Witam. Szukam myszki bardzo cichej jak nie bezgłośnej, bez odgłosów klikania np. może być bezprzewodowa / przewodowa optyczna / laserowa.
Granica 100-150zł.
Chodzi, o to że strasznie mnie i moja druga połówkę wkurza klikanie. Głownie siedzę nocami i mam maxymalną cisze wokół siebie, tylko ten zjebany odgłos słyszę, co czasami mnie drażni.
Myszka ma służyć głównie do prac biurowych, do pokera sporadycznie do gier np. sc:bw. Wiem, ze bezprzewodowe do gier się nie nadają ale może coś się znajdzie ?
Wygoglowałem coś takiego: nexus silent mouse np. ale nie mam jak jej sprawdzić. Może ktoś szukał dla siebie tego typu myszki i się orientuje w co zainwestować ? Po sklepach niestety nie mam jak się przejść i posprawdzać wszystkiego ...
Może taki wynalazek Ci się spodoba:
http://www.logitech.com/pl-pl/product/zone-touch-mouse-t400?crid=7
Zastanawiałem się nad tą myszką, ale nie miałem gdzie sprawdzić jak działa, a w ciemno nie chciałem kupować. Kupiłem M705 i jest na prawdę głośna. Dobrze, że mi to tak bardzo nie przeszkadza
Napisane przez isioveb
Może taki wynalazek Ci się spodoba:http://www.logitech.com/pl-pl/product/zone-touch-mouse-t400?crid=7
Zastanawiałem się nad tą myszką, ale nie miałem gdzie sprawdzić jak działa, a w ciemno nie chciałem kupować. Kupiłem M705 i jest na prawdę głośna. Dobrze, że mi to tak bardzo nie przeszkadza
![]()
Szczerze nie polecam tej myszy. Przewijanie stron to koszmar. Jeżeli ktoś używa pokrętła przy grze w pokera to też można zapomnieć - jest to szalenie niewygodne. Strefowość - niestety dla mnie okazała się nieprzydatna i wymagająca woltyżerki palcami. Poza tym dla kogoś kto ma duże dłonie mysz jest trochę za mała. Jedyny plus to prawdopodobnie długa praca na bateriach. Jeżeli ktoś chce to mogę ją odsprzedać - mysz praktycznie nowa.
Osobiście kupiłem G9x Laser i ... zakochałem się w niej. Wiem, trochę kasy kosztuje, ale jestem zwolennikiem jakości i długotrwałości tego typu urządzeń.
Dzięki za opinie, każda się liczy. Poczekam sobie do niedzieli jeszcze z wyborem, napisalem też na innym forum, ale bez konkretow
A mógłbyś wstawić tutaj propozycje, które otrzymałeś lub otrzymasz na innych forach? Większość czasu spędzam w nocy przy komputerze i czasami klikanie denerwuje współspaczy. Może nie jest aż tak ekstremalnie, jak u Ciebie, ale czasami nie jest to przyjemne.
A poza tym, lubię zmieniać myszki i klawiatury
Żadnej ciekawej odpowiedzi nie dostalem, czytalem cos o przelutowywaniu czegos tam w myszce, ale nie chce mi sie w to bawic. Ktos polecil mx510, ale i tak za glosno chodzi. Kupie Nexus SM-8500 jak będzie w sklepach w necie, albo Nexus SM-7000/9000 jak dostane, sprawdze to tu napisze !
Hm, SM 8500 oraz SM 8000 nie są już chyba tak łatwo dostępne, ale widziałem opinie, że SM 9000C faktycznie jest cicha i nie denerwuje odgłosem klikania.
Daj znać, jak u Ciebie, czy myszka rzeczywiście się sprawdziła.
Zajrzyjcie tutaj:
http://www.forum.optymalizacja.com/topic/81898-prywata-cicha-bezklikowa-myszka/
Myszka dość tania, więc może warto przetestować?
Napisane przez dohpaZ
Wątki z 2009 roku, teraz to polecanych tam myszek nawet w muzeum nie znajdziesz![]()
Co Ty gadasz..
http://www.4max.pl/pl-PL/produkt/926511/415/Myszy-i-klawiatury/A4-Tech-Opto-OP-200Q-USB
Czas wysyłki 24-48h
o ile ich system nie działa na zasadzie "Mamy wszystko, składasz zamówienie, a produktu brak
Kupiłem Nexus SM-8000 bezprzewodowa.
Dosyć duża ta mysza, dla kogoś kto ma kamienna łape jak ja. Gra się na niej średnio w gierki, ale na pokera wystarczajaco, zapłaciłem 100zł, sprowadzana z Holandii, bo w Polsce jej nie mieli, ale CAŁKOWICIE spełnia swoją role. To klikniecie jest tak ciche, że ja z bliska ledwie słysze i nie ma "klik" tylko zwykly cichutki stuk. Jestem całkowicie usatysfakcjonowany, więc jak ktoś będzie szukał to polecam.
Zbyt krotko ja mam zeby cos o bateriach powiedziec, z tym ze ja kupuje zawsze 10cio paki bateri wiec zawsze cos w domu mam w razie czego, wchodza 2x aaa, po przyzwyczajeniu sie nawet sc:bw mi niezle szlo. Cisza, spokoj bezcenne.
Dodam, ze sama sie wylacza jak jest nieuzytkowana minute-dwie i uruchamia sie kliknieciem z boku myszki, wiec oszczednosc baterii jest plusem.