Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Starcraft II

54 Posty
24 Użytkownicy
0 Reakcje
4,706 Wyświetlenia
hellYeahEnT

haahah APM, a wiesz ze Ci sami czolowi gracze o ktorych wspominasz maja po kilkaset APM na poczatku rozgrywki gdzie wystarczy miec 60-100 ? APM to nic innego jak wlasnie bezsensowne klikanie.

Mowisz mi ze "pierdole w tym momencie" a w 1 zdaniu przyznajesz mi racje mowiac ze "oczywiscie jest tam mniejszy nacisk na micro"

najlepsza odpowiedzia bedzie chyba: gg no re :D

Ale zeby nie pisac kolejnego spam posta to: Ja moge zagrac o ile Jari nie grasz zergiem (tez mam cos kolo 700 diamond wiec bedzie moze wyrownanie) :D

Przecież to jest oczywista oczywistość że w wc3 było więcej microwania niż w sc1.
W sc większą rolę odgrywał multitasking.

I żeby nie było że mój post to spam: UD imba!

Urbi23

Co to jest microwanie? ?(

persii

Napisane przez Urbi23

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

kontrola jednostki, lub malej ilosci jednostek :facepalm: :facepalm:

TCzeslaw

a dokładniej taka manipulacją małej ilości jednostek, aby pokonać silniejszego wroga przy jak najmniejszych stratach. W W3 to podstawa jak tego nie umiesz to niestety R.I.P. W SC stosowało się na początku rozgrywki a jak to wygląda w SC2?

Urbi23

Napisane przez persii

Napisane przez Urbi23

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

kontrola jednostki, lub malej ilosci jednostek :facepalm: :facepalm:

Dzięki. Zarówno w sc jak i w3 grałem wyłącznie single player, gra sieciowa jakoś mnie nie kręci

persii

Napisane przez TCzeslaw
a dokładniej taka manipulacją małej ilości jednostek, aby pokonać silniejszego wroga przy jak najmniejszych stratach. W W3 to podstawa jak tego nie umiesz to niestety R.I.P. W SC stosowało się na początku rozgrywki a jak to wygląda w SC2?

z tego co czytalem w sc2 micro nie odgrywa znaczacej roli

Urbi23

A od czego jest to zależne?

HandOnFire

micro zalezy od rodzaju terenu, ilosci jenostek,rodzaju jenostek a takze jej specyfiki. Przynajmniej tak bylo w sc1:)

Swist87

w sc2 nie ma praktycznie woglole micro w porownaniu do wc3, tam duzo bardziej liczy sie macro i multitasking. Chociaz byly sytuacje gdzie ja jako biedy elf moglem se microwac a imba und ent mogl w tym czasie piwko pic i wygrac ;d

TCzeslaw

czyli pozostało po staremu, tylko lepiej zbalansowane, odświeżone z nowymi kolorkami :P

Czesio: A jak ??
Byłó dobrze, i tak samo jest. Ale teraz każdy twierdzi że Terran imba co jest NIEPRAWDĄ... W Korei każdy ma równo szanse tylko trzeba trenować, a w Europie Tossi i Zergowie że grafiką i fabułą jarali a w tym czasie Terranie ćwiczyli. W końcu doszło do pierwszych meczów Terranie je powygrywali a tossi i zergowie płakali że terran jest silny a oni suabi. I Terranie znowu cwiczyli i teraz mają 35 miejsc w top50 Europy i Ameryki. Ale HuK, MaNa, DIMAGA, Naniwa i kilku innych się wzieło i są top15;p

Napisane przez hellYeahEnT
haahah APM, a wiesz ze Ci sami czolowi gracze o ktorych wspominasz maja po kilkaset APM na poczatku rozgrywki gdzie wystarczy miec 60-100 ? APM to nic innego jak wlasnie bezsensowne klikanie.

Mowisz mi ze "pierdole w tym momencie" a w 1 zdaniu przyznajesz mi racje mowiac ze "oczywiscie jest tam mniejszy nacisk na micro"

najlepsza odpowiedzia bedzie chyba: gg no re :D

Ale zeby nie pisac kolejnego spam posta to: Ja moge zagrac o ile Jari nie grasz zergiem (tez mam cos kolo 700 diamond wiec bedzie moze wyrownanie) :D

pierwszy zarzuciles mi "piedolenie" wiec odpoweidzialem tym samym, a w tamtym zdaniu mialem na mysli ze w w3 i sc2 jest mniejszy nacisk na micro niz w sc1 - moim zdaniem

60-100 apm jest zbyt małe, rozgrywka zaczyna sie od 150 w górę, koreańczycy twierdzą, że gra zaczyna sie od 300APM (a koreańczycy to najlepsi gracze świata)

Rantrave

Duze apm na poczatku rozgrywki wynika z tego ze sie bezsensownie klika aby rozgrzac palce w poczatkowej fazie meczu, pozniej europejski poziom apm jest od 180, koreance robia 2x tyle,

@up,
to ze cos tam twierdza, bleh, jakbys gral jak nastawiony jak w zegarku, a codziennie 4 nazi trenerow z pejczami by pilnowalo zebys gral swoje A-game bo ianczej nie dostaneisz miski ryzu to tez bys gral z niewiadomo jakim apmem,
Jesli bierzesz jako wyznacznik APM, to 150-200 starczy do sc1/sc2/wc3 aby efektywnie grac, ktore moze osiagnac kazdy gracz bez wiekszych problemow.

JuelzWicco

Ja gram diamond 900> punktów ;p ale gram tylko for fun , więc jeśli chcesz ostro trenować to raczej nie do mnie :)

Głównie zergiem , tossem też troche , terranem raczej sux

Bodzio : jak dla mnie nigdzie nie ma większego nacisku na micro niż w warcrafcie 3 , bitwy trwające po 2 minuty , dobijanie creetów workerem itp , takie akcje to tylko wc3

Król APM herO robi 500 ;p. I to nie w szczytowych momentach tylko te 500 apm to jest jego średnia. Czyli w bitwie 200 jednostek vs 200 jednostek(więcej się nie da zrobić) kręci coś koło 700 jak nie więcej. Czyli klika 11,4 raza na sek.

TCzeslaw

w takim wypadku to już nie gra strategiczna tylko zręcznościowa :P

HandOnFire

ale glupty gadacie. APM to nie wszystko uwierzcie mi, a przykladem bylo wielu graczy na poziomie 150

Wiem ale żeby wygrać OSL, MSL, ProLeague, Zotaca, WCG, ESWC, GO4SC2 czy inny międzynarodowy turniej 400 trzeba mieć plus trzeźwe myślenie

HandOnFire

1000 odrazu ;/ czemu wszystko porownujesz do korei gdzie jest calkime inny rynek e gamingowy. Dla nich to praca, wiec wiadomo ze kazdy chce byc jak najlepszy. Spojrz na chinczykow czy chociazby polakow ktory nie raz wygrywali z koreanskimi gildiami