Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pomoc w wyborze nowego monitora ;)

11 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
1,240 Wyświetlenia

Witam! Przymierzam się do zakupu nowego monitora LCD, stoję przed dylematem pomiędzy 24 calami w rozdzielczości 1920x1080, a 26/27 calowym w rozdzielczości 1920x1200, różnica w cenie (zakładając monitor klasy średniej z 2ms, HDMI itp.) to pomiędzy 24" a 27" ok 500zł.

Byłbym bardzo wdzięczny za rzuty ekranu użytkowników pracujących na rozdzielczości 1920x1080 oraz tych z rozdzielczością 1920x1200, przy uruchomionych 4 stolikach na platformie Full Tilt ;) w celach porównawczych :D

Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam _thumbsup:

10 odpowiedzi
kfas
Elite Grinder

4 stoliki na 26 calach? u kidding me? :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tak, grywam głównie w rush poker lub max 4 turnieje turbo :facepalm: pewnie w przyszłości zabiore sie za cashówki i sng :D

Swego czasu były fajne Delle z matrycami PVA/IPS (wsadzali obie i nie wiedziałeś którą trafisz, natomiast monitor był bardzo wysokiej klasy i nie kosztował majątku)

Albo NEC / EIZO

A oprócz pokera będzie Ci potrzebny do czegoś tak duży monitor ? bo trochę meczy wzrok takie latanie po monitorze wielkim, a ja na 22" 6 stolików na FullTilcie to mam cud miód :)

szok38
Elite Grinder

W najnowszym KomputerŚwiat jest test monitorów 22-24, może tam zajrzyj. Znowu wygrała Iiyama _rolleyes: (chyba w tamtym roku był podobny test).Mówisz PyqPyk ,że 22 wystarcza i nie trzeba zabijać się np. o 24 ?? W sumie mnie chyba interesuje 6 stołów w kafelkach (ups :D ), bo 9 to już chyba niewygodnie co ?? Też mając starą 17 mam dylematy na niedaleką przyszłość...
Pozdro

tresor123
PokerStrategist

osobiście się nie znam na tych szpergałach HD, podświetleniach etc i kupiłem monitor po taniości, na dodatek wyhaczyłem nówkę sztukę 'odpad magazynowy' acera p244w. (jedyna jego wada, której prawie nie widać to pęknięta ramka [obudowa] lewy górny róg) Całość na gwarancji 36 miechów, matryca nówka sztuka, nawet odcisku palca nie miała ;d i to wszystko w cenie monitora 22" - ca 470zł. Jestem zadowolony, stolików można sporo nawciskać w większym rozmiarze niż na lapku, jedyny minus to ciężko oglądać filmy na fullscreen siedząc przy biurku, no i do grania w CS'a też się trzeba przestawić bo celownik wielki ;D

screen niżej.

Morsik034
Poker Player

A to ja mam pytanie zupełnie inne, ale z tej samej beczki :)

Mam laptopa - średni, może na dzień dzisiejszy to już nawet kupa złomu :rage: 15,4 cala lipa straszna. Planuję w przyszłości zakupić monitor i podpiąć go pod laptopa, ale problem jest w tyym że nie znam się na komputerach i chce zapytać czy jest taka możliwość? i czy np. potrzebny jest do tego dobry laptop np. z dobra karta graficzna czy cos?... nie znam się więc proszę mnie nie wyśmiewać !

Hadart
Elite Grinder

Jesli Twoj laptop nie jest na wegiel to spokojnie podlaczasz, takze izi! Podpinasz kabelek od monitora i w ustawieniach od zintegrowanej grafiki ustawiasz gdzie i jak ma byc obraz przekazywany, sa tez specjalne programy do tego. Generalnie nic sie nie martw.

karoldobo
PokerStrategist

Ja pogrywam czasem na netbooku 11" :D 4 stoliki na FTP w domyślnym rozmiarze, nie widzę wszystkiego na raz, ale spokojnie ogarniam ;). Co do monitora to też planuje coś kupić ponad 20", bo moja 17" też nie mieści 4 stolików.

TthreeO
Oldschool Grinder

1920x1200 > 1920x1080
nie beda sie pokrywaly stoly w ilosci 9-12 a przy 1080 beda (mowie o ipoker i ongame, nie wiem jak na reszcie, ale pewnie podobnie)
jak juz grasz w pokera to mozliwe ze zaczniesz multitablingowac jakies mtt albo po prostu room zmienisz wiec pod tym katem bym sie patrzyl