Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] TV Toshiba

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
902 Wyświetlenia
123malpa456

Cześć!

Mam nadzieję, że pisze w dobrym dziale tzn nie dotyczy on jedynie filmów i serialów ale też stworzonych do tego odbiorników :)

Otóż mam pytanie do Kogoś kto się tym naprawdę interesuje. Chcę kupić sobie telewizor 46" w miarę rozsądnej cenie (czyt. żeby mój i tak mały bankroll bez FTP nie ucierpiał) Znalazłem całkiem fajną Toshibę 46SL833 tzn mi się tak wydaje że fajną. Właściwie się zdecydowałem. Koszt to 3,3k i w tym momencie pojawiła się ta sama Toshiba, ten sam model w innym sklepie za 2,6k? Ktoś mi może powiedzieć o co tutaj chodzi? Może ma jakieś wady typu powypalane piksele niewidoczne na pierwszy rzut oka czy może jest jakaś zarysowana? Co może być przyczyną takiej różnicy w cenie? Wiadomo że w sklepie nie zapytam :D

Pozdrawiam :f_thumbsup:

4 odpowiedzi
salyk

Dział chyba nie do końca dobry - tam rozmawiamy tylko o filmach, więc przenoszę do technologii, tutaj na pewno pasuje :f_thumbsup:

123malpa456 Autor wątku
123malpa456

Ok sorry :)

Nadal proszę o opinię ;)

Pozdrawiam :f_thumbsup:

Daj nazwy sklepów :)

Generalnie nie jest nowością, że jeden TV w euro będzie kosztować 1900 a w MMS (media markt/saturn) 2400 i na odwrót, to samo ma się do cen większych modeli. Jeśli jest w oryginalnym (nienaruszonym) pudełku, ma gwarancję i spokojnie go sobie obejrzysz przy kasach - śmiało bierz tańszy.

pzdr

Tobiashek

dodatkowo w necie możesz pobrać sample służące do oceny matrycy, wrzucasz sobie te próbne obrazki na pendriva i w sklepie możesz odpalić na TV i sprawdzić czy wszystkie piksele są ok. Sam prawie rok czasu pracowałem jako promotor TV i kilkukrotnie spotkałem się z klientami którzy w taki sposób testowali telewizorek. W razie jakichś pytań służę pomocą.