Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zabezpieczenie kompa.

27 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
2,491 Wyświetlenia
PLtotoryl

Pewnie wiele osób korzysta z bankowości on-line, loguje się do pokerroomów itd i interesowała się najlepszym zabezpieczeniem kompa.

I tutaj pytanie jak polecacie zabezpieczać kompa przed wirusami, atakami, złośliwym oprogramowaniem itd itd.
Obecnie korzystam z AVG(wersja darmowa) i programu który oczyszcza kompa z różnego badziewia(przyspiesza kompa ale jednocześnie też szuka złośliwego oprogramowania) i to wszystko, tylko nie jestem pewien czy te avg jest dobre.
Niby wszystko ok ale czytałem o nim trochę złych opinii.

Od czasu do czasu robię scan innymi programami on-line jak nod czy arca i często mimo, że chwilę wcześniej scanuje AVG to znajdują one inne wirusy...

Co myślicie o kasperskym? Na allegro można kupić za 15zł kaspersy internet seciurity (dlaczego tak tanio??).

Jak uzupełnić ochronę do antywirusa?

Odpowiedz
Cytat
26 odpowiedzi
DonCoralone

Mam Avasta + Zone Alarm Free. Nie odczuwam niedogodności (zamulania)

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl Autor wątku
PLtotoryl

Kiedyś miałem Avasta, ale to była jakaś kpina. Komp mi zamulał, sam się resetował itd, zrobiłem po 3 czy 4 miesiącach korzystania z avasta scan chyba kasperskym to wykryło mi setki wirusów i komp dopiero zaczął działać poprawnie :).

Odpowiedz
Cytat
Bantu3i5

CO do AVG to mam jakieś mieszane uczucia. Mam wrażenie, że coś mi ostatnio dość badziewia powpuszczał. Dlatego zamieniłem go na Avasta, który działa i lepiej, nie muli tak, no i ma lepszą bazę wirusów. Wiadomo, że do pełnej ochrony trzeba się jeszcze zaopatrzyć w jakiś firewall i najlepiej osobny program do wykrywania malware. Do tego dobrze jest co jakiś czas przeskanować kompa jakimś antywirusem "na życzenie", które mają większą skuteczność w skanowaniu niż programu działające rezydencyjnie. Jeszcze jeżeli chodzi o antywirusy płatne to polecam NOD32, kompa nie muli w ogóle, wykrywalność jest na bardzo dobrym poziomie, no i ma wszystko co potrzebuje program firewall, antymalwere, ochronę poczty itd.

Odpowiedz
Cytat
Drus92

Odpowiedz
Cytat
qzianik

ja również używam AVG i do tego COMODO firewall, sprawdzony zestaw jeszcze mnie nie zawiódł, a używam od jakichś 2lat, tak że polecam :fdrink

Odpowiedz
Cytat
erefkey

darmowe:

AVIRA + SPY BOT SEARCH & DESTROY

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl Autor wątku
PLtotoryl

Napisane przez qzianik
ja również używam AVG i do tego COMODO firewall, sprawdzony zestaw jeszcze mnie nie zawiódł, a używam od jakichś 2lat, tak że polecam :fdrink

Comodo jest darmowy? Avg nie będzie krzyczał, że jest inne oprogramowanie?

Odpowiedz
Cytat
qzianik

http://www.dobreprogramy.pl/Comodo-Personal-Firewall,Program,Windows,20399.html

http://www.dobreprogramy.pl/AVG-AntiVirus-Free-Edition,Program,Windows,13206.html

wszystko darmowe :] i nic się nie gryzie

Odpowiedz
Cytat

A jest sens instalować programy, których cel się dubluje? Np Avira i AVG?

Odpowiedz
Cytat
qzianik

Napisane przez socket05

nie, niepotrzebnie obciążysz tylko sprzęt

Odpowiedz
Cytat
DonCoralone

Comodo jest darmowy i testowałem go na komputerze, gdzie nie miałem zbyt wiele "mocy". Polecam _biggrin:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez qzianik

Napisane przez socket05

nie, niepotrzebnie obciążysz tylko sprzęt

A jakie programy robią to samo co malwarebytes?

Odpowiedz
Cytat
qzianik

nie znam tego programu nigdy go nie używałem, ale to chyba coś podobnego do wspomnianego wcześniej spybota, którego używałem wcześniej mając Avasta, ale po przesiadce na AVG już z niego nie korzystam bo jest nie potrzebny

Odpowiedz
Cytat
qzianik

ostatnio zastanawiam się jeszcze nad zastosowaniem programu "cyberghost", ktoś używał ?

Odpowiedz
Cytat
Sepurta

Napisane przez PLtotoryl
Pewnie wiele osób korzysta z bankowości on-line, loguje się do pokerroomów itd i interesowała się najlepszym zabezpieczeniem kompa.

I tutaj pytanie jak polecacie zabezpieczać kompa przed wirusami, atakami, złośliwym oprogramowaniem itd itd.
Obecnie korzystam z AVG(wersja darmowa) i programu który oczyszcza kompa z różnego badziewia(przyspiesza kompa ale jednocześnie też szuka złośliwego oprogramowania) i to wszystko, tylko nie jestem pewien czy te avg jest dobre.
Niby wszystko ok ale czytałem o nim trochę złych opinii.

Od czasu do czasu robię scan innymi programami on-line jak nod czy arca i często mimo, że chwilę wcześniej scanuje AVG to znajdują one inne wirusy...

Co myślicie o kasperskym? Na allegro można kupić za 15zł kaspersy internet seciurity (dlaczego tak tanio??).

Jak uzupełnić ochronę do antywirusa?

Kupiłem ten klucz do kaspersky'ego, roczna licencja. Tanio a podobno najlepszy antywirus wg. jakichś tam rankingów (przynajmniej jeden z lepszych)
Komputer nie zamula, nie ma jakichś alertów przy czym kolwiek, a daje bardzo ciekawe funkcje, jak bezpieczne surfowanie, lub uruchamianie, dzięki czemu odpalam firefoxa ze specjalnej ikony, np logując sie do banku i mi ją bardziej monitoruje.
Robiąc skany już dawno nie miałem żadnego wirusa, takze polecam :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl Autor wątku
PLtotoryl

No właśnie tylko zastanawia mnie ta cena. Bo 15 (a nawet 12zł na niektórych aukcjach) to jest 10% ceny jaką mamy w sklepie internetowym producenta. Coś tanio i zastanawiam się jak to możliwe, że sprzedają to za tak śmieszne pieniądze, bo nie oszukujmy się złotówka miesięcznie za orginalny najlepszy antywir na rynku to coś tu jest nie tak chyba? :)
Może to jakieś starsze wersje czy coś?

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl Autor wątku
PLtotoryl

Zamiast Comodo wybrałem Pc Tools firewall, comodo strasznie zamulał system.

Odpowiedz
Cytat
halabasa

polecam nod32... program w prawdzie platny ale mozna tym sobie poradzic... nie bede tutaj reklamowal "pirackich" portali ale napewno znajdziesz cos w google jak nie to pisz na gg:6146465 :club:

Odpowiedz
Cytat
naturehol

Polecam Kaspersky Anti-Virus 2012. Zero problemów z komputerem. Myślę że raz na rok warto dać to 130zł za 2 licencje i mieć spokój.

Odpowiedz
Cytat