Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Przesiadka z XP na Windows 7

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
755 Wyświetlenia
ArcadiusK

Witam!
Planuję w niedługim czasie przesiadkę z Windowsa XP na Windowsa 7.
Mam w związku z tym parę pytań o programy pokerowe.

1. Czy na 7 działa bez problemów HM1, HM2, PT3, PT4?
2. Czy na 7 działa bez problemów PokerStove lub inne podobne narzędzie?
3. Czy jest jakaś odczuwalna różnica w szybkości działania programów trackujących takich jak HM/PT?
4. Inne rzeczy które powinienem wiedzieć?

Ogólnie chciałbym wiedzieć co pod kątem pokerowym może mnie spotkać po takiej przesiadce.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
whiler

Wszystko działa elegancko na 7 ;)

Odpowiedz
Cytat

Bardzo dobry i intuicyjny system. Jak zainstalujesz odpowiednie aplikacje to użytkowanie będzie dwa razy szybsze niż w XP

Odpowiedz
Cytat
Draknesq

Ile masz ramu?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Yoyoyh
Jak zainstalujesz odpowiednie aplikacje to użytkowanie będzie dwa razy szybsze niż w XP

Zdradzisz mi tajemnicę o jakie aplikacje chodzi ?

Odpowiedz
Cytat
ArcadiusK Autor wątku
ArcadiusK

RAM: 4 GB (w XP używane tylko 3)
Procek: AMD Phenom X2 2.71

Odpowiedz
Cytat

Myślałem głównie o toolbarach+chrome (wyszukiwanie w nim jest świetne). Trochę przesadziłem.

Ciekawa jest też opcja 'szukaj' w pasku start. Gdy wpiszesz nazwę aplikacji i wciśniesz enter to automatycznie ci się uruchomi. Na przykład 'pokerstove'>enter>uruchamia ci się program

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl

Tak wyszukiwarka " w starcie" jest super. Szczególnie jak ma się 200+ programów i chcesz uruchomić jakiś którego nie masz na pulpicie :).

Odpowiedz
Cytat
Asura2006

jeżeli ktoś pisze dużo na klawiaturze i szybko polecam programik Launchy, dzieki niemu można wyszukiwać programy pisząc na klawiaturze bez myszki. Ja mam ustawione, że okienko wyszukiwania pojawia mi się po naciśnięciu alt+spacja i wpisuję sobie co chcę znaleźć naprzykład Firefox i klikam enter. Programik jest o tyle fajny, że się uczy i nie trzeba wcale pełnych nazw programów wpisywać.

I tak ponieważ często używam firefoxa to mogę go uruchomić już po wpisaniu F (+enter) tak samo mam z klientem pokerowym, HM, i Table Scan Turbo i kilkoma innymi najczęściej używanymi programami.

Dodatkowo można wklepać konkretną ścieżkę i tak jak w Linuksie czy w nowszych DOS'ach (cmd) uzupełnia nazwy po kliknięciu TAB. Naprawdę bardzo przydatny programik dla kogoś piszącego dużo, szybko i bez patrzenia się na klawiaturę.

Odpowiedz
Cytat