Mam drobny acz denerwujący problem z Mozillą. Otóż jakiś czas temu po uruchomieniu programu pasek narzędzi został przywrócony do domyślnego układu - nie mam ikonek "Zakładki" czy "Pobieranie plików", a także Adblocka, chociaż w ustawieniach jest zaznaczone wyświetlanie ikony na pasku narzędzi. Jeśli dodam te ikonki ręcznie, to i tak ponowne uruchomienie programu przywraca ustawienia domyślne.
Tryb awaryjny ani przeinstalwoanie programu nie pomogło, a w sieci nie mogę znaleźć żadnych innych informacji. Ma ktoś pomysł jak temu zaradzić?
1. Odinstaluj mozille
2. Pobierz z neta program CCleaner
3. Wyczyść rejestr i wszystkie pliki tymczasowe
4. Pobierz najnowsza wersje Firefoxa z oficjalnej strony
5. Zainstaluj i powiedz czy coś pomogło ?
To odinstaluj tego firefoxa co masz i pobierz firefoxa w wersji portable i zobacz wtedy.
Napisane przez cammb
To odinstaluj tego firefoxa co masz i pobierz firefoxa w wersji portable i zobacz wtedy.
Działa, szkoda, że sam na to nie wpadłem. Dzięki
Ale to bardziej ominięcie problemu niż rozwiązanie, będę kombinować dalej, bo nie mam skąd to się wzięło, a tego nie lubię
@mistrzwsadow
Nie lubię Chrome'a.
Fajnie, że działa.
Problem leży po stronie rejestru zapewne. Zeskanuj jakimś dobrym antyvirem system bo pewnie Ci jakiś niegroźny robal popieprzył w systmie coś.
Znając windowsa pomoże tylko format
Jak pisałem wcześniej, znając życie żaden antyvir tu nie pomoże.
Bo takie robaki z jakimi ty mogłeś mieć do czynienia działają na tej zasadzie, że zrobią co mają zrobić i po wszystkim. Naprawić szkody może tylko ingerencja w rejestr.
Avira jest chyba najlepszym darmowym antyvirem.
Wracając do przeglądarki to w ogóle polecam Ci google chroma. Najszybsza przeglądarka w tej chwili - warto się przestawić
zeskanuj combofixem, mialem kiedys problem podobnego typu, z rejestrem i niepokazywaniem sie ukrytych plikow.
10 minut i po robocie