Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Przesiadka z PT3 na PT4 - dylemat.

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
495 Wyświetlenia

Obecnie używam Poker Trackera 3. Mam licencję na wersję nr 4, ale ze względu na mojego leciwego laptopa Acer Extensa 5230 zmiana programu na razie nie ma sensu.

Przy czterech stołach zooma czasami trzeba czekać aż się hud załaduje. Na późnych pozycjach nie jest to duży problem, bo zanim akcja dojdzie do mnie, to już mam info, ale na wczesnych muszę czekać 5-6 sekund aż się pojawią nowe staty. Trochę jest to irytujące i spowalniające bardzo akcje.

Pytanie do użytkowników nowszych laptopów i PT4:
warto czekać aż potanieją dyski sdd czy wystarczy zwykły laptop nowej generacji za 2k pln z normalnym dyskiem, żeby hud z PT4 pojawiał się błyskawicznie lub bardzo szybko ma 4-5 stolikach zooma (grając jakieś 1000 handów/h)?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
naimadx
PokerStrategist

Też miałem dylemat ale moge powiedzieć że PT4 śmiga o wiele szybciej a też kompa mam starego :) jakbyś chciał zostać przy PT3 (zamula strasznie) to po odpaleniu ustaw sobie go w trybie wysokiego priorytetu i wtedy jest lepiej (ew. można napisać jakiś "skrypt" w notatniku i przez niego odpalać w wysokim priorytecie ale to być musiał na necie poszukać)

Odpowiedz
Cytat
Gratek
Elite Grinder

PT4 (wcześniej PT3) działał mi bez problemu na:
C2D T9500 2,6 GHz
4 GB ram
HDD 7200rpm

Jedna z silniejszych jednostek opartych na core 2 duo, ale jednak wciąż starej generacji.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Dysk SSD to na pewno fajne rozwiązanie ale spokojnie wystarczy Ci zwykły dysk HDD (lepiej jak będzie miał 7200rpm+)

Ja teraz gram na laptopie (PT4):
C2D T5250 1,5GHz
2GB Ram
HDD 5400RPM
Windows 8 _ugly:

Nie gram na PokerStars ale na Speed Pokerze (iPoker) spokojnie daje radę na 4 stołach bez przycinania. HUD pojawia się od razu na stole.

Odpowiedz
Cytat
dbrzoza86
PokerStrategist

u mnie działa wszystko ładnie płynnie przy 4 stolikach zooma + 4 normalne , nie zauważyłem żadnych przycięć.
Laptop:
C2D T7200 2GHz
3GB RAM
Windows 7 x64
HDD 5400RPM

Odpowiedz
Cytat