Witam. Mam nowego lapka z 2 kartami garficznymi: INTEL HD i RADEON R5. Problem polega na tym, że nie mogę ustawić aby chrome lub inna przeglądarka była obsługiwana przez RADEONA R5. Zintegrowanej karty intela nie można wyłączyć. W niektórych aplikacjach mogę swobodnie przełączać między dwiema kartami a w przeglądarkach widnieje kłódka i napis: "oszczędzanie energii". Jest to uciążliwe bo zwykły film odtwarzany w przeglądarce zacina. Próbowałem róznych sterowników w tym najnowszych. Wyłączenie oszczędzania energii w windowsie też nie pomogło. W niektórych aplikacjach mogę zmienić nawę pliku .exe i wtedy moge wybrać radeona, ale w chrome to sie nie sprawdza. Dla przykładu w innym laptopie z dedykowaną kartą gforce wszędzie mam do wyboru którą kartę mogę użyć a tutaj niestety nie. Ktoś ma jakis pomysł ?
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
Technologia i oprogramowanie
4
Użytkownicy
0
Reakcje
832
Wyświetlenia
3 odpowiedzi
Jak tak zrobiłem to zgasł ekran i nic nie mogłem zrobić. Dopiero płyta windowsa pomogła. Po ponownym uruchomieniu zainstalowały się automatycznie i dalej było to samo. Szukam rowiazania tego problemu i jedyne co znalazłem w necie to instalacja innej wersji biosa aby wyłączyć tego intela w cholere, ale to mnie średnio urządza.