Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Telefon/tablet (także) pod pokera

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,060 Wyświetlenia
frooger

Witam,

Mialem ostatnio pare sytuacji, ze musialem czy to w pospiechu dokanczac gre, czy ktos na mnie czekal, bo jeszcze gralem turniej. Wiadomo powinienem odpowiednio rozplanowac sesje, ale tak to bym nic nie zagral. Zawsze zostawał jakiś jeden stół gdzie szło wybitnie dobrze.

Stąd pomyślałem sobie, ze trzeba pod takie sytuacje i inne pilne akcje sobie sprawic przenosny sprzet z netem na miare 21 wieku. Najpierw orientowalem sie w kierunku tabletu, ale widziałem, że próżno szukać takiego spełniającego moje wymagania. Ipad to 2000+, a Kupowanie chińskiego tabletu za 400 + oddzielnego modemu za 150 + sima za 50, wydaje mi się troche bezsensowne. Stąd myślałem bardziej o telefonie z androidem, ale opcja tabletu jest jak najbardziej aktualna.

Oprócz okazjonalnego Pokera, chciałbym sobie ewentualnie skorzystać czasem z podstawowych opcji internetowych, mail, sprawdzenie na szybko strony, także wymagania nie są wielkie.

-Kwota 300-500 zł (im taniej tym lepiej)
-Sprzęt nie musi być nowy
-Gram micro mtt i sng multitable
-Głównie gram P*, a także czasem PartyPoker
-Opcja gry i neta 'wszędzie' tj. jak rozumiem wbudowany modem (w przypadku tabletów)
-Obecnie używam Nokii N97 mini na sybianie - tu cenie QWERTY i gdyby dało się to zachować to byłoby super
-Dotyk - w przypadku telefonu - to chyba konieczne

Czyli w skrócie:

-Telefon (smartfon) z androidem, pozwalajacy na gre w pokera, opcjonalnie qwerty i GPS.
lub
-Tablet z wbudowanym modemem (opcja internetu z sim).

Bede wdzieczny tez za wszelkie opinie od grających przez tablet/telefon, funkcjonalnosc, wygode, zużywany transfer i jakość aplikacji mobile pokerroomów.

Z góry dzięki i Szczęśliwego Nowego Roku! :sdrink

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi

w tym przedziale cenowym to kalkulator polecam . Oddsy tez szybko wyliczysz :)

Odpowiedz
Cytat
frooger Autor wątku
frooger

Kupiłem już kalkulator z opcją MP3 i widelec z kamerą HD. Te funkcje mam ogarnięte, niestety te PokerRoomy nie mają wersji na mój kalkulator, pewnie dlatego, że za szybko bym liczył.

Jak rozumiem korzystasz z bardziej zaawansowanego technologicznie i cenowo sprzętu. Nadal jestem zainteresowany opiniami na temat aplikacji w/w roomów i ogólnie działania poker mobilnego. Chętnie poznam twoje zdanie.

Odpowiedz
Cytat

P* śmiga elegancko na moim Samsungu Galaxy S I, który kupisz używany właśnie za jakieś 400 - 450 zł, odpalam sobie mikrolimity zooma w autobusie, w kolejce w sklepie itd. co do Party Poker to nie wiem, bo to zależy od rozdzielczości telefonu a ich aplikacji na swoim nie testowałem.

Tablety za taką cenę to nawet nie wiem czy są, a jeśli tak, to mają taką wydajność, że chyba w ogóle bez sensu jest ich kupowanie, bo po co komuś tablet który ma moc telefonu i dwa cale więcej, bo tablety z ekranem 10.1' to już zdecydowanie droższe.

Odpowiedz
Cytat
rnmt

A czy sprawdzałeś, czy turnieje są dostępne na tabletach/smartfonach?
Jakiś czas temu w bwin na androidzie był dostępny tylko cash.

Odpowiedz
Cytat

na P* są SNG i MTT, nie widzę tylko niszówek, typu STUD

Odpowiedz
Cytat
MonaiPlox

Za ta kase co napisales to chyba tylko ten Galaxy s1 sie nadaje

Odpowiedz
Cytat