Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tablet/ebook do czytania

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
518 Wyświetlenia
AdasiekPS

Witam
Mam sporo książek w PDF. Sporo z nich do pokera. Szukam jakiegoś urządzenia, żeby sobie komfortowo czytać. Trochę nie chce tableta, bo oczy się męczą od czytania, a z drugiej strony Amazon Kindle, słabo sobie radzi z jakimiś JPG. Jakieś sugestie?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Crimson

Hej,

Wydaje mi się że do PDF faktycznie lepszy będzie tablet. Napisz może ile możesz wydać, wtedy będzie łatwiej coś doradzić.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
AdasiekPS Autor wątku
AdasiekPS

mogę każdy hajs, ale nie chce, skoro jedyne do czego będę tego używać to czytanie.

Reasumując, jak najtańsze urządzenie, komfortowo obsługujące pdfy

Odpowiedz
Cytat
sz3sz

ja mam paperwhite 2 bodajze
zajebiscie sie na tym czyta
zaden tablet sie nie umywa

ale podstawa to konwertowac pdf'y na mobi/epuby (albo sciagac od razu w takim formacie)

Odpowiedz
Cytat
babcia2333

hej jak masz tel z androidem to w sklepie google play masz pełno do wyboru free czytników pdf niektóre nawet z darmowymi ksiazkami ..

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.foobnix.pdf.reader&hl=pl

Odpowiedz
Cytat
Crimson

Gdybyś czytał e-booki to wtedy bym ci polecił Kindle Paperwhite 2,. W przeciwnym razie, jeśli chodzi o PDF/JPG, to myślę żę najlepszym wyborem będzie tablet np. Asus Nexus 7 (2013).

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz

Można się domyślać co to za PDFy:) sprawdź czy wszystkie są z jpg, bo na pewno nie wszystkie. Wiele z pdfów które miałem dało się przekonwertować na mobi z pozytywnym rezultatem. Inne udało się znaleźć w wersjach na czytniki.
Ja osobiście używam Kindle Paperwhite 2 i Lenovo A3000.
Ale do czytania tylko Paperwhite.

Odpowiedz
Cytat