Hej, chcę zmienić mojego ślicznego tablecika na coś z większą matrycą, cóż mobilność odstawiam w zamian za wygodę. Moje warunki co do lapka to rozdzielczość >1280 w poziomie i >1024 w pionie oraz matowa matryca. Czy ktoś może coś polecić, który lapek się sprawdza w grze. Teraz mam 10" z C2D, 2GB ramu i sprawdza się znakomicie, z hudem wydoli 12 stołów aczkolwiek jest niewygodnie gdyż malutkie wsio, za to ma ekran dotykowy i to rekompensuje. Najchętniej to chciałabym coś z grafiką 1600x1200 jednak nie chcę przepłacać za dodatkowe bajery, ma być podstawa i firmowy.
jak grasz duzo stolow to tylko lapek jako jednostka napedowa + duzy monitor
przy 12 tablingu juz 22''+ i do tego jakis wydajny laptop (ja mam toshiba portege i moge polecic do poksa)
Napisane przez sz3sz
jak grasz duzo stolow to tylko lapek jako jednostka napedowa + duzy monitorprzy 12 tablingu juz 22''+ i do tego jakis wydajny laptop (ja mam toshiba portege i moge polecic do poksa)
Tak mam, znaczy stacjonarke z 22 monitor, jednak często gram w ogrodzie i nie będę nosić monitora i tony kabli :D.
to kup sobie monitor na baterie sloneczne i port IrDA nie bedziesz miala problemow z kablami
edit.
sony wypuscilo taki monitor wlasnie dla kobiet, ktore lubia przesiadywac w ogrodzie,
cena nie jest duza
jak znajde linka to wrzuce
Napisane przez BGawli
to kup sobie monitor na baterie sloneczne i port IrDA nie bedziesz miala problemow z kablami
zrób fotke i pokaż swój
Spoiler
sory twój ma pewnie lepszy system na pedały
Spoiler
polecam: http://allegro.pl/asus-r900vm-k95-i5-3210m-4gb-gt630-fullhd-win7-i2569484233.html
matryca full hd - must have jesli grasz 12+ stołów bez stackowania czy nakładania, 1280/1024 a nawet 1366/7~~ będzie mega niewygodne, nawet o tym nie myśl, 1650/xxx (hd) minimum.
szybki procek - przyda sie jak grasz na jakimś sprzętożernym krzakroomie (hello bwin), przy obliczeniach w duzej bazie danych , poza tym do gier będzie jak znalazł (o ile grasz, jak nie, to będziesz mogła szybciej karmić swoje kurki i doić krówki na farmville :))
dysk 720obr. - rzadkość w latpopach. Jesli masz duzą bazę rąk przyspieszy to działanie (zapis, odczyt), alternatywą są ssd, ale nie próbowałem więc sie nie wypowiem
poza tym dobra kultura pracy, nie słychać, nie grzeje sie.
sam go posiadam i jestem mega zadowolony - jak ktoś chce kupić coś w tym przedziale cenowym to jest to b. dobry wybór
hmm Asus, może ten akurat jest fajny, w sumie bebechy ma potężne (choć nie za tę cenę) ale jakoś mi ta firma się słabo kojarzy, wolałabym coś z Della, IBM, HP bądź inny bardziej firmowy no i nie stać mnie żeby wydać 3,5k
do 1,5k widziałam fajne konfigi z 6GB ramu i Core i5 jednak wszystkie właśnie z tą rozdziałką iHD co odpada do grania
ofc może być używka
a co to za wynalazek
No widzisz, mi się właśnie dell, ibm, toshiba źle kojarzą
kwestia gustu i pewnie wszystko jeden pies. Już dawno przestałem się przy wyborze kierować marką, a zwracam uwagę na indywidualne produkty.
Ten dell wygląda spoko, bebechy ma ok, nie bralem ani nie widzialem nigdy tych poleasingowych, ale przecież nie będzie chyba tragedii? Działać musi
ten nawet ciekawy tylko czemu się uparli wszędzie wstawiać te szklane dziadostwa na których nic nie widać w słońcu
Jak chcesz grać w ogrodzie zapomnij o błyszczącej matrycy, a to plus ograniczony budżet ograniczy ci mocno wybór.
Napisane przez maklakiewicz
Jak chcesz grać w ogrodzie zapomnij o błyszczącej matrycy, a to plus ograniczony budżet ograniczy ci mocno wybór.
no właśnie
Co do matrycy to mam zapasowego laptopa HP 8710p i kiedyś odpaliłem turniej, chyba ten 3,5k Freeroll Everest) na działce i nawet matowa matryca nie pomogła. Jeden stolik pół biedy ale żeby grindować na dworze to chyba nie ma takiej matrycy żebyś dobrze widziała, o hudzie już nie wspomnę.
Mam teraz HP TC4400 z matową i na tarasku pod daszkiem nawet coś widać. A że ten tablet ma 1024x768 oraz 10" i gram 12 stołów i to na sofcie Everka heheheh to jestem przygotowana do spartańskich warunków :D.
podepnę się jeśli wolno
http://microcenter.com/product/397892/X54C-RB93_156_Laptop_Computer_-_Black opyla się? 1150zł, znajdę coś lepszego w takiej cenie (lekkie porównanie zrobiłem z tych co sam poszukałem; niżej)? Nie pomijam tam czegoś ważnego, czego nie ma ten laptop?