Witam
Mam sporo książek w PDF. Sporo z nich do pokera. Szukam jakiegoś urządzenia, żeby sobie komfortowo czytać. Trochę nie chce tableta, bo oczy się męczą od czytania, a z drugiej strony Amazon Kindle, słabo sobie radzi z jakimiś JPG. Jakieś sugestie?
Hej,
Wydaje mi się że do PDF faktycznie lepszy będzie tablet. Napisz może ile możesz wydać, wtedy będzie łatwiej coś doradzić.
Pozdrawiam
mogę każdy hajs, ale nie chce, skoro jedyne do czego będę tego używać to czytanie.
Reasumując, jak najtańsze urządzenie, komfortowo obsługujące pdfy
ja mam paperwhite 2 bodajze
zajebiscie sie na tym czyta
zaden tablet sie nie umywa
ale podstawa to konwertowac pdf'y na mobi/epuby (albo sciagac od razu w takim formacie)
hej jak masz tel z androidem to w sklepie google play masz pełno do wyboru free czytników pdf niektóre nawet z darmowymi ksiazkami ..
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.foobnix.pdf.reader&hl=pl
Gdybyś czytał e-booki to wtedy bym ci polecił Kindle Paperwhite 2,. W przeciwnym razie, jeśli chodzi o PDF/JPG, to myślę żę najlepszym wyborem będzie tablet np. Asus Nexus 7 (2013).
Można się domyślać co to za PDFy:) sprawdź czy wszystkie są z jpg, bo na pewno nie wszystkie. Wiele z pdfów które miałem dało się przekonwertować na mobi z pozytywnym rezultatem. Inne udało się znaleźć w wersjach na czytniki.
Ja osobiście używam Kindle Paperwhite 2 i Lenovo A3000.
Ale do czytania tylko Paperwhite.