Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nowy telefon

32 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
4,537 Wyświetlenia

Hej!

Planuje kupić nowy telefon komórkowy. Jako że kończy się umowa rozejrzałem się po wszystkich sieciach i najkorzystniejsze oferty są w orange. Telefon miałby poza rozmowami i smsami służyć do przegladania neta- poczty, gadu itp. Na razie przypadł mi do gustu Samsung galaxy S I9000. iPhone jest zdecydowanie za drogi. Może ktoś ma doświadczenie z podobnymi telefonami. Dzięki za każdą pomoc:)

31 odpowiedzi
ajej87

Ja mam tego Samsunga, o którym mowa. Wziąłem go ze względu na kształt i ekran, który ma najlepszych ze wszystkich dostępnych smartphonów w podobnej cenie :f_thumbsup:

Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące tego telefonu - wal śmiało. Wg mnie sprawa jest prosta z wyborem - HTC Desire HD lub właśnie Samsung Galaxy S, chyba, że chcesz coś z klawiaturką to HD Desire Z. iPhone 4 za drogi, Nokia odpada za przestarzałego symbiana, a do LG nie mam osobiście zaufania. Pozostaje jeszcze Xperia, ale tutaj trudno mi się cokolwiek wypowiedzieć ;)

Pozdrawiam.

preludiumm

Ja wlasnie pisze z HTC Desire Z. Telefon jest po prostu bomba i na pewno nie bedziesz zalowal. CO do LG to tej firmy mam dosyc po LG Cookie, a Nokia z symbianem = no thx. Samsunga i xperii nie probowalem, ale HTC dostaniesz juz w fajnej cenie, a jakosc tego telefonu jest naprawde wysoka.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzieki za podpowiedzi:) Dostałem Samsunga za 1zl i od wczoraj próbuje go rozkminić. Jest tyle opcji że szczerze nie ogarniam i troche czasu mi zajmie zanim będę spokojnie się w nim orientował i wiedział gdzie co włączyć. Jakieś wskazówki na ciekawe opcje i funkcje ajej87 ? :)

I jeszcze dodam, że oferta jaką dostałem w Play to bije konkurencje na łeb na szyje. Nawet w salonie nie umiałem kryć zdziwienia... za ta sama kase u innych operatorow miałem 3 razy mniej minut co w Play a moj Samsung byl tam za kilka setek w podobnym abonamencie.

ajej87

Napisane przez fighterPL
Dzieki za podpowiedzi:) Dostałem Samsunga za 1zl i od wczoraj próbuje go rozkminić. Jest tyle opcji że szczerze nie ogarniam i troche czasu mi zajmie zanim będę spokojnie się w nim orientował i wiedział gdzie co włączyć. Jakieś wskazówki na ciekawe opcje i funkcje ajej87 ? :)

I jeszcze dodam, że oferta jaką dostałem w Play to bije konkurencje na łeb na szyje. Nawet w salonie nie umiałem kryć zdziwienia... za ta sama kase u innych operatorow miałem 3 razy mniej minut co w Play a moj Samsung byl tam za kilka setek w podobnym abonamencie.

Sam nie miałem jeszcze czasu go rozkminić dobrze ;) Jedno co, to wyłącz pakietowanie danych, żeby sam nie pobierał przez GPRS aktualizacji do androida, tylko przez wifi, bo byś zobaczył kosmiczny rachunek ;)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

A jak to wyłączyć?:)

streamus

a jaka oferte wybrales, ze Samsung Galaxy S kosztowal tylko 1 zl ?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez streamus
a jaka oferte wybrales, ze Samsung Galaxy S kosztowal tylko 1 zl ?

Przeszedlem do Play od innego operatora i wybralem abonament 95PLN, za ktory mam 850minut do wszystkich:) jakbys chcial przejsc to poszukaj znajomego ktory jest w play, pogadaj z nim zeby zarejestrowal Cie jako ze zwerbowal Cie, to obaj dostaniecie bonusy ... Ty kilkaset darmowych minut;)

streamus

dziwne bo w abo do 100 zl ten telefon kosztuje w okolicach 549 zl, dlatego sie zapytalem ; ]

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tak dlatego najważniejsze jest super przejście do play ;-)

BUBU1x

Do włączania i wyłączania transmisji danych GPRS możesz użyć programu Toggle Data. Pobierzesz go z Android Market.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ściągnąłem go z Android Market, ale na gorze jest ikona pioruna i nic sie nie dzieje - nie mam zadnego menu jak klikam na Data Toggle. WTF?:)

BUBU1x

Przytrzymujesz palec na ekranie telefonu. Wyskakuje ci okienko w którym wskazujesz Widgety i tam wybierasz tą aplikacje. Tym sposobem powinien ci się pojawić na pulpicie widżet.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Mam ten widżet w podmenu, ale jak na niego klikam to pojawia sie jego ikona na gorze tel (tam gdzie godzina tylko po lewej stronie ) i pojawia sie napis: Enabling Data Connection

BUBU1x

A czy zanim zainstalowałeś tą aplikację, mogłeś przeglądać neta przez GPRS?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Tego nie wiem, do tej pory korzystalem z neta na komorce tylko jak bylem w domu i mialem dostep do sieci domowej...

BUBU1x

Prawdopodobnie nie masz skonfigurowanych ustawień sieci, więc i bez tego programu przesyłanie danych nie będzie ci działać. A w abonamencie nie masz czasem jakiegoś pakiety danych do wykorzystania?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Mam pakiet 1GB w abonamencie. Ale okazuje sie ze nie potrafie z tego korzystac:) jak jestem w domu to wifi lapie siec domowa... a jak chce wlaczyc pakiet abonamentowy to nie mam idea jak... wiesz cos moze w tym temacie? ;)

BUBU1x
PLtotoryl

Napisane przez fighterPL
Tak dlatego najważniejsze jest super przejście do play ;)

Pracuję w telesprzedaży play więc może wyjaśnie na czym polega sprawa:

Oferta skierowana jest tylko dla pewnego typu klientów, aby przejść pozytywnie weryfikację "super przejścia" musisz być klientem abonamentowym w jednej z sieci - T-mobile, orange, plus.

Otrzymuje się już w tych średnich abonamentach (od 59zł w góre) po 200 dodatkowych minut, przez całą umowę.

Jak ktoś chce korzystać ze smartfonów (szczególnie tych na androidzie) to moim zdaniem w grę wchodzą tylko te abonamenty z 1gb w abonamencie, jest to niedroga sprawa tak naprawdę bo przykładowe abo 75zł to 450(+200 dla super przejścia) i 1gb co miesiąc, dodatkowo za opłatę aktywacyjną ma się kolejne 1,5gb na pierwszy pełny okres rozliczeniowy, no i do play oczywiscie na zawsze za darmo i do tego HTC desire za 199zł :)