Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

komputer/telefon

7 Posty
3 Użytkownicy
2 Reakcje
715 Wyświetlenia
Oxidosis

Jako, że mój komputer już ledwo zipie i daje radę udźwignąć poksa, a telefon się psuje + irytuje mnie system windows phone, czas na zmiane, nie ukrywam jednak, że bez Waszej pomocy ciężko mi się będzie na coś zdecydować, gdyż moja wiedza jeżeli chodzi o elektronike nie jest zbyt wygórowana ;)

Zastanawiam się między iphone 5s, iphone 6s a galaxy s6. Wiadomo, ktoś napisze - masz pieniądze bierz galaxy s6 bądź i6, tylko ciekaw jestem jak oba te telefony mają się w stosunku cena vs jakość do i5? jezeli jest to spory skok jakości to na który telefon byscie sie zdecydowali, i6 czy samsunga? zalezy mi przede wszystkim na plynnosci i sprawnosci telefonu, niezbyt skomplikowanej obsludze, w gierki raczej nie gram, fajnie tez jakby aparat mial calkiem spoko.

A co do kompa, to nie szukam jakies maszyny, ale fajnie jakby mi troche posluzyl i na ten cel planuje wydac ok. 2,5k pln. I tutaj fajnie jakby komputer dal rade udzwignac te nowsze gierki, ale generalnie rowniez zalezy mi na tym, aby komp dzialal po prostu dzialal sprawnie i szybko. Zastanawiam sie nad kupnem gotowca, bo zapewne kupujac na czesci ( jezeli jest inaczej, wyprowadzcie mnie z bledu ) pewnie bym wszystko musial kupowac osobno, wiec troche cackania z tym by bylo. A za gotowca zaplace pewnie 300-500 zl wiecej.

Dzieki za wszystkie rady;)

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
kamil13151

Co do telefonu, nie masz jakichś dużych wymagań, to po co tak drogi telefon?

Co do kompa, to nie napisałeś czy z monitorem, klawiaturą, myszką, głośnikami, obudową, napędem dvd, itp. Nie kupuj gotowców, drożej i słabszej jakości podzespoły.

Pozdrawiam :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
RO4life

Tutaj Artur pomoże dobrać Ci stację https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=365682&page=46

Co do telefonu to zależy ile max chcesz wydać, bo jest tego mnóstwo.

Odpowiedz
Cytat
Oxidosis Autor wątku
Oxidosis

w sumie racja, taki i5 w zupelnosci wystarczy po glebszym namysle. I tak bym pewnie nie skorzystal z co najmniej polowy mozliwosci, ktore udostepniaja te telefoniki :D

co do kompa, monitor tez by sie przydal. jezeli chodzi o gotowce rozwazam taka opcje bo wiem, ze mimo, ze nie bedzie duzej roznicy cenowej, to przyoszczedzilbym na czasie. ewentualnie w jakims serwisie skonsultuje sie z gosciem i powiem mu o moich wymaganiach i on mi ulozy kompa pode mnie, bo jest chyba taka mozliwosc?

Odpowiedz
Cytat
RO4life

No to właśnie podałem Ci wyżej taką opcję, Artur dobierze podzespoły, poda gdzie kupić i da kody na darmo złożenie albo/i wysyłkę.

Tak jak kamil napisał, gotowce to zło, za różnicę zawsze można kupić jakiś podzespół lepszy, grafę czy procek albo odłożyć na imprezkę :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
kamil13151

W sklepie internetowym kupujesz podzespoły i przeważnie Ci składają za darmo (lub 1zł). Nigdy gotowców, serio: tutaj dlaczego. Nie polecam też ufać sprzedawcom w sklepach, lubią wcisnąć towar który nie schodzi. RO4life dobrze radzi, Artur Ci doradzi jaki sprzęt będzie odpowiedni.

Pozdrawiam :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Oxidosis Autor wątku
Oxidosis

Dziekuje za rady, jak zawsze pomocni. Ciekawy artykul kamil, wyprowadziles mnie z bledu :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat