Jak w temacie. jakiego windowsa polecacie do nowego lapka. Laptop czasem będzie tylko do pokera ew. czasami jakaś gra.
najlepiej 8 pro 64bit ( jak Ci sie nie spodoba to legalnie instalujesz 7pro )
ale to kosztuje, wiec Win 8 64bit
Napisane przez Sepurta
windows każdy (oprócz vista)
Dlaczego oprócz Visty ?
Vista to bardzo dobry system, przełomowy jak na czas w którym został wypuszczony.
Niestety nie każdy sobie z nim poradził.
Sam go nie miałem, ale opinie jakie było o nim słychać raczej wystarczą i to, że mówisz, że nie każdy sobie z nim poradził - komputer jest nie tylko dla ogarniających. XP był bardziej stabilny, i to on wg. mnie był przełomowy.
Napisane przez Sepurta
Sam go nie miałem.
To chyba tyle w temacie.
KAŻDY system jest stabilny jak potrafisz z niego korzystać i nie zawalasz go toną syfu.
Przełomowy to był windows 2000 - xp to tylko nakładka graficzna z cukierkową jak na tamte czasy oprawą
manuelos nie gadaj bzdur skoro vista jest ok to czemu udział w rynku to 55% win7 3% vista 12% win8/8.1 xp 22%?
Napisane przez tomik51
Jedyne co działało mi na Viście to bluescreen![]()
To gratuluję umiejętności posługiwania się komputerem
Napisane przez manuelos
To gratuluję umiejętności posługiwania się komputerem![]()
Dzięki, dzięki.
Spoiler
W takim razie potrafię obsługiwać Windowsy od 95 w górę, Linuxy, Ubuntu i inne systemy, ale Visty to [Treść edytowana] :thinking:.
Napisane przez tomik51
W takim razie potrafię obsługiwać Windowsy od 95 w górę, Linuxy, Ubuntu i inne systemy, ale Visty to nichuja :thinking:.
Ubuntu to też linux - widać na pierwszy rzut oka na czym kończy się twoja umiejętność obsługi. Na klikaniu myszką...
taki to argument ze ludzie z jakiegos powodu ludzie siedza na xp lub windows7 zamiast na viście
chyba ze wedlug Ciebie ludzie inaczej korzystaja z visty (zwalaja ja syfem itd) a inaczej z innych systemow...
Siedzą na XP bo w większości mają stare kompy które nie udźwigną Visty ani tymbardziej 7 czy 8 albo są to komputery w szkołach / urzędach / firmach które nie są upgradowane. Weź pod uwagę to przez ile czasu oferowany był w sprzedaży XP a ile Vista ( 7 wyszło 2 lata po Viście a Vista z 5-6 lat po XP ).
Jest milion czynników o których nie masz pojęcia ale się wypowiadasz bo przeczytałeś w necie i myślisz żeś znawca.
Z vistą problemy były na początku bo każdy instalował sobie wersję 64 bo fajnie , miał taki procek to myślał że będzie 2x szybciej a tu ZONK bo nie ma sterowników, nie wszystko działa jak trzeba - [Treść edytowana] nic dziwnego, ktoś to musi napisać, nie ma nic od razu.
Mit się powielił przez takich jak ty ignorantów i dalej plotka głosi że Vista to gówno.
Nie jestem marketingowcem M$ ale [Treść edytowana] mnie ludzka ignorancja a szczególnie w tematyce którą zajmuję się na co dzień.
bez przesady wiadomo ze windowsy to windowsy gigantycznych roznic nie ma. nie twierdze ze vista to gówno, ale w porównaniu do windows7 nie oferuje nic. Bo roznice wydajnosci sa pewnie małe dla przeciętnego uzytkownika.
Ale mamy rok 2015 kupowanie visty zamiast windw7 lub jeśli ktoś lubi windows8 to raczej nieporozumienie
Witam,
Na początku proszę o nie używanie wulgaryzmów.
Co do windows, sam używam win8, a wcześniej używałem win7 i jestem zadowolony
Pozdrawiam
klasyka obojetnie jakie nie jest pytanie zawsze jest klutnia i wyzywanie sie
teraz polska