Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Okulary do pokera

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,667 Wyświetlenia
Atalol

Jak w temacie - zastanawiam się ostatnio nad zakupem okularów, które pomogą chronić wzrok przed szkodliwym działaniem monitora. Wiadomo że można się wybrać do optyka ale chciałem się czegoś dowiedzieć od ludzi, którzy już kupili bądź zamierzają kupić niedługo taki "sprzęt".
Trafiłem przy okazji na taką stronę i chciałem się was również zapytać czy ktoś posiada takie coś i jeżeli tak to jak mu się to sprawuje? link

będę wdzięczny za wszelką pomoc :)

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Sebkrol

Jeśli chcesz to ja mam okulary gunnar, które kupiłem niedawno w sklepie pokerstars za 1600fpp (byla wyprzedaż nie wiem ile teraz kosztuja)
Mogę dać Ci je wypróbować albo sprzedać jak ci będą odpowiadać, bo też jestem z Krakowa ;)

Nie wiem na ile to trochę efekt placebo, ale widzę pozytywną różnice zwłaszcza jeśli chodzi o odczytanie tekstu napisanego małą czcionką

Ale jakoś na dłuższą metę nie przekonały mnie, dodatkowo siedząc na przeciwko okna w dzień z powodu wpadającego światła widziałem odbicie swojego oka w powiększeniu ^^

Okulary miały jeszcze funkcje zwiększania wilgotności wokół oka i jeszcze jakieś inne "super technologie", ale nie potrafię ocenić ich skuteczności bo okulary dosłownie kilka razy użyłem.

Odpowiedz
Cytat
MrBaikal

mam gunnary "steelseries desmo" jestem bardzo zadowolony (prawie rok) i ciężko mi się gra bez nich (nie mam żadnych wiadomych mi wad wzroku) okularki nieco przybliżają ale jest to dla mnie na +, ogólnie jestem bardzo zadowolony oczy nie bolą nawet po dłuższym siedzeniu, nie szczypią nie są czerwone - mi pomogły:) bratu też kupiłem na urodziny i jest zadowolony

Odpowiedz
Cytat
YsiuM

Ja również polecam Gunnary + do tego aplikację F.lux . Bez tego nie wyobrażam sobie dłuższej gry w pokera. Raz z ciekawości wyłączyłem tą aplikację to dało po oczach konkretnie ;P

Odpowiedz
Cytat
CichyGrzmot

Też jakiś czas temu chciałem kupić tego typu gadżet, ale przeszperałem internet i dowiedziałem się, że okulary, do pracy przy dzisiejszych monitorach nie są potrzebne, a same monitory nie mają negatywnego wpływu na wzrok.

Odpowiedz
Cytat
Atalol Autor wątku
Atalol

@ CichyGrzmot

Też o tym czytałem właśnie parę dni temu. Zastanawiam sie tez po prostu nad kroplami do oczy żeby nawilżyć jak za długo siedzę przed monitorem.

Odpowiedz
Cytat
CichyGrzmot

Krople do oczu uzależniają. Organizm może przestać samodzielnie nawilżać oczy :) IMO nie warto dla siedzenia przed kompem się okaleczać :)

Odpowiedz
Cytat