Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Lapek do poksa

40 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
2,878 Wyświetlenia
Janeare

Hej, chcę zmienić mojego ślicznego tablecika na coś z większą matrycą, cóż mobilność odstawiam w zamian za wygodę. Moje warunki co do lapka to rozdzielczość >1280 w poziomie i >1024 w pionie oraz matowa matryca. Czy ktoś może coś polecić, który lapek się sprawdza w grze. Teraz mam 10" z C2D, 2GB ramu i sprawdza się znakomicie, z hudem wydoli 12 stołów aczkolwiek jest niewygodnie gdyż malutkie wsio, za to ma ekran dotykowy i to rekompensuje. Najchętniej to chciałabym coś z grafiką 1600x1200 jednak nie chcę przepłacać za dodatkowe bajery, ma być podstawa i firmowy.

Odpowiedz
Cytat
39 odpowiedzi
sz3sz

jak grasz duzo stolow to tylko lapek jako jednostka napedowa + duzy monitor

przy 12 tablingu juz 22''+ i do tego jakis wydajny laptop (ja mam toshiba portege i moge polecic do poksa)

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

Napisane przez sz3sz
jak grasz duzo stolow to tylko lapek jako jednostka napedowa + duzy monitor

przy 12 tablingu juz 22''+ i do tego jakis wydajny laptop (ja mam toshiba portege i moge polecic do poksa)

Tak mam, znaczy stacjonarke z 22 monitor, jednak często gram w ogrodzie i nie będę nosić monitora i tony kabli :D.

Odpowiedz
Cytat

to kup sobie monitor na baterie sloneczne i port IrDA nie bedziesz miala problemow z kablami

edit.
sony wypuscilo taki monitor wlasnie dla kobiet, ktore lubia przesiadywac w ogrodzie,
cena nie jest duza
jak znajde linka to wrzuce

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

Napisane przez BGawli
to kup sobie monitor na baterie sloneczne i port IrDA nie bedziesz miala problemow z kablami

zrób fotke i pokaż swój

Spoiler

:facepalm: :facepalm:

sory twój ma pewnie lepszy system na pedały

Spoiler

:tongue: :tongue:

Odpowiedz
Cytat

mam takie cos i tez gram w ogrodzie

edit.
jak widzisz bez okablowania

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

o fajne nawet touchpad masz

a teraz z łaski swojej ić śmiecić kaj indzij

Odpowiedz
Cytat

polecam: http://allegro.pl/asus-r900vm-k95-i5-3210m-4gb-gt630-fullhd-win7-i2569484233.html

matryca full hd - must have jesli grasz 12+ stołów bez stackowania czy nakładania, 1280/1024 a nawet 1366/7~~ będzie mega niewygodne, nawet o tym nie myśl, 1650/xxx (hd) minimum.

szybki procek - przyda sie jak grasz na jakimś sprzętożernym krzakroomie (hello bwin), przy obliczeniach w duzej bazie danych , poza tym do gier będzie jak znalazł (o ile grasz, jak nie, to będziesz mogła szybciej karmić swoje kurki i doić krówki na farmville :))

dysk 720obr. - rzadkość w latpopach. Jesli masz duzą bazę rąk przyspieszy to działanie (zapis, odczyt), alternatywą są ssd, ale nie próbowałem więc sie nie wypowiem

poza tym dobra kultura pracy, nie słychać, nie grzeje sie.

sam go posiadam i jestem mega zadowolony - jak ktoś chce kupić coś w tym przedziale cenowym to jest to b. dobry wybór

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

hmm Asus, może ten akurat jest fajny, w sumie bebechy ma potężne (choć nie za tę cenę) ale jakoś mi ta firma się słabo kojarzy, wolałabym coś z Della, IBM, HP bądź inny bardziej firmowy no i nie stać mnie żeby wydać 3,5k

do 1,5k widziałam fajne konfigi z 6GB ramu i Core i5 jednak wszystkie właśnie z tą rozdziałką iHD co odpada do grania

ofc może być używka

a co to za wynalazek

dell inspiron

Odpowiedz
Cytat

No widzisz, mi się właśnie dell, ibm, toshiba źle kojarzą :P kwestia gustu i pewnie wszystko jeden pies. Już dawno przestałem się przy wyborze kierować marką, a zwracam uwagę na indywidualne produkty.

Ten dell wygląda spoko, bebechy ma ok, nie bralem ani nie widzialem nigdy tych poleasingowych, ale przecież nie będzie chyba tragedii? Działać musi :)

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

ten nawet ciekawy tylko czemu się uparli wszędzie wstawiać te szklane dziadostwa na których nic nie widać w słońcu

sony vaio

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz

Jak chcesz grać w ogrodzie zapomnij o błyszczącej matrycy, a to plus ograniczony budżet ograniczy ci mocno wybór.

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

Napisane przez maklakiewicz
Jak chcesz grać w ogrodzie zapomnij o błyszczącej matrycy, a to plus ograniczony budżet ograniczy ci mocno wybór.

no właśnie

Odpowiedz
Cytat
FCbEAN1899

do jakiej kwoty max, ma byc ten laptop? cos sie znajdzie z matowa matryca

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

mój sprzedam za 1,5k więc najchętniej do 1,5k, ewentualnie +20%

Odpowiedz
Cytat
maklakiewicz

Co do matrycy to mam zapasowego laptopa HP 8710p i kiedyś odpaliłem turniej, chyba ten 3,5k Freeroll Everest) na działce i nawet matowa matryca nie pomogła. Jeden stolik pół biedy ale żeby grindować na dworze to chyba nie ma takiej matrycy żebyś dobrze widziała, o hudzie już nie wspomnę.

Odpowiedz
Cytat
FCbEAN1899

do 1,5k bedzie bardzo ciezko

@up ma racje

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

Mam teraz HP TC4400 z matową i na tarasku pod daszkiem nawet coś widać. A że ten tablet ma 1024x768 oraz 10" i gram 12 stołów i to na sofcie Everka heheheh to jestem przygotowana do spartańskich warunków :D.

Odpowiedz
Cytat
Bolsenpl

podepnę się jeśli wolno :)

http://microcenter.com/product/397892/X54C-RB93_156_Laptop_Computer_-_Black opyla się? 1150zł, znajdę coś lepszego w takiej cenie (lekkie porównanie zrobiłem z tych co sam poszukałem; niżej)? Nie pomijam tam czegoś ważnego, czego nie ma ten laptop?

Odpowiedz
Cytat
Janeare Autor wątku
Janeare

Resolution 1366x768

I po temacie.

PS. Jakbyś zamawiał to jak z wysyłką i cłem?

Odpowiedz
Cytat