Witam,
W laptopie Dell Studio 1535 odmówił posłuszeństwa napęd dvd. I teraz się zastanawiam co z tym zrobić. Czy kupić taki jaki był, czy może blu-ray, a może zewnętrzny zdał by egzamin. Bardzo bym prosił o poradę w tej sprawie.
Pozdrawiam
Witam,
W laptopie Dell Studio 1535 odmówił posłuszeństwa napęd dvd. I teraz się zastanawiam co z tym zrobić. Czy kupić taki jaki był, czy może blu-ray, a może zewnętrzny zdał by egzamin. Bardzo bym prosił o poradę w tej sprawie.
Pozdrawiam
BR ... raczej zbedny, nie przyjelo sie
zewnetrzny jest spoko ale upierdliwy
naped wewnetrzny kupisz za okolo 120pln i jak nie masz 2 lewych rak, wymienisz sam.
Ja mam netbooka i dokupilem sobie cus takiego
nie narzekam
korzysta z 2 USB, ale to raczej nie jest problem
Domyslam sie ze nie bedzie problemu z instalowaniem windowsa. Bios bedzie widzial ten naped po formatce?
Jak dlugo go uzywasz? sa z nim jakies problemy? jak wyglada sprawa z odtwarzaniem/nagrywaniem nie ma zadnych zaklucen przez port usb2?
pozdrawiam
Napisane przez MrLichu
Ja mam netbooka i dokupilem sobie cus takiego
nie narzekam![]()
korzysta z 2 USB, ale to raczej nie jest problem
Co masz na mysli ze jest upierdliwy?
j/w
zewnętrzny może być lekko upierdliwy
z drugiej strony, na pewno nie będziesz go używał na tyle, żeby był jakoś specjalnie uciążliwy
ot tania propozycja na usb KLIK
ps BR się nie przyjął, na 140% tego nie wykorzystasz i zaoszczędzisz 200zl
LOL to jest dopiero zajawa >>
LOL
chętnie bym takie coś przetestował
LDVinci
Mysle, ze nie bedize problemu z zobaczeniem napedu po formacie, choc sam nie formatowalem, tylko drugi system wgrywalem.
No juz jakos rok czasu bedzie i hula ladnie
Problemy moga byc, jak nie podlaczasz bezposrednio tylko przez jakies huby czy inne szatanskie rozgalezniki :), ale to wiadomo gdyz wiele urzadzen tak ma.
Zaraz tam ze upierdliwy.. U mnie byl problemik, gdyz mam tylko 2 porty USB z netbooku i to po jednym na strone
Pozdrowienia!
Kup zewnętrzny są coraz mniejsze urządzenia teraz bez napędów to Ci się przyda w przyszłości a chyba nie używasz go tak często by podłączenie było problematyczne, przynajmniej ja przez ostatnie 2 lata może z 3 razy korzystałem z napędu DVD :).
Dzieki wszystkim za rady:) zdecydowalem sie na zakup napedu zewnetrzengo treaz tylko musze wybrac cos odpowiedniego:) jak ktos jeszcze ma jakies pomysly jaki naped wybrac, bede bardzo wdzieczny za rady.
Pozdrawiam