Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Nowa myszka

13 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,088 Wyświetlenia
Qskaa

Pare lat temu sporo gralem w gry typu cs, dota, warcraft, hon i zakupilem sobie do tego celu razera deathaddera. Lewy przycisk jednak nie wytrzymywal za dlugo i zniszczylem juz 2 takie myszki (dostawalem zawsze nowe na gwarancji). Trzeci razer juz jest na wyczerpaniu (lewy przycisk + rolka tym razem), a gwarancja wygasla. Musze jednak zaznaczyc ze nie rzucam/zalewam/niszcze myszki w zaden inny sposob niz uzywajac jej. Teraz patrzac na allegro widze tylko jakies nowsze wersje deathaddera z wieksza iloscia DPI i 2x wieksza cena niz dalem za swojego. Aktualnie gram juz raczej tylko w pokera wiec jakas masakryczna ilosc DPI nie jest mi potrzebna aczkolwiek przyzwyczailem sie do komfortu uzytkowania jaki daje deathadder. Wie ktos moze gdzie mozna dostac jeszcze ta stara wersje (w gre wchodza tylko nieuzywane myszki)? Ewentualnie jakies inne modele ktore oferuja podobny komfort uzytkowania? Btw. tez wam tak zuzywal sie deathadder, bo pewnie znajdzie sie kilka osob ktore posiada tego gryzonia?

12 odpowiedzi
pozdroANDpocwicz

moj ma prawie 3 latka i jest całkowicie sprawny

Qskaa Autor wątku
Qskaa

Nie wiem jak to robisz:). Z reka na sercu moge powiedziec ze nigdy nie rzucilem ani nie walilem w przyciski jak opetany, a w ciagu ok 3lat zniszczylem 3 sztuki.

preludiumm

Z tego co mi wiadomo (acz mogę się mylić) nowego "starego" deathaddera już nigdzie nie dostaniesz, zostały tylko te nowe, na które o dziwo gracze narzekają. Podobno deathadder 1 > all, a tak się składa, że od paru lat jestem użytkownikiem tej myszki i muszę przyznać, że jest fenomenalna. Jeśli chodzi o to, że to już 3 Twoja myszka w ciągu 3 lat, to jesteś psują :P moja jest ciągle jak nowa (ostatnio przerywał scroll, to wciąłem mały nożyk i wyczyściłem bardzo dokładnie i już jest ok).

musashi87

Ja za swoją myszkę mam od 2004 roku.
Dałem za nią prawie 200zł a nie ma żadnych szczególnych funkcji no może poza tym że na moich akumulatorkach wytrzymuje dobre 2 miesiące i ma scrola pionowego i poziomego :facepalm:

Jest wygodna i cicha i za nic nie zamieniłbym jej na nową _love:

A wygląda tak:

Qskaa Autor wątku
Qskaa

Osobiscie nie jestem przekonany do myszek bezprzewodowych, jednak co kabel to kabel. A co do niszczenia to pierwsza robila dwuklik+przycinal sie LPM, druga to samo, a trzecia do tej pory tylko przycinajacy LPM ale powoli wchodzi w faze dwukliku a na dodatek rolka traci klik i ledwo wyczuwalny skok... U rocznego deathaddera kolegi tez zaczal sie robic ten nieszczesny dwuklik, gdzies czytalem na forach ze wlasnie jest to bardzo czesty problem w razerach, jakas czesc w przycisku sie szybko zużywa/wyciera i przez to te problemy. Straszna szkoda, ze nie dostane juz nowego "starego" DA, pod wzgledem komfortu pracy i precyzji jest niesamowita.

A nie myślałeś np. nad Trackballem Logitecha. Ostatnio czytałem gdzieś ze używanie myszki powoduje schorzenia nadgarstków. Trackball jest dużo bardziej precyzyjniejszy gdyż sterujesz zaledwie opuszkami palców a nie całą dłonią. Nie wiem niestety jak się trackball spisuje w szczelankach.

Puczek

Kumpel z ktorym gralismy w q3 mial deathadder'a (chyba mial jakis lipny towar bo po 3 miesiach "przelamal" sie kabel) generalnie byl zadowolony ale... bylo ale.
Z mojej strony jedna z najlepszych myszek jakie kiedykolwiek powstaly to Logitech G1 (myszka potęga, chociaz teraz znalezienie jej graniczy z cudem)
Sam testowalem troche myszek szukajac odpowiedniej i od dluzszego czasu jestem na starym dobrym MX'ie 518(polecam) jezeli koniecznie potrzebujesz odwazniki i kontrole wagi, to G5(ergonomia podobna do 518 no i masz odwazniki).

Jezeli koniecznie razer, gracze NIE narzekaja na Mambe (moze nie jest to ewenement i najlepsza myszka na swiecie, ale raczej nie ma wad)

Z myszek nie mainstreamowych moge "polecic" Roccat Kone (kumpel z klanu byl bardzo zadowolony po przejsciu z Razer diamondback (ktorego tez ubóstwialem do czasu przejecia 518 :f_thumbsup: )

No i do gaming'u, niech nie przyjdzie ci do glowy jakis wireless crap :f_thumbsup:

mam nadzieje, ze pomoglem

pozdro

Qskaa Autor wątku
Qskaa

Co do tego gamingu to pisalem w 1 poscie ze juz tylko okazyjnie zdarza mi sie w cokolwiek zagrac, wiecej czasu poswiecam teraz na granie w pokera. Co do mamby to jednak 400-500zl za myszke to lekka przesada.

kalachpl

Ja polecam mysz A4-tech xl-740k. nadaje się zarówno do gamingu jak i pokera.
to młodszy brat myszki, która służyła mi długie lata (niezawodnie) czyli x-750f

kNoq001

Napisane przez kalachpl
Ja polecam mysz A4-tech xl-740k. nadaje się zarówno do gamingu jak i pokera.
to młodszy brat myszki, która służyła mi długie lata (niezawodnie) czyli x-750f

mam ja od 6-7lat i jedyne co szwankuje to czasami przycisk w scrollu (zakladki otwieraja sie np podwojnie) jednak nie jest to spowodowane normalnym uzytkowaniem tylko dopadl sie do niej moj siostrzeniec -.-

zdecydowanie polecam

Qskaa Autor wątku
Qskaa

Powaznie zastanawiam sie nad Intellimousem 3.0 od Microsoftu. Za czasow gdy gralem w counter-strika byla jedna z najbardziej docenianych myszek. Wie ktoś moze jak jest z trwaloscia i wygoda uzytkowania?

krzychoo89

logitech mx518 to kawal fajnego sprzetu