Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Mulący sprzęt

16 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,169 Wyświetlenia
pokerfish23

Witam ,
Problem mam taki ze laptop zaczyna mulic juz przy 4 stolach ipokera co raczej nie jest rzecza normalna .
gram na czyms takim : ( http://www.x-kom.pl/p/172769-notebook-laptop-15-6-lenovo-thinkpad-e540-i7-4702mq-8gb-1000-gt740m-fhd.html?gclid=CjwKEAjwzuisBRClgJnI4_a96zwSJACAEZKeWKJln-M6aNhU51r35MrPo71u-QnExVhmZw13yeGRWBoComfw_wcB )

Baza Hm2 ma 15gb . Jakies pomysly ?

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi
bezcenny24

1. znajdź(jak masz to wszystko odpalone) zakładke Pamięć w Monitorze zasobów.
2. posortuj procesy malejąco kolumną Błędy sprzętowe i w tym miejscu zrób screena i wklej
-zrób też screena listy procesów, z procesami wszystkich uzytkowników i też posortuj malejąco, kolumną pamięć
3. fundujesz temu lapkowi jakieś chłodzenie, przynajmniej jak grasz? nie masz bałaganu na dyskach i w rejestrach...?

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23 Autor wątku
pokerfish23
bezcenny24

OK..jest kilka opcji w sumie.
Na początek najprostsza.
1. Ściągnij z jakiejś strony program DriverMax, zarejestruj sie i zaktualizuj z nim wszystkie możliwe podzespoły, które Ci zasugeruje. Przyjrzyj się czy nie ma dodatkowo czegoś co brzmi jak do optymalizacji procesorów (optimizer lub coś po polsku)-- jak tak to też ta instaluj...
2. Podaj jeszcze screena ze: start - (wpisz) - konfiguracja systemu - zakładka uruchamianie.

powo

Odpowiedz
Cytat
4greg4

Napisane przez bezcenny24
1. Ściągnij z jakiejś strony program DriverMax, zarejestruj sie i zaktualizuj z nim wszystkie możliwe podzespoły, które Ci zasugeruje. Przyjrzyj się czy nie ma dodatkowo czegoś co brzmi jak do optymalizacji procesorów (optimizer lub coś po polsku)-- jak tak to też ta instaluj...
powo

Sterowniki powinny być zawsze aktualne - to fakt. Natomiast nie polecam tego typu programów (DriverMax). Prawie zawsze instalują jakieś dodatkowe śmieci (jeżeli ktoś instaluję na zasadzie "next next next". Z reguły pokazują niedokładne wersje sterowników. Z ciekawości sprawdziłem akurat ten program (ale testowałem też inne) i było w cholerę przekłamań w wersjach. Najlepsza metoda to ściąganie sterowników ze strony producenta danego komponentu - i to szczerze polecam.

Odpowiedz
Cytat
bezcenny24

Nawet jak pomogło (chociaż wątpię) to Druga sprawa... tutaj najpierw parę rzeczy

Żebyś nie było, bo napisałeś najważniejszego, ale zakładam:
- że to jest WIn7 i jest on oryginalny
- Że masz kopie zapasową systemu zrobioną na jakimś nośniku
- że jak jakieś dane utracisz to masz ich kopie(np baza HM)
Jak 3x tak to, Zamknij zbędne programy, które masz odpalone.

1. Uruchom wiersz poleceń, ale nie jako użytkownik zalogowany tylko z podwyższonym poziomem uprawnień.

wpisz polecenie: sfc /scannow ... (po sfc jest spacja). Uruchom i w tym czasie nie używaj najlepiej kompa. Zapamiętaj jaki komunikat pojawi się po zakończeniu i podaj tu.

Myślę.., że Tu będzie właśnie problem, bo nie widzę u Ciebie uruchomionych żadnych bibliotek .dll a są one powiązane właśnie z procesorem i wydajnością, bo na nich opierają się programy jak np HM. Jak to skanowanie zakończy się odnalezieniem błędów i ich naprawą w całości to powinno być ok ... Jak odnalezieniem, ale brakiem możliwości naprawy, jakiegokolwiek z nich to masz wirusy tam i najlepszą opcją będzie postawienie systemu na nowo.

Wieczorem zajrzę czy zadziałało. pozdro

Odpowiedz
Cytat
bezcenny24

Napisane przez 4greg4
nie polecam tego typu programów (DriverMax). Prawie zawsze instalują jakieś dodatkowe śmieci (jeżeli ktoś instaluję na zasadzie "next next next". Z reguły pokazują niedokładne wersje sterowników.....(ale testowałem też inne) i było w cholerę przekłamań w wersjach. Najlepsza metoda to ściąganie sterowników ze strony producenta danego komponentu - i to szczerze polecam.

Nie pisz bzdur przynajmniej jak nie jesteś pewien w 100%. Po pierwsze ten program nie instaluje nic poza oprogramowaniem podzespołów, więc żadnych śmieci nie może Ci instalować. Dodatkowo monitoruje aktualizacje sterowników, dopasowuje sterowniki do urządzeń nieznanych (życzę powodzenia ściągając sterowniki producenta w ciemno i próbując trafić czego Ci system nie może rozpoznać), masz możliwość kopii zapasowych ustawień... chyba wystaczy?

