Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] mBank opinie

26 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
1,817 Wyświetlenia

Witam. Jak w temacie, proszę użytkowników mBanku o opinie, porównanie z innymi bankami, kontakt z obsługą itp. itd..

25 odpowiedzi
Mocnym

Interesuje Cię konto osobiste czy firmowe?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Osobiste.

Mocnym

0 zł za prowadzenie
0 zł za przelewy
5 zł /mc za wszystkie bankomaty

Mlinia i mczat bardzo pomocne i kontaktowe. Ludzie w m-kioskach też OK.

Dostęp do środków praktycznie 24/7.

To plusy

Minusem może być brak stacjonarnych placówek, aczkolwiek jest co raz więcej m-kiosków.

Drugi minus to praktycznie brak możliwości uzyskania na początku linii debetowej.
W BPH dostałem na dzień dobry linię w wysokości 4-krotności dochodów, czego nie mogłem się doprosić w mbanku.

Ogólnie Mbank oceniam na 10/10 a mam u nich konto osobiste od 5 lat i firmowe od 2,5 roku.

Mooris

Opinia 10/10

Mam konto osobiste i firmowe.

9/10

0zl za prowadzenie, jedyna wada to że trzeba płacić za to żeby wszystkie bankomaty były darmowe, chociaż ja z tego nie korzystam bo i tak wszędzie znajdą się te co w standardzie są za darmo.

mTransfer <3 - dzięki temu na allegro kupienie czegokolwiek trwa 30 sekund.

Kaczmarol

10/10

fakt że nie prowadzę jakoś konta nie potrzebuję kart debetowych nie wykorzystuję kredytów itd, ale brak opłat za prowadzenie i za kartę + coraz więcej bankomatów Euronetu naprawdę bardzo dobrze działa :)

zaperos

Szybko, tanio, wygodnie - cały mbank :) Polecam również :f_thumbsup:

Napisane przez CronTheFish
mTransfer <3 - dzięki temu na allegro kupienie czegokolwiek trwa 30 sekund.

Tak samo jak w każdym innym banku dzięki "płacę z allegro" ;)

Konto w MBank to na tą chwilę najbardziej opłacalna usługa bankowa tego typu na polskim rynku. Brak opłat za prowadzenie i całodobowa obsługa to niewątpliwie plusy. Niestety, muszę niektórych zmartwić. MBank stwierdził ostatnio, że zaczyna być coraz mniej rentowny i mają podnieść opłaty manipulacyjne.

kaarols

na stronie piszą, że wypłacanie kartą mbanku z bankomatów za granicą jest bez prowizji, ktoś to testował?

mazaq

10/10

mam konto od paru lat, nie pamiętam problemów z nim związanych.
Wpłacasz na konto poprzez wpłatomat, kasa w max 1h na koncie, jest livechat na stronce + mLinia. Drugi rachunek zakładają instant poprzez telefon.

smajlo

rowniez polecam od zawsze jestem w mbanku; ) 0zł za prowadzenie i wszelkie inne przelewy, bankomatow euronet i cash for you jest na tyle duzo w mojej okolicy ze z kasa nie problemow. Do tego darmowa obsluga fundusza inw. i e makler tez moga byc interesujace dla niektorych:)

salyk

10/10

Zero problemów, wszystko zawsze sprawnie.

Wg mnie jedyny minus to mała siedziba placówek - ale tylko wtedy jak chcesz wypłacać mega duże kwoty ;)
W innym przypadku POLECAM zawsze.

Daj się polecić to zarobię za Ciebie 50 zł :P

mazaq

Napisane przez salyk
10/10

Zero problemów, wszystko zawsze sprawnie.

Wg mnie jedyny minus to mała siedziba placówek - ale tylko wtedy jak chcesz wypłacać mega duże kwoty ;)
W innym przypadku POLECAM zawsze.

Daj się polecić to zarobię za Ciebie 50 zł :P

:ayfkm:

Zabrania się reklamowania ofert affiliates lub stron pokerowych, które utrzymują się z działalności jako affiliate

:rage:

imo global na tydzień :facepalm:

10/10

POLECAM!

magda25uk

Napisane przez smajlo
rowniez polecam od zawsze jestem w mbanku; ) 0zł za prowadzenie i wszelkie inne przelewy, bankomatow euronet i cash for you jest na tyle duzo w mojej okolicy ze z kasa nie problemow. Do tego darmowa obsluga fundusza inw. i e makler tez moga byc interesujace dla niektorych:)

Kilka szybkich pytwan. Korzystal ktos moze z ich funduszy inwestycyjnych? Czy da sie wplacic kase na konto poprzez mb/nettler? Czy da sie operowac kontem wylacsnie online? I czy moznw zallozyc bedac poza pl?
I wreszcie czy czat jest dostepny tylko dla klientow? Bojezeli kazdy moz miec dostep to pojde ich meczyc a wam odpuszcze :D

smajlo

@up
Zaczelem niedawno korzystac wszystko przebiega szybko sprawnie, zlecasz kupno na stronie, dzien pozniej lub dwa juz masz zakupione jednostki i po paru dniach przychodzi do domu potwierdzenie zakupu:) jak ze sprzedażą to niewiem bo dopiero zaczynam sie bawic w inwestowanie; ) za pomoca MB napewno da sie wplacic kase co do netka niewiem. Da sie operowac wylacznie online nigdy sie z nimi nie kontaktowalem w inny sposob - czaami dzownia z oferta jakiegos ubezpiecznia czy innego debetu. Co do zakladania, wtedy kiedy zakladalem (3-4 lata temu) byly 2 opcje: albo dostajesz papiery poczta i odsylasz albo przyjezdza kurier przy nim czytasz umowe i stawiasz podpisy i juz po robocie:)

co do czata i reszty pytan to niewiem bo nigdy nie mialem potrzeby z nimi sie kontaktowac bo w zasadzie wszystko bylo bez zarzutu;) mam nadzieje ze troche pomoglem pozdro

Anty

Napisane przez kaarols
na stronie piszą, że wypłacanie kartą mbanku z bankomatów za granicą jest bez prowizji, ktoś to testował?

ja 2 lata temu, nic nie policzyli za pobranie.
Chyba ze wliczają to w koszta przewalutowania :)
Ale jakos nie zauwazylem zeby mnie jakoś specjalnie mocno na tym orżnęli :)

Kiedys czegos zapomnialem i wiem ze bedac nie zalogowanym rozmawialem z nimi na chacie, kasa z MB na konto przychodzi bez problemu i to w jeden dzien, gora 48 h.

Mam e makler rowniez, doczytalem sie ze za brak operacji w ciagu roku naliczana jest oplata 30 zł jesli dobrze zrozumialem