Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Komputer stacjonarny tylko do pokera

10 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
1,023 Wyświetlenia
AdasiekPS

Witam
Poszukuję komputera TYLKO do pokera. Przez pokera rozumiem 2 monitory + 8 zoom stołów + HM2 + NoteCaddy.

Jaki sprzęt wystarczy tylko do pokera? Nic innego nie będę na tym kompie robił.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
innocent2102

Przede wszystkim jaka kwota?
Pytanie czy chcesz mieć już i7 czy i5 i jaki dysk, bo tutaj najbardziej można manipulować ceną. Ja ostatnio sobie złożyłem zestaw właśnie z i7 i jestem zadowolony. Też gram zooma, i bazy latają na prawo i lewo:D

Wstępnie mogę polecić coś takiego, i będziemy schodzić z ceny jeśli chcesz

Wrzucam screena bo nie chciało mi się rejestrować

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
AdasiekPS Autor wątku
AdasiekPS

właśnie ja cenę chcę poznać a nie podawać ;) Ja mogę mieć i pentium 3 jeżeli wystarcza na pokera i to co wymieniłem

Odpowiedz
Cytat
wincentf

Napisane przez innocent2102
Pytanie czy chcesz mieć już i7 czy i5 i jaki dysk, bo tutaj najbardziej można manipulować ceną.

No ludzie bez przesady, komputer do POKERA a nie wysyłania misji na Marsa... po co nawet i5 jak na dobrą sprawę może być i core2duo tylko z sdd ....

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Hmm wiesz i5 na pewno spokojnie wystarczy jeśli chodzi o pokera. Pytanie czy będzie znaczna różnica w prędkości robienia notatek i importowania rąk. Pewnie jakaś tam jest, ja wziąłem i7 żeby już na jakiś czas mieć spokój z modyfikowaniem kompa, no ale tutaj można parę stów zaoszczędzić i sam sobie musisz odpowiedzieć. A co z dyskiem, jaka pojemność?

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Napisane przez wincentf

Napisane przez innocent2102
Pytanie czy chcesz mieć już i7 czy i5 i jaki dysk, bo tutaj najbardziej można manipulować ceną.

No ludzie bez przesady, komputer do POKERA a nie wysyłania misji na Marsa... po co nawet i5 jak na dobrą sprawę może być i core2duo tylko z sdd ....

Generalnie się zgadzam, z tym że różnica zaczyna być odczuwalna kiedy posiadasz bardzo dużą bazę. Nawet i3 wystarczy jeśli nie importujemy wielu rąk. Ja się przesiadłem z AMD Athlon II X4 640 (też nie najgorszy procesor) na i7 i odczuwam sporą różnicę, więc zależy komu do czego potrzebne. Zresztą import na tym samym dysku wzrósł z 350h/ do ~700h/s. Dlatego uważam, że jeśli kolega gra zoom'a więc pewnie importuje dużo rąk i tutaj i5 jest koniecznością dla komfortu.

Odpowiedz
Cytat
AdasiekPS Autor wątku
AdasiekPS

tzn dysk 256 SSD mam dobry. Robienie notatek i impotowanie rąk to i tak mi troch ryba, bo w czasie rzeczywistym to 0 problemu z robieniem notatek i importem, a jak bedę bazę wczytywał to zostawię na noc niech się robi. Tylko nie wiem co tak serio potrzebuje HM2 żeby się nie ścinać i mi na tych 8 stołach śmigać elegancko.

PS
Dlatego na 99% trzeba kompa AMD składać bo są tańsze. Bo to się rozbija tam na prawdę o to czy chcę się bawić. Bo mam teraz mocny lapek i7/8gb ram i jeszcze sensowna karta a mam wrażenie, że wcale tego nie używam, a do pokera to z nawiązką starcza. Co do karty graficzne to jestem 100% pewny, że jej nie potrzebuje (poza jakąś z pokroju Intel HD Graphics) bo nie gram w gry, a mój program do grafiki to paint. I jako, że jak człowiek się zarobi milionów to mu się w głowie przewraca i nie chce mi się podłączać i odłączać non stop lapka od myszki klawiatury zasilania i 2 monitórów jak pracuje; )

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Głównie dysk, procek i na końcu RAM'y.

A co powiesz na to?

Spoiler

Edit: Do zestawu który Ci podałem nie potrzebna jest karta graficzna, bo jest zintegrowana

W ogóle to procki chyba podrożały, bo ten kiedyś kosztował ponad 500zł

Odpowiedz
Cytat
MrBaikal

Adampoplawski

jakiej wielkości te monitory? jeżeli nie jakieś wielkie to może wystarczył by jakiś 21:9 coś w stylu Philipsa 298P4 :)

podaj chociaż granice cenowe max lub w czym chcesz się zamknąć

Odpowiedz
Cytat
AdasiekPS Autor wątku
AdasiekPS

Monitory mam Fujitsu B22W-5 ECO x2. Najchętniej bym się zamknął w 1000zł nawet.

Liczyłem na odpowiedzi typu
Potrzebujesz 8gb ramu ten tani i dobry
Myślę że taki procek minimum
Ta płyta główna jak nie chcesz go modernizować w przyszłości

Odpowiedz
Cytat