Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Paypal

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
466 Wyświetlenia
jubi89
Elite Grinder

Witam,

planuję założyć konto paypal i nie wiem w jakiej walucie założyć.

Wydaje mi się, że lepsze będzie konto $ bo w zł zawsze mogę zapłacić zwykła kartą. Z kontem dolarowym wiąże się jednak kilka wątpliwości.

Przy rejestracji "Nazwisko (takie same jak na karcie kredytowej") nie wiem co mam wpisać. Chciałbym powiązać sobie kartę z MB ($) ale na karcie nie mam polskich znaków (na karcie nie, ale na koncie MB już tak ?().

Dodatkowo chciałbym powiązać konto bankowe gdzie mam polskie znaki i nie wiem co wpisać.

Karta Mb - bez polskich znaków
Konto MB - polskie znaki
Karta ING - polskie znaki
Konto ING - polskie znaki

I nie mam pojęcia jak mam wpisać własne nazwisko :facepalm:

Wydaje mi się, że najlepiej będzie wybrać polskie znaki i powiązać kartę ING+konto i tu pytanie czy w takim razie uda mi się przelać z karty mb na paypala dolary ?

A może w ogóle olać przywiązywanie konta bankowego i podpiąć same Mb ?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
jubi89 Autor wątku
jubi89
Elite Grinder

Nikt nie miał podobnego problemu?

Nawet jak nie to cobyście wybrali ?

Odpowiedz
Cytat
Head Admin
spinek
PokerStrategist

Hej jubi89,

Polskie znaki raczej nie będą problemem. Mam konto na Paypalu z polskimi znakami i nie miałem na razie z tym problemu. Myślę, że nawet jeżeli dane na karcie będą bez polskich znaków, a na Paypalu z polskimi znakami to system komputerowy sobie z tym poradzi albo ktoś ręcznie zweryfikuje, że się imię i nazwisko zgadza.

Na pewno nie jesteś pierwszą osobą, która miałaby taki problem, więc podejrzewam, że już dawno został rozwiązany.

Co do waluty konta to wszystko zależy od tego do czego chcesz go używać.
Paypal dla graczy z Polski raczej nie jest dostępny jako metoda płatności w pokerroomach.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat