Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nie wykrywa mi USB

10 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
545 Wyświetlenia
fidelloz

Czesc pisze z laptopa , bo mam problem z klawiatura na stacjonarnym. Pisze mi ze nie wykrywa USB, tzn po wlozeniu czujnika z klawiatury bezprzewodowej komputer to wykrywa nastepuje charakterystyczny odglos zalaczanego sprzetu chwile dziala pisanie i potem sie wylacza. W managerze urzadzen pod windows7 pisze ze problem ze sterownikiem i widnieje wykrzyknik.

Niestety po reinstalacji sterownika dalej problem wystepuje. Prosze o jakies sprawdzone porady, bo nie moge sobie z tym dizadostwem poradzic :(

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
MrLichu

Podlaczasz pod USB z przodu? Na ogol USB z przodu maja to do siebie, ze sa dodatkowym wejsciem i zdarzaja sie braki w przeplywie pradu, przez co na chwile siada zasilanie takiego czujnika czy dysku przenosnego (co moze czasem sie skonczyc utrata wszystkich danych na przenosnym dysku). Jesli podlaczasz z przodu, to sprobuj z tylu bezposrednim wejsciem z plyty glownej.

E. Mozesz tez sprobowac podlaczyc pod inny port.

Odpowiedz
Cytat
fidelloz Autor wątku
fidelloz

Probowalem od przodu i tylu w rozne gniazdka. Czasem pomagalo wyciagniecie i wlozenie na powrot do tego samego gniazdka, ale po paru minutach znowu slablo :(

Odpowiedz
Cytat
fidelloz Autor wątku
fidelloz

hmmm, chociaz podlaczylem teraz klawiature bezprzewodowa pod port myszki a myszki pod klawiature i myszka dalej dziala a klawiatura dalej nie dziala :|

Odpowiedz
Cytat
MrLichu

A sprobuj podlaczyc pod lapsa. Jakby nie patrzec klawiatura tez elektronika i sie moze zepsuc. Jesli podlaczysz do lapsa i bedzie ten sam problem to mozliwe ze klawiatura wadliwa. Dlugo ja masz?

Odpowiedz
Cytat
fidelloz Autor wątku
fidelloz

o kurrr... pod laptopem tez nie dziala. Mam ja 2 lata gdzies , moze 1,5 roku. Wymienialem baterie niedawno , bo myslalem ze szwankuja. Wydawalo mi sie ze przerywa lacznosc i potem samoistnie ja przywraca... ale coz ... widocznie sie zjebala :P

Odpowiedz
Cytat
DieHardPL

Wyglada, ze padl odbiornik a pewnie juz po gwarancji. W moim logitechu wymienili na nowy.

Odpowiedz
Cytat
fidelloz Autor wątku
fidelloz

lol, tez mam logitecha. Ale chyba zaraz jade do centrum handlowego i kupie byle co ,zeby moc wpisywac betsajzing :P

Odpowiedz
Cytat
MrLichu

czyli problem poniekąd rozwiązany :fdrink

Odpowiedz
Cytat
socosoco

do bet sizingow polecam klawiaturke numeryczna
zajmuje mniej miejsca

Odpowiedz
Cytat