Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Napęd zewnętrzny do laptopa

10 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
2,118 Wyświetlenia
LDVinci

Witam,

W laptopie Dell Studio 1535 odmówił posłuszeństwa napęd dvd. I teraz się zastanawiam co z tym zrobić. Czy kupić taki jaki był, czy może blu-ray, a może zewnętrzny zdał by egzamin. Bardzo bym prosił o poradę w tej sprawie.
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
thomaPL

BR ... raczej zbedny, nie przyjelo sie
zewnetrzny jest spoko ale upierdliwy
naped wewnetrzny kupisz za okolo 120pln i jak nie masz 2 lewych rak, wymienisz sam.

Odpowiedz
Cytat
MrLichu

Ja mam netbooka i dokupilem sobie cus takiego
nie narzekam :)
korzysta z 2 USB, ale to raczej nie jest problem

Odpowiedz
Cytat
LDVinci Autor wątku
LDVinci

Domyslam sie ze nie bedzie problemu z instalowaniem windowsa. Bios bedzie widzial ten naped po formatce?
Jak dlugo go uzywasz? sa z nim jakies problemy? jak wyglada sprawa z odtwarzaniem/nagrywaniem nie ma zadnych zaklucen przez port usb2?

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
LDVinci Autor wątku
LDVinci

Napisane przez MrLichu
Ja mam netbooka i dokupilem sobie cus takiego
nie narzekam :)
korzysta z 2 USB, ale to raczej nie jest problem

Co masz na mysli ze jest upierdliwy? ;)

Odpowiedz
Cytat
maciek220v

j/w
zewnętrzny może być lekko upierdliwy :)

z drugiej strony, na pewno nie będziesz go używał na tyle, żeby był jakoś specjalnie uciążliwy

ot tania propozycja na usb KLIK

ps BR się nie przyjął, na 140% tego nie wykorzystasz i zaoszczędzisz 200zl

LOL to jest dopiero zajawa >>
LOL

chętnie bym takie coś przetestował xD

Odpowiedz
Cytat
maciek220v

.

Odpowiedz
Cytat
MrLichu

LDVinci
Mysle, ze nie bedize problemu z zobaczeniem napedu po formacie, choc sam nie formatowalem, tylko drugi system wgrywalem.
No juz jakos rok czasu bedzie i hula ladnie :)
Problemy moga byc, jak nie podlaczasz bezposrednio tylko przez jakies huby czy inne szatanskie rozgalezniki :), ale to wiadomo gdyz wiele urzadzen tak ma.
Zaraz tam ze upierdliwy.. U mnie byl problemik, gdyz mam tylko 2 porty USB z netbooku i to po jednym na strone :P

Pozdrowienia! :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
PLtotoryl

Kup zewnętrzny są coraz mniejsze urządzenia teraz bez napędów to Ci się przyda w przyszłości a chyba nie używasz go tak często by podłączenie było problematyczne, przynajmniej ja przez ostatnie 2 lata może z 3 razy korzystałem z napędu DVD :).

Odpowiedz
Cytat
LDVinci Autor wątku
LDVinci

Dzieki wszystkim za rady:) zdecydowalem sie na zakup napedu zewnetrzengo treaz tylko musze wybrac cos odpowiedniego:) jak ktos jeszcze ma jakies pomysly jaki naped wybrac, bede bardzo wdzieczny za rady.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat