Hej!
Zakładam temat na forum pokerowym tylko ze względu na to, że nie chce mi się rejestrować na jakimś forum komputerowym. Wiem, że jest tu kilka osób które znają się na sprzęcie i na pewno będą chętne do pomocy
Do rzeczy. Chcę kupić komputer. Planowałem stacjonarny, ale z zestawów się nie opłaca, a nie mam nikogo kto mógłby mi go złożyć. Na dodatek za rok się przeprowadzam i nie będzie mi się chciało z nim jeździć, a mobilność zawsze się przyda - dlatego padło na laptopa.
Planuję wydać na zakup około 2 - 2,5 tys.
Na allegro wyczaiłem taki model:
http://www.inwazjapc.pl/mobile-notebooki/notebooki/acer-as7741-i5-480m-2-500-hd6550-17-3hd-lin.html
Wymagania jakie mam do komputera to przede wszystkim spora moc przerobowa - dobrze by było jakby płynnie działał na nim AutoCAD 2011.
Obowiązkowo 17".
Gierki mniej mnie interesują, ale ta karta grafiki co jest w tym lapku chyba nie jest taka zła?
Pytanie czy ten laptop jest optymalny jeżeli chodzi o stosunek cena/jakość?
Nie znam się na sprzęcie i nie wiem jakie są ceny, ten jest jednym z tańszych laptopów z procesorem i5. Jeżeli ktoś zna i poleca sprzęt z lepszymi bebechami w podobnej cenie, to byłbym wdzięczny o linki.