Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Ogame

15 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
2,328 Wyświetlenia
PainGod

siemka!
W srode zostanie otwarty nowy serwer ogame:) czy ktoś zamierza grac tam czy raczej nie?? ja osobiście mam zamiar grac i to dosyc powaznie przynamniej póki sa wakacje;) jesli by ktoś miał zamiar zagrac to piszcie moze zagramy w jednym sojuszu czy coś;) a jesli ktoś miałby dopiero co zaczynac to bardzo chętnie pomoge w początkowym stadium rozwoju i nauce gry:)

mysle że większośc zainteresowanych będzie wiedziała co to jest ogame ale ja moze po krótce przypomne:

ogame to gra przegladarkowa. nie trzeba niczego pobierac ani nie wymaga zadnych wymagan systemowych do gry nawet predkośc łacza nie ma znaczenia bo wielu graczy gra przez komórki:P gra toczy sie w kosmosie gdzie kazdy dostaje swoja planete i ja rozwija bardzo duze znaczenie ma tez rozwój badan i floty co jest w zasadzie głownym aspektem tej gry gdyż gracze walcza ze soba o surowce. Potem mozna zakładac kolejne kolonie i tak tworzyc imperium. Gra bardzo fajna;) Polecam

Jesli sa jakies pytania chętnie odpowiem;)

14 odpowiedzi
makusik

szkoda czasu lepiej grindowac

PainGod Autor wątku
PainGod

eee głupoty gadasz:) to nie zajmuje duzo czasu a pozatym niektórzy nie siedza na pokerroomach 24h/dobe jak jestes przepracowanym pokerzysta to nie masz wyników i motywacja ucieka;)

d2vio

powiem Ci szczerze ,że jeżeli chcesz grać dużo w pokera i coś osiągać to na Ogame nie ma miejsca. Byłem na Io top1 ale to pochłania strasznie duża część dnia , chyba ,że sie gra typowo rekreacyjnie , ale ja przynajmnej tak nie umiem. :D także moja rada albo jedno albo drugie

salyk

Top10, któregoś tam Uni się zgłasza :f_cool:

Ogame to mega pożeracz czasu, żałuję, że kiedykolwiek się w to wciągnąłem. Ja również nie umiem zbytnio grać rekreacyjnie - gram po to by być najlepszym.

Ahh te nocne ataki, nastawianie budzika na czas powrotu floty...

Never again :facepalm:

PainGod Autor wątku
PainGod

hehe wakacje sa mozna pograc;) co prawda nie wszyscy je maja ale urozmaicenie jest niezłe;) nie wiem kiedy ostatni raz grałeś ale sporo sie pozmieniało:) ja nie jestem zwolennikiem gry nocnej:) gram tylko przez dzien a w nocy fleet save i spokój;D póki nie ma księzyców w poblizu:P

Grałem z ~5 lat temu. Jak dużą obecnie można zyskać przewagę wydając prawdziwe pieniądze na tą grę?

salyk

Ja grałem w okresie kiedy wprowadzono łączenie flot. Kiedyś był ogromny boom na Ogame :)

PainGod Autor wątku
PainGod

ja gram przez ostatnie 5-6 lat z przerwami;) więc mam poglad jak to sie wszystko zmienia;)

co do dodatków za kase to w pierwszym dniu jak idziesz prosto strategia pod małego transportera i kupisz tego ekologa czy to co ci pomaga sure wydobywac to zyskujesz kilka godzin nad tym co nie ma nic

[Treść wyedytowana] top1 na jednym z uni. Samo eko, około 25kk pkt :P
Eko top11 na ogame.pl :P

Tylko pierwszego dnia mogę zyskać realną przewagę za kasę?

Nie, cały czas bo można sobie wykupić taki bonus jak +10% do wydobycia surowców czy + bo ilości ataków jakie możemy przeprowadzać w jednym czasie.

PainGod Autor wątku
PainGod

no tak jak masz ten bonus do surowców to zyskujesz cały czas so prawda ale duzo osób kupuje to tylko na pierwsze dni gry a potem jada juz bez wspomagaczy bo nie da się ukryć nikt nie lubi kasy wydawac na głupoty:P chociaz zdarzają się maniacy ale to wszędzie tak jest:)

[treść edytowana]
//na forum nie poruszamy takich tematów - Urbi

d2vio

Napisane przez PainGod
no tak jak masz ten bonus do surowców to zyskujesz cały czas so prawda ale duzo osób kupuje to tylko na pierwsze dni gry a potem jada juz bez wspomagaczy bo nie da się ukryć nikt nie lubi kasy wydawac na głupoty:P chociaz zdarzają się maniacy ale to wszędzie tak jest:)

jeżeli chcesz być w topcem bez wspomagaczy to albo musisz zasiadać z kimś i być 22/24 albo musisz nie mieć żadnego życia poza komputerem.

Teraz dali takie 'nowosci' jak przenoszenie planet z monami za kasę.Także to nie to samo Og co było kiedyś. Jeżeli chcesz zaczać grać musisz wrzucić przynajmniej to 100zl na officerow na 3miechy ( flot, geolog , szpieg ) to jest minimum.

Grałem ostanio na hydrze , Io w obu przynajmniej wrzuciłem po 200stówki .Tyle ,że znalazłem odpowiedniego typa który kupił moje konta i jestem na ++.