Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Konsola vs PC - budżet 3k, pomóżcie w wyborze

6 Posty
5 Użytkownicy
1 Reakcje
1,856 Wyświetlenia
ShakeMeDown
PokerStrategist

Mam lapka, który overheatuje na cs:go mimo, że powinien spokojnie ciągnąć lepsze gry przez co mam małą dilemme. Mam do tego 19 calowy monitor.

PS4 1TB Slim + średniej jakości telewizor ok.40 cali + jakaś gra na początek = 3k

Plusy:
-Nie muszę się martwić pójdzie czy nie pójdzie
-Nigdy nie miałem poważniejszej konsoli więc jest trochę parcie
-Lepsze doświadczenia z Netflixem

Minusy:
-nie pogram w cs:go
-drogie gry

Według researchu ok. 3 lata do PS5 + nawet jeśli to wciąż będą wersje na PS4

Monitor 24 cale FullHD ~600 zł + PC zamykający budżet.

Plusy:
- na pewno pogram komfortowo w CS:GO(srsly, w tym przypadku komfort dla mnie to stałe 60fps+ nawet na low grafice :D)
- nie będę się musiał martwić overheatami w takim stopniu jak w lapku

Minusy:
-Nawet jeśli pójdą to wrażenia będą o wiele gorsze w takich grach jak GTA5, Wiedzmin 3, Last of Us
-Szybkie przedawnianie specyfikacji
-Mam lapka, z którego i tak korzystam jako stacjonarka i do prac biurowych wystarczy

-------------------------------------------
Główna niewiadoma leży w tym, że kompletnie nie wiem czego oczekiwać od składaku za 2.5k

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Skibcio
PokerStrategist

Sprawdź najpierw ceny i dostępność kart graficznych na rynku. Jeśli myślisz o składaniu jednostki w najbliższym czasie do grania.

Zamówiłem Radeona 470 4GB w xkomie za 869 zł 1 czerwca i jeszcze go nie dostałem, teraz on kosztuje ok 1800 zł, więc raczej xkom mi za szybko tej karty nie przyśle...

Odpowiedz
Cytat
DarkPross
PokerStrategist

Generalnie kwestia subiektywna. Jeśli nie miałeś konsoli to jak najbardziej kiedyś pasuje spróbować. Osobiście mam dużo lepsze wrażenia z grania na konsoli niż PC. Trzeba sobie zadać pytanie co jest dla Ciebie wygodniejsze i w jakiego typu gry lubisz grać.

Z autopsji powiem jeszcze, że najlepsze gry w jakie grałem jak się okazuje to były exclusivy. Takie gry jak np. The last of Us czy nadchodzący God of War, Gears of War - są zdecydowanie mocnym atutem. Ba, niektórzy tylko dla takich gier konsole kupują. Właśnie jeszcze trzeba zdecydować jaka konsola (Chyba, że wzmianka o PS4 w pierwszy poście sugeruje że w tym temacie jest postanowione), sam wybrałem PS4, gdyż przedtem miałem xboxa. Teraz patrząc na nadchodzące właśnie tytuł na wyłączność dalej wybrałbym PS4.

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown Autor wątku
ShakeMeDown
PokerStrategist

Jeśli konsola to na sto procent PS4 :)

W jakie gry lubię grać? Na PC to tylko CS i Heroesy 3. Gdybym kupił nowy sprzęt to na must playach znajdują się:

-The last of Us
-Wiedzmin 3
-GTA V
-Torment: Tides of Numenera
+ coś w co zawsze można pykać. Coś jak Fifa ale myślę tu o Destiny2(niedługo premiera)

A tak poza tym to jakieś Horizony, GoWy, Last Guardiany, Dishonored itp. Kupiłem siostrze Rayman Legends na urodziny to chętnie porównam performens z PC na PS4

-------------------------------------------------------------------------------------
@Skibcio

Wstęp do tego materiału chyba właśnie porusza Twój problem :D Swoją drogą taki zestaw w sklepie kosztuje 2600 i nie zawiera adaptera wifi ani systemu więc jego wartość rzeczywista skacze o jakieś 200 zł.

Niemniej jednak jestem zaskoczony osiągami. Szczególnie w przypadku GTAV

Odpowiedz
Cytat
bori009988
Poker Player

kup sobie takiego uzywanego skladaka, tysiak taniej roczna gwarancja

Odpowiedz
Cytat
sz3sz
Elite Grinder

pamietaj ze glownym bolem konsol sa drogie gry

plus nie wiem czy nie poczekalbym na nowego xboxa (ma pelna kompatybilnosc wsteczna wiec pograsz we wszystko od 360tki wlacznie)

Odpowiedz
Cytat