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23 Autor wątku
pokerfish23

,, Funkcja Ochrony zasobów systemu Wisnows nie znalazla naruszeń integralnosci ,,

Odpowiedz
Cytat
4greg4

Napisane przez bezcenny24

Napisane przez 4greg4
nie polecam tego typu programów (DriverMax). Prawie zawsze instalują jakieś dodatkowe śmieci (jeżeli ktoś instaluję na zasadzie "next next next". Z reguły pokazują niedokładne wersje sterowników.....(ale testowałem też inne) i było w cholerę przekłamań w wersjach. Najlepsza metoda to ściąganie sterowników ze strony producenta danego komponentu - i to szczerze polecam.

Nie pisz bzdur przynajmniej jak nie jesteś pewien w 100%. Po pierwsze ten program nie instaluje nic poza oprogramowaniem podzespołów, więc żadnych śmieci nie może Ci instalować. Dodatkowo monitoruje aktualizacje sterowników, dopasowuje sterowniki do urządzeń nieznanych (życzę powodzenia ściągając sterowniki producenta w ciemno i próbując trafić czego Ci system nie może rozpoznać), masz możliwość kopii zapasowych ustawień... chyba wystaczy?

Nie piszę bzdur bo program instalowałem przed chwilą (chciałem go przetestować). Program ściągnięty z oficjalnej strony.
Instaluje RazorWeb
http://gyazo.com/8f521188373282a218a3fdd31d8645c0
Instaluje Ad-Aware Web Companion
http://gyazo.com/1f3680ea038c1b31f611e81039e1e181

Czy to dla Ciebie nie są śmieci ?
Dodatkowo tak jak napisałem ma przekłamania - pisze że nie ma nowego sterownika (a jest), itp...
Komputerów instalowałem w setkach - i nie widzę żadnego problemu w pobieraniu ich ręcznie (bo wiem że jest najnowszy i wiem że jest ze strony producenta). Rozumiem że jest to o wiele bardzie mozolny proces, i że standardowy user może po prostu nie wiedzieć jak to zrobić poprawnie - i może wtedy tego typu programy są ok - tylko nie pisz mi proszę że taka metoda lepsza/najlepsza. Ale to tak btw bo robi się off-top. Peace :)

Odpowiedz
Cytat
bezcenny24

Instaluje RazorWeb
http://gyazo.com/8f521188373282a218a3fdd31d8645c0
Instaluje Ad-Aware Web Companion
http://gyazo.com/1f3680ea038c1b31f611e81039e1e181
Czy to dla Ciebie nie są śmieci ?

Ale wymusza instalacje tego czy jest to propozycja do odznaczenia? Używam wersje pro tego programu, ale wiem, że w darmowej nic na użytkowniku aplikacja nie wymuszała

Funkcja Ochrony zasobów systemu Wisnows nie znalazla naruszeń integralnosci ,,

Nie wiem.

Pobierz jeszcze

http://download.dpstorage.pl/narzedzia/hwmonitor_1.27.exe 

i wstaw screena jakie pokaże paramentry

Wszystko co może być jeszcze przyczyną:
-System jest oryginalny i masz ustawione automatyczne aktualizacje?
-Antywirus nic nie wyłapał? Ale tak szczerze ten avant warto zamienić na coś lepszego.
-Wszystkie sterowniki masz aktualne?
-Laptop Ci kiedyś spadł lub nie dostał jakiegoś strzała (jak spocik nie przypasował np:f_biggrin:) ?
-Wentylator procesora nie jest, zabrudzony, pasta chłodząca jest nie jest wyschinięta i otwory którymi uchodzi powietrze są czyste?
-Czy dodatkowe chłodzenie np podstawką z wentylatorami daje poprawę?
-Sprawdź czy na samym zasilaczu z wyjętą baterią przy ustawionej max wydajności w opcjach zasilania będzie jakaś poprawa?

Odpowiedz
Cytat
thomaPL

a probowales jak sie zachowuje przy 4-6 stolach innego klienta?
ipoker jest ujowy to zadna tajemnica

Odpowiedz
Cytat
bezcenny24

Kurde, koledze chyba się zjarał ten procek od nadmiaru testów :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23 Autor wątku
pokerfish23

Odpowiedz
Cytat
bezcenny24

Nie daje mi to spokoju, heh
Napisz jaki masz dokładnie system operacyjny, najlepiej zrób screena (właściwości na komputer) boxów wersja systemu windows i system. I wydaje mi się, że się wyjaśni

Odpowiedz
Cytat
pokerfish23 Autor wątku
pokerfish23

Zrobilem formata i smigalo wszystko ok .... do niedzieli .
Ostatnie dni to non stop ten sam bład .
Wczoraj 3x sie komp zwiesił i zresetował , dzisiaj juz 4 i taki błąd wyskakuje :

Jakieś pomysly ?

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Witaj,

można wygooglować sporo informacji na temat pozbycia się bluescreenów, z tym że trzeba podać te błędy. W moim przypadku było podobnie i z tego co pamiętam, wystarczyło wgrać jakąś łatkę i Tobie polecam to samo.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat