
psychonauta

działa jeżeli zmienisz tylko w ustawieniach karty w windows. zostaw te opcje play w spokoju.

Odpowiedz
Cytat
Dand0o Autor wątku
Dand0o

Napisane przez vbms2345
nie wiem jak rozwiazac ten problem ale jako alternatywe dla dns'ów google mozesz zainstalowac 'comodo internet seciurity' przy istalacji pojawia sie opcja zmiany serwerow dns na te od comodo. wszystko bedzie dzialac

Comodo próbowałem jeszcze przed googlem i niestety to samo

Napisane przez psychonauta
działa jeżeli zmienisz tylko w ustawieniach karty w windows. zostaw te opcje play w spokoju.

Z apką play się bawić zacząłem jak po samych ustawieniach karty nie chodziło.

Mam internet z PLAY w abonamencie, znajomy tak samo. Zastanawiam się czy to w ogóle przez play nie chodzi nam czy problem jest gdzie indziej... ? Obydwaj pracujemy na Win10. Nie jestem za bardzo obeznany w temacie, więc nawet się nie domyślam jaka może być przyczyna.

Odpowiedz
Cytat
Dand0o Autor wątku
Dand0o

Napisane przez DaBreaks

Nie hula mi w ten sposób, albo też coś źle robię :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

Witam

Z ciekawości sprawdziłem jak sprawa wygląda. Nie wiem jaki masz modem, pewnie jakiś huawei tak jak ja.

Najlepiej najpierw odinstaluj modem w menedżerze urządzeń i usuń aplikację play.
Potem zainstaluj ponownie.
Utwórz nowy profil z serwerami DNS google i ustaw go jako domyślny - http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=15696

Sprawa łączenia się z netem - nie używaj do tego bezpośrednio aplikacji play, gdyż mimo ustawienia domyślnego nowego profilu google dns i tak wybiera po swojemu inny - przynajmniej u mnie tak jest.

Spoiler

U mnie nowyprofil1 to googledns, ten drugi to playowski.

Po prostu walnij sobie skrót do nowyprofil1 gdzieś na pulpit i tym łącz się z netem. Aplikacja play i tak uruchomi się sama.

Sprawdzałem strony z rejestru - działają.

Odpowiedz
Cytat
Dand0o Autor wątku
Dand0o

Emomaniac czy jak utworzysz w apce play ten nowy profil to on ci się automatycznie dodaje do tych połączeń sieciowych?? U mnie nic takiego się nie dzieje. Ile bym tych profili nie stworzył w połączeniach sieciowych żadna nowa ikona z nowymi profilami się nie pojawia.

Odpowiedz
Cytat
emomaniac

Musisz utworzyć nowe połączenie dial - up (telefoniczne) ręcznie.

Panel sterowania\Sieć i Internet\Centrum sieci i udostępniania - http://www.pomagam.net/art.php?34

Zostawiasz wszystko puste tylko wpisujesz nr telefonu *99#

Tak się łączysz -

Odpowiedz
Cytat