Witam. Zastanawiam się nad kupnem i tutaj mam dylemat, TV czy monitor? Patrząc na forum nie ma o tym żadnego wątku... Dlaczego każdy wybiera tylko monitory? Cenowo sprawdzałem TV 32 " można kupić w cenie monitora 27" ok 900zł. Z tego co czytałem na innych forach jakosć i rozdzielczosc obrazu nie robi różnicy w przypadku gry w pokera, a głównie do tego ma służyć. Dodatkowy plus to oczywiście opcja TV, ale najważniejsze to cena względem rozmiaru. Czy ktoś interesował się tematem? Mógłby doradzić? Ewentualnie odesłać do wątku?
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
Technologia i oprogramowanie
2
Użytkownicy
1
Reakcje
620
Wyświetlenia
1 odpowiedź
najważniejsza jest rozdzielczość, tv zazwyczaj mają większe piksele i gorszy czas reakcji niż monitory, niektóre tv na przykład plazmowe mają jeszcze słabe odświeżanie i kompletnie nie nadają się do patrzenia na nie z bliska, na lcd TV 32 cale też z bliska długo nie popatrzysz, ale jeśli chcesz patrzeć z odległości większej to ok. oczywiście na 32 calowy TV będzie miał taką samą rozdzielczość jak taki monitor 27 cali i więcej stolików się nie zmieści jeśli o to chodzi, cena jest uzasadniona, gabaryty i przeznaczenie obu jest inne