Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

TV czy monitor do laptopa 27"+?

2 Posty
2 Użytkownicy
1 Reakcje
620 Wyświetlenia

Witam. Zastanawiam się nad kupnem i tutaj mam dylemat, TV czy monitor? Patrząc na forum nie ma o tym żadnego wątku... Dlaczego każdy wybiera tylko monitory? Cenowo sprawdzałem TV 32 " można kupić w cenie monitora 27" ok 900zł. Z tego co czytałem na innych forach jakosć i rozdzielczosc obrazu nie robi różnicy w przypadku gry w pokera, a głównie do tego ma służyć. Dodatkowy plus to oczywiście opcja TV, ale najważniejsze to cena względem rozmiaru. Czy ktoś interesował się tematem? Mógłby doradzić? Ewentualnie odesłać do wątku?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
Stafu
Poker Player

najważniejsza jest rozdzielczość, tv zazwyczaj mają większe piksele i gorszy czas reakcji niż monitory, niektóre tv na przykład plazmowe mają jeszcze słabe odświeżanie i kompletnie nie nadają się do patrzenia na nie z bliska, na lcd TV 32 cale też z bliska długo nie popatrzysz, ale jeśli chcesz patrzeć z odległości większej to ok. oczywiście na 32 calowy TV będzie miał taką samą rozdzielczość jak taki monitor 27 cali i więcej stolików się nie zmieści jeśli o to chodzi, cena jest uzasadniona, gabaryty i przeznaczenie obu jest inne

Odpowiedz
Cytat