Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tablet

14 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
806 Wyświetlenia
Rakietman

Przymierzam się do kupna tabletu/a, moglibyście coś polecić? Cena raczej nie gra roli. Chciałbym go używać do pierdół typu gry, oglądania filmów czy czytania ebooków i słuchania muzyki.

Opłaca się brać iPada? Jeśli tak to jakiego, bo jest ich całe mnóstwo.

Zależy mi też na internecie w tym urządzeniu.

Proszę o szybką odpowiedź, gdyż muszę go zawinąć do soboty.
Z góry dzięki!

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
destrukttt

Ja polecam : Asus Eee Pad Transformer TF300T jednak sam musisz zdecydować jaki ci pasuje. :]

Odpowiedz
Cytat
Tercjusz

iPad nie obsługuje flasha, więc na internecie wszystkiego nie włączysz

Sam posiadam iPada i jeżeli miałbym kupować tableta jeszcze raz to raczej wybrał bym innego. Sam sprzęt jest niezły, ale denerwuje mnie ten cały iOS, no i apple zdziera kase na czym tylko może

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24

Ja bym Ci proponował nexusa, bardzo fajny sprzęt za bardzo dobre pieniądze. Sam mam wersje najprostszą 7 cali bez GSM, internet mam udostepniony z komórki.
Jest szybki,
fajny ekran,
masz androida czyli dużo apek,
możliwość wgrania innego romu jeśli Ci się stockowy nie spodoba.
Co do baterii to ładuje go przy użytkowaniu około 1,5-2 h dziennie co 3,4 dni, więc uważam że całkiem spoko.
Kosztował mnie 899, w mediamarkcie.

Bez sensu moim zdaniem wydawać 2x więcej za sprzęt z jabłkiem, jedyna przewaga jaką ma nad nexusem to trochę fajniejszy ekran, ale nie wiem czy to odczujesz.

Odpowiedz
Cytat
Tomasson225

Napisane przez Tercjusz
iPad nie obsługuje flasha, więc na internecie wszystkiego nie włączysz

Sam posiadam iPada i jeżeli miałbym kupować tableta jeszcze raz to raczej wybrał bym innego. Sam sprzęt jest niezły, ale denerwuje mnie ten cały iOS, no i apple zdziera kase na czym tylko może

Za 3€ miesięcznie masz przeglądarkę obsługującą flasha, więc to raczej nie jest problem.

@Rakietman: ja posiadam iPada i sobie bardzo chwalę. Co prawda irytuje czasem to, że za większość gier trzeba płacić, ale często wiele z nich można dorwać na wszelkiego rodzaju obniżkach i promocjach, więc do przeżycia :)

Obsługa imo jest bardzo łatwa a i żadnych awarii jak do tej pory nie uświadczyłem (nawet w przypadku iPhone'a, którego mam już trzeci rok). No i jeżeli już byś się na niego decydował, to zdecydowanie polecam wersję z wyświetlaczem retina. W porównaniu do wyświetlaczy 'zwykłych' (niby FullHD), różnica jest kolosalna i jak dla mnie warta dopłacenia tych kilkuset złotych. No i pamięć polecam jak największą, bo mając 16GB, całkiem sporo muzyki na spotify i kilka gierek powoli zaczynam odczuwać braki w jej ilości :)

Odpowiedz
Cytat
pawelksg13

zdecydowanie popieram kwiaciora. pisze ten post właśnie z tabletu Google Nexus 7 :-) nie miałem z nim jeszcze żadnych problemów, zacięć. ekran jest bardzo czuły,a nie jak w jakiś chińskich podrobach... zdecydowanie najlepszy do ceny 1000zł. pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Za 3€ miesięcznie masz przeglądarkę obsługującą flasha, więc to raczej nie jest problem.

No jest to swego rodzaju problem, bo za najdroższe urządzenie na rynku musisz jeszcze płacić miesięczny abonament :). Tutaj 3€, tam 2 $ itd. i zbiera się większa kwota miesięcznie tylko za to, że masz iPada :).

Odpowiedz
Cytat
maciasowy

Z Jabłuszka to tylko kompy niestety :f_cry:

Odpowiedz
Cytat
kfiacior24

Napisane przez maciasowy
Z Jabłuszka to tylko kompy niestety :f_cry:

Jeden argument proszę dla którego warto za kompa wartego 2k zapłacić 8 :)?

Odpowiedz
Cytat
maciasowy

Mała poprawka. Mówię tu o komapch poleasingowych czy refubrished. Tak warto jak Cię stać- znajomy ma lapka z USA z lombardu Core2duo 2,2Ghz 4gb ram i grafa nvidia 512mb z 2009 i chodzi jak marzenie. Żadnej zawiechy i do zwyczajnego użytkowana jest b.dobry

Oczywiście do pokera słabo się nadaje poprzez brak HM2 na Maca i ogólnej ceny :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
Rakietman Autor wątku
Rakietman

Chyba wjadę w tego ipada 4 32gb, bo jakoś najbardziej mi odpowiada. Iphona używam od roku i nie ma żadnych problemów, także myślę, że i do ipada sie przekonam.

Odpowiedz
Cytat
DieHardPL

Do filmów zdecydowanie odradzam ipada, pomijając jego bardzo problematyczną kompatybilność ze wszystkimi innymi sprzętami do filmów jest najgorszym wyborem. Retina wymiata, ale ekran w proporcji 4:3 to porażka w czasach, gdy standardem jest 16:9. Oglądasz filmy na 1/3 ekranu pozostały obszar to czarne paski na górze i dole.

Odpowiedz
Cytat
filipkow81

ja korzystam aktualnie z Samsung Galaxy Tab 2 (7 cali) i bardzo sobie chwalę.
Dzieciak 2,5 roku ogarnia sobie spokojnie bajki z youtube więc jak widać prostyw obsłudze.
Bateria bardzo trwała (póki co :P), ogarnia filmy HD, kamera naprawdę niezłej jakości, GPS - generalnie wszystko wraz z wifi i obsługą SIM (chyba micro ale nie jestem pewien bo nie używam jako telefonu) w najlepszym porządku, a co najważniejsze soft P* także nieźle śmiga bo to Android...

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage

Aż dziwne, że nikt nie wspomniał o: http://www.shiru.pl/ :)

Np.:

SHIRU Emperor 10

4-rdzeniowy procesor Cortex A9 Rockchip 3188 (4x 1.8GHz)

układ graficzny Mali-400 MP4

pamięć RAM 2GB DDR3

9,7-calowy ekran IPS z funkcją Multi-Touch,

rozdzielczość ekranu 2048 x 1536 pikseli (4:3)

bateria litowo-jonowa 10000 mAh

system operacyjny Android 4.1 Jelly Bean

złącza Micro USB, Mini HDMI

899 PLN

Myślę, że oferta warta przemyślenia. Miałem okazję się pobawić innym tabletem tego producenta i biorąc pod uwagę value for money to jest lepiej niż bardzo dobrze.

Odpowiedz
Cytat