Witam,
Mialem ostatnio pare sytuacji, ze musialem czy to w pospiechu dokanczac gre, czy ktos na mnie czekal, bo jeszcze gralem turniej. Wiadomo powinienem odpowiednio rozplanowac sesje, ale tak to bym nic nie zagral. Zawsze zostawał jakiś jeden stół gdzie szło wybitnie dobrze.
Stąd pomyślałem sobie, ze trzeba pod takie sytuacje i inne pilne akcje sobie sprawic przenosny sprzet z netem na miare 21 wieku. Najpierw orientowalem sie w kierunku tabletu, ale widziałem, że próżno szukać takiego spełniającego moje wymagania. Ipad to 2000+, a Kupowanie chińskiego tabletu za 400 + oddzielnego modemu za 150 + sima za 50, wydaje mi się troche bezsensowne. Stąd myślałem bardziej o telefonie z androidem, ale opcja tabletu jest jak najbardziej aktualna.
Oprócz okazjonalnego Pokera, chciałbym sobie ewentualnie skorzystać czasem z podstawowych opcji internetowych, mail, sprawdzenie na szybko strony, także wymagania nie są wielkie.
-Kwota 300-500 zł (im taniej tym lepiej)
-Sprzęt nie musi być nowy
-Gram micro mtt i sng multitable
-Głównie gram P*, a także czasem PartyPoker
-Opcja gry i neta 'wszędzie' tj. jak rozumiem wbudowany modem (w przypadku tabletów)
-Obecnie używam Nokii N97 mini na sybianie - tu cenie QWERTY i gdyby dało się to zachować to byłoby super
-Dotyk - w przypadku telefonu - to chyba konieczne
Czyli w skrócie:
-Telefon (smartfon) z androidem, pozwalajacy na gre w pokera, opcjonalnie qwerty i GPS.
lub
-Tablet z wbudowanym modemem (opcja internetu z sim).
Bede wdzieczny tez za wszelkie opinie od grających przez tablet/telefon, funkcjonalnosc, wygode, zużywany transfer i jakość aplikacji mobile pokerroomów.
Z góry dzięki i Szczęśliwego Nowego Roku! :sdrink