Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

netbooki - jaki wybrac?

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
524 Wyświetlenia

siema wszystkim

zastanawiam sie nad zakupem netbooka i szukam pomocy :)

Sprawa wyglada tak ze mam tylko komputer stacjonarny (+ dostep do duzego laptopa) a sporo jezdze autobusami/pociagami w dluzsze podroze i mysle ze maly komputer by mi w zupelnosci wystarczyl (czas dzialania na baterii tez ma znaczenie)

nie bedzie raczej uzywany do gier, wiec grafika nie jest tak istotna - ale wazne dla mnie jest aby uciagnal Holdem Menagera + przynajmniej ~16 stolikow na p* do w miare plynnej gry (i jakis winamp+przegladarka w tle).
Znajde cos malego w nie za duzej cenie aby po podleczeniu do duzego monitora miec wystrczajacy sprzet do grindowania?

to jest jeden pokerowy aspekt, drugi to juz gra na samym netbooku (raczej ciezko grindowac na takim sprzecie ale czasami chcialbym miec mozliwosc zagrania sesji bez podlaczania monitora). Czy 4 stoliki w tile (moga troche nachodzic) beda dobrze widoczne?

to wlasciwie wszystko czego mi potrzeba, bo sloty USB aby podpiac neta i myszke to chyba std w 100% produktow. No i wejscie aby podlaczyc monitor.

nie zalezy mi na super-sprzecie bo nie bedzie on uzywany codziennie, powiedzmy cena do 1500zl - ale jak istnieje cos co i tak wystarczy do tych zastosowan w nizszej to sie nie obraze :P z gory dzieki z pomoc

pozdrawiam
valkyros

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
RRiverStaRR

Ja używam EeePc 1001PX i spokojnie daje radę grać 16stołów na starsach, grałem nawet w 'tile' tylko trzeba się przyzwyczaić do małego ekranu. HUD działał bez problemów, jednak praca w programie była już trochę irytująca przez długi czas ładowania się statystyk przy większej ilości rąk.. No i nie można też przesadzać z ilością programów działających w tle.. :)
Dałem za niego 500zł na promocji w realu, więc jak dla mnie inwestycja EV+

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez RRiverStaRR
Ja używam EeePc 1001PX i spokojnie daje radę grać 16stołów na starsach, grałem nawet w 'tile' tylko trzeba się przyzwyczaić do małego ekranu. HUD działał bez problemów, jednak praca w programie była już trochę irytująca przez długi czas ładowania się statystyk przy większej ilości rąk.. No i nie można też przesadzać z ilością programów działających w tle.. :)
Dałem za niego 500zł na promocji w realu, więc jak dla mnie inwestycja EV+

no wiadomo ze nie bedzie to kombajn do pracy z baza danych... dzieki za praktyczne info - o taki feedback mi wlasnie chodzilo :) czyli jak poradzi sobie z takim zadaniem

z tego co widze w specyfikacji - "procesor Intel Atom N450 (1,66 GHz)
1 GB pamięci RAM typu DDR2"...
Wiekszosc tych tanszych netbookow wlasnie ma podobne parametry (czyli 1gb ram i podobny procek), a nastepny level (2rdzeniowe + 2gb ram) zaczynaja sie od 1,5k zl. No ale to troche overkill jak sie okazuje ze taki 'slabszy' daje rade. Wybiore cos wiec z tej nizszej polki (mozliwe ze ten polecany, rozejrze sie jeszcze za promocjami w media/saturnach) i jak juz kupie to skrobne jakas recenzje...(tylko nie wiem czy to bedzie jutro, za miesiac czy po wakacjach :D)

jeszcze raz dzieki, jak ktos ma jeszcze jakies rady, propozycje, dobry cynk na dobra oferte na jakis model to oczywiscie piszcie :)

pozdrawiam
valkyros

Odpowiedz
Cytat
radonis

Najbardziej polecam Ci firmę Asus. Oprócz najlepszej moim zdaniem proporcji ceny do jakości oferuje najlepsze baterie. Na 12 calowym netbooku świetnie wyglądają 4 stoły w tile, nawet 6 stołów da radę zagrać. Po podpięciu do monitora 16 stolików śmiga bez problemu przy moim przeciętnym intel atomie z przed 2 lat i 2gb ramu także luzik :)

Odpowiedz
Cytat
RRiverStaRR

Teraz dopiero zauważyłem że jest niewielka różnica między 1001PX, a 1001PXD, którego mam.. U mnie jest Atom n455 i pamięci DDR3, ale myślę że dużej różnicy w działaniu nie będzie

Odpowiedz
Cytat
alkanpl

1500... uzywany czy nowy?

Odpowiedz
Cytat