Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Telewizor dla Panadola

19 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,417 Wyświetlenia

Witajcie!

Nasz kochany trener Panadol od dłuższego już czasu usiłuje znaleźć odpowiedni dla siebie telewizor.

Przez jakiś czas myślał nawet o wymianie punktów FTP na TV z ich sklepu, ale jak kapryśna królewna Panadol jest bardzo wybredny i zrezygnował z tego pomysłu.

Odbiornik telewizyjny musi być oczywiście duży i płaski, cena nie może być zbyt wygórowana, bo choć nasz Dominik zarabia miliony na grze w FL, nie lubi wydawać za dużo na zbytki.

Polećcie proszę, jakie TV jest teraz warto kupić, żeby służyło mu na kilka lat.

Zdjęcia mile widziane :)

18 odpowiedzi

czarno-biały czy kolorowy ?(

AndyWielkiSzu

Ja bym taki polecal.
Full HD i Dolby :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Kolorowy byłby ok, ten od Andy'ego nie jest zły ;)

jakis lcd ale full led , bo led krawedziowy jest do dupy i nic nie daje

Bez sesnsu... a po co mu telewizor? Ma grać w pokera a nie M jak Miłość oglądać !!!
A zeby nie było off top to TAKIE COŚ

Po co grindować bez celu... a taki cel to już coś. Awangardy zdaje się że około 30k NPL za sztuke :)

damaioshin

Poleciłbym serię plazm Panasonica. Mam model PV80 sprzed dwoch lat, w zeszłym roku kupiłem rodzicom PV90, nie wiem jakie jest oznaczenie teraz, ale stosunek jakość do cena był rewelacyjny. W zeszłym roku ok 4k za 50 cali. Wersja HD była minimalnie droższa. Z plazm zdecydowanie panasonic, samsung podobnie cenowo ale jakość wykonania niższa.

Z lcd Sharp made in Japan był bardzo dobry, byleby nie made in Łysomice. Ale to już wyższa półka cenowa.

Jaka wielkość matrycy? Jaki przedział cenowy?

Osobiście jestem zdania że im większy tv tym lepiej. Po tygodniu od zakupu mojej 42 chciałem już wymienić na 50. Teraz kupywałbym conajmniej 52, ale tylko w przypadku awarii sprzętu. Celem jest zakup rzutnika ;]

http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/panasonic-tx-p50s20e.bhtml

http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/panasonic-tx-p46s20e.bhtml

A może być coś takiego? Bo jest duży i płaski.

za jedyne:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Co powiecie o różnicy między LCD a LED?

Z tego co widziałem w sklepach RTV, różnica jest spora w obrazie i w cenie.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

choć nasz Dominik zarabia miliony na grze w FL, nie lubi wydawać za dużo na zbytki.

DohpaZie!

Czytaj uważnie bo się na ciebie obrażę :P

damaioshin

LED to też LCD z tym że inny jest rodzaj podświetlenia obrazu - LED zużywa mniej energii i równomiernie podświetla obraz.

Panadol

Napisane przez dohpaZ
A może być coś takiego? Bo jest duży i płaski.

za jedyne:

Telewizorek rozwiązuje problem multitablingu na pewnym roomie :facepalm: a i sąsiedzi mogą pooglądać jak nam idzie _ugly:

kozak567

na mojej 24' zmieszcze wiecej stolow :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Napisane przez kozak567
na mojej 24' zmieszcze wiecej stolow :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Ale sąsiedzi nie obejrzą sobie :facepalm:

derus

TO w ogóle w sklpeie FTP można wymienić FTpoints na TV? :f_confused:

Panadol

Napisane przez derus
TO w ogóle w sklpeie FTP można wymienić FTpoints na TV? :f_confused:

no można było do niedawna

derus

A możesz napisać jaki TV i za ile FTpoints?

Plazmy bym nie polecał,jeśli zależy Ci na żywotności TV.Za szybko się wypala.
Przyjrzyj się serii Philips Ambilight.Do najtańszych nie należą,za to efekty powalające.Jedyny wymóg to biała ściana lub wnęka za TV w tym kolorze szersza o 20-30 cm od TV i zaciemnione pomieszczenie(w dzień efekt jest minimalny).Pasuje raczej do nowoczesnego wystroju mieszkania.

Link1

Link2

Jak urządzasz w chacie jakieś party to możesz zrobić zrzut z kompa na TV,włączyć jakieś wizualizacje i masz dyskotekę w domu.Oświetli Ci cały pokój w rytm muzyki.Bajer,za który trzeba dopłacić,ale moim zdaniem warto.Ustawień ma mnóstwo,każdy użytkownik może dostosować jakość obrazu do swoich potrzeb:Film,Gry,3D,...

Telewizorek naprawdę robi wrażenie na gościach czy laskach :D

Nawet M jak Miłość Ci się w nim spodoba =